Een inbouwoven kopen

Alle inbouwovens bekijken en vergelijken

Vergelijk hier alle inbouwovens
Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

 • De technische fiche van elke inbouwoven bekijken

 • Bekijk hier het oude gamma van de inbouwovens

 • inbouwoven - Inbouwoven kopen - Vanden Borre

  U kan een inbouwoven kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan u dankzij onze gratis Click&Collect service een inbouwoven online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

  Een inbouwoven online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

  * inbouwoven aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

  * inbouwoven betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de inbouwoven gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

  Bij een reservatie van een inbouwoven via “Click&Collect” kunt u steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijgt u een bevestigingsmail of sms waarmee u in de winkel van uw keuze terecht kan.


  Natuurlijk kan u ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een inbouwoven. Zoek een winkel in uw buurt.

 • Hoe een oven kiezen ?

  • De oven ondergaat een schoonheidskuur

   designelec.jpg :

   De ovens zijn de voorbije jaren grondig verbeterd, ze zijn moderner en mooier. Vandaag is de keuken een echte leefruimte geworden... Het is zelfs mogelijk om overn, kookplaat en dampkap op elkaar af te stemmen voor een perfecte harmonie! Of ze nu traditioneel of modern is, uw keuken is uniek en uw oven past er perfect in. De nieuwe inox trend is alomtegenwoordig.

  • Zuinig en veilig

   4portes1.jpg :

   De fabrikanten hebben veel geïnvesteert in de isolatie van ovens om zo hun energieverbruik te verminderen. Vandaag behoren al een groot deel van de modellen tot de energieklasse A. De dikte en de verdubbeling van de ruiten dragen bij tot een betere isolatie en een laag energieverbruik. Ze zorgen ook voor meer veiligheid wat toch een niet te verwaarlozen eigenschap isDe ovens met koude deur, uitgerust met 4 constant geventileerde ruiten houden de temperatuur aan de voorkant op 30°C hoewel deze 200° is aan de binnenkant van de oven. De koude deur is dan ook ideaal om brandwonden te voorkomen.

  • De oven innoveert

   bandeau-elec2-blanc.jpg :

   U kent ongetwijfeld al de natuurlijke convectie, de warme luchtfunctie, de heteluchtcirculatie, of nog de gril. Vandaag bestaan er nog veel meer functies! Zo stellen sommige ovens bakprogramma's voor aan lage temperatuur, enkel met onderwarmte of programma's uitsluitend voor brood, een kuipfunctie om uw deeg te doen rijzen, en zelfs een microgolfovenfunctie
   Sommige "intelligente" modellen zijn uitgerust met systemen die rekening houden met het type voedingsmiddel en het gewicht ervan. Ze bepalen de ideale temperatuur volgens de aard van de bereiding.

   Bekijk alle 'intelligente' ovens

  • Koude deur

   porte-froide.jpg :

   U heeft jonge kinderen ? Uw oven zit onder uw werktafel ? Aarzel niet en kies voor veiligheid. De koudedeur is de ideale oplossing om brandwonden te voorkomen ! Dankzij deze technologie wordt de voorkant van de oven nooit warmer dan 30°C tijdens het bakproces (en 60°C bij een pyrolysereiniging).

   Bekijk hier de modellen met koude deur

  • Warmtecirculatie

   multifonction-four.jpg :

   U heeft 2 mogelijkheden: een traditionele oven met "natuurlijke convectie" die voor een krachtige warmte zorgt, ideaal voor het braden van rood vlees of gevogelte. Dan is er ook nog de "multifunctie" die samen met de heteluchtcirculatie het bakproces moduleert volgens uw bereidingen. Ideaal dus voor een taart die meer warmte vraagt onderaan om het deeg goed door te bakken en minder warmte bovenaan. Daar hoeven de appeltjes enkel een mooi bruin kleurtje te krijgen. De warmtecirculatie is ook ideaal om verschillende schotels tegelijkertijd klaar te maken zonder de geuren te mengen. Tenslotte veroorzaakt ze ook minder vetspatten en vraagt ze een kortere voorverwarmingstijd dan een traditionele oven. Bij een natuurlijke convectie, telt u best 15 tot 20 minuten voor een voorverwarming tot 250°C. Voor bereidingen met warmtecirculatie is voorverwarming niet nodig.

   Bekijk hier de multifunctionele ovens

  • Inox trend

   inox104.jpg :

   Gedaan met de klassieke keuze tussen zwart en wit, vandaag is inox chic! Met zijn tijdloze karakter ziet uw keuken er professioneel uit. Inox is bestand tegen hitte, stoten, is erg hygiënisch en heeft als grote voordeel dat het minder snel vuil wordt. Op vingerafdrukbestendige modellen ziet u geen vingervlekken. Zo zijn ze gemakkelijker in onderhoud.

   Bekijk hier de inox ovens

  • Elektronische programmaregeling

   prog-elec-four.jpg :

   Gedaan met opzoeken in uw kookboeken! Met de elektronische programmaregeling hoeft u enkel het type bereiding te selecteren, alsook het gewicht. De programmaregeling die alle recepten in zijn geheugen staan heeft, geeft de ideale temperatuur aan volgens de soort bereiding. Naast het eenvoudige temperatuuradvies, stellen sommige ovens ook een automatische bakfunctie voor. In dat geval programmeert de oven niet alleen het gewenste recept maar past hij de parameters tijdens het bakken ook aan dankzij vochtsensoren. Zo kan hij uw schotel warm houden zonder dat het aanbrandt. Dit allemaal in combinatie met een startuitstel garandeert een succesmaaltijd! Uw schotel is klaar om van te smullen wanneer u het wenst.

   Bekijk hier de ovens met automatische bakprogramma's

  • Reinigingsmogelijkheden

   pyro-blanc.jpg :

   Kip, lamsgebraad...U wilt kokkerellen zonder u zorgen te maken over de schoonmaak? Manueel schoonmaken is bijzonder omslachtig. Vandaag bestaan er twee systemen die het leven een stuk aangenamer maken: 

   > Ovens met katalyse zijn zelfontvettend. Katalyse verwijdert de vetspatten door oxidatie als de temperatuur hoger is dan 200°C (Opgelet: katalyse werkt voor verwijdering van vet maar niet van suiker). Het is aanbevolen om uw oven nog 10 tot 15 minuten na het bakken te laten draaien om zo de katalysewanden te regenereren.

   > Ovens met pyrolyse zijn zelfreinigend. U hoeft enkel de cyclus op 500°C in te stellen en er daarna met een spons over te gaan om assporen te verwijderen. De ovenwanden zijn uitgevoerd in speciaal email, dat tot 500°C kan verdragen, bij welke temperatuur vuil en vet volledig wordt verkoold. Er zijn ook nieuwe prolysesystemen met elektronica die de vuiltegraad van de oven vaststellen. Ze passen dan ook in functie hiervan de reinigingsduur van de cyclus aan. Een hele tijdswinst!

   Bekijk alle modellen met pyrolysereiniging

  • Een groter volume

   Hoewel de standaard inbouwafmetingen dezelfde zijn, kan het ovenvolume vandaag tot 74 liter gaan! Niet alleen kan deze kookruimte tegelijkertijd verschillende schotels klaarmaken zonder geurenvermenging, ook de luchtcirculatie rondom de schotel zorgt voor een uitstekend resultaat!

   Bekijk hier de ovens met meer dan 60l inhoud

 • Hoe een oven gebruiken ?

  • Vlees bedruipen in de oven: niet aan te raden

   Veel mensen bedruipen hun vlees in de oven om zo veel mogelijk vleessaus te krijgen. Water dat zich vermengt met gesmolten vetten veroorzaakt echter spatten die de oven helemaal besmeuren. We raden aan het vleesnat buiten de oven op een kookplaat te blussen om saus te maken.

  • Hoe minder vet, hoe lichter verteerbaar!

   De buitenkant van een in de oven klaargemaakte bereiding is zeer heet. De temperatuur is zo hoog dat het gebruik van boter of olie wordt afgeraden. Wanneer vetstoffen plots worden blootgesteld aan hoge temperaturen worden ze ongeschikt voor consumptie (koolstof).
   Vlees bevat over het algemeen voldoende vet om in de oven te braden en goudbruin te worden zonder toevoeging van olie of boter. Trouwens, hoe minder vet, hoe beter voor de gezondheid.

  • Zeer hoge temperaturen versnellen niet noodzakelijk het braadproces (gevogelte)

   Het moet soms snel gaan en dus durven we onze kip al eens op maximaal vermogen te braden om een paar minuten te winnen.
   Het resultaat: een krokant korstje, maar de kip is nog rauw op het bot! De temperatuur opdrijven versnelt het braadproces aan de oppervlakte, maar niet binnenin.
   De keuze van de temperatuur en de braadtijd is in de eerste plaats afhankelijk van het gewicht van onze vogel.
   Zo wordt een kalkoen van 5 kg die gedurende 1 uur en 15 min. bij een temperatuur van 200°C wordt gebraden, snel goudbruin. Het vel gaat isolerend werken, waardoor de warmte niet meer helemaal tot in het vlees kan doordringen. Het is dus beter om onze kalkoen langer te laten braden (4 uur) en bij een veel lagere temperatuur (150°C).

  • Waartoe dient de vetvanger?

   lechefrite.jpg :

   De vetvanger is een soort van grote schaal met een rand die perfect in uw oven past. In deze schaal wordt al het vet en braadvocht opgevangen bij gebruik van de grill of draaispit. Het is geen bakplaat.
   Wanneer u de grill gebruikt, plaatst u de vetvanger helemaal achteraan in de oven. De straling van de grill verhit het braadvocht niet (of nauwelijks), waardoor er geen rook- of spatvorming is.

  • Waarom kleurt mijn vlees niet goudbruin in de oven wanneer ik de heteluchtfunctie gebruik?

   Met de heteluchtfunctie kleurt het vlees pas op het einde van het braadproces goudbruin. Door ongeveer 5 minuten per pond aan de aanbevolen braadtijd toe te voegen, kunt u het vlees naar wens goudbruin kleuren.

 • Hoe een oven installeren ?

  • Uw elektriciteitsinrichting

   Bestaande elektriciteitsinrichtingen moeten voldoen aan alle geldende normen. Nieuwe aansluitingen, indienststelling en onderhoud moeten worden uitgevoerd door een professional

  • Het inbouwmeubel

   VFOURENCOLONNE.jpg :

   U beschikt over een inbouwmeubel voor uw oven.
   De afmetingen van dit meubel moeten overeenkomen met die op de inbouwschets.
   De bekleding van het meubel en de daarin verwerkte lijm moeten bestand zijn tegen hitte.
   Zorg ervoor dat u een opening laat achter aan het meubel voor een betere luchtcirculatie.

  • Uw oven vastzetten

   VFour-Profil.jpg :

   Zet uw oven vast in de daartoe voorziene ruimte door middel van de bijgeleverde schroeven.
   De bevestigingsgaten in de zijlatten zijn toegankelijk wanneer de ovendeur open staat.

  • Veiligheidsadvies

   Bij het installeren van de oven moet u erop letten dat de ovenwanden niet rechtstreeks in aanraking komen met de meubels ernaast.

  • Onder een werkblad

   VSHEMA-FOURSOUSPLAN.jpg :

   Voor ovens die onder een werkblad worden gemonteerd, dient er een ruimte van ten minste 5 mm te worden voorzien tussen de bovenrand van de oven en de onderrand van het werkblad.
   Zorg ervoor dat deze ruimte open blijft, zodat het toestel naar behoren kan werken.

  • Naast een koelkast

   Wanneer de oven naast een koelkast worden ingebouwd, dient u isolatiemateriaal tussen beide toestellen aan te brengen. In doe-het-zelfzaken vindt u asbestvrije isolatieplaten en afdichtingsmateriaal dat u gemakkelijk zelf kunt aanbrengen.

  • Elektriciteit

   VEtiquette-Four.jpg :

   De elektrische aansluiting moet worden uitgevoerd volgens het plaatje achteraan of op de zijkant van uw oven.

  • Elektrische aansluiting

   VCordon-Secteur-Cug.jpg :

   De voedingskabel van het toestel moet lang genoeg zijn, zodat het ingebouwde toestel kan worden aangesloten op het stopcontact.
   De geldende veiligheidsreglementeringen vereisen dat op het ogenblik van de installatie een (omnipolaire) stroomonderbreker wordt gebruikt die vlot toegankelijk is voor onderhoud aan uw oven en in noodsituaties.
   Sluit uw toestel steeds aan op een stopcontact met aarding. Gebruik geen verlengkabels of stekkerdozen. Na installatie mogen de elektrische elementen niet meer toegankelijk zijn.

  • Eerste gebruik

   Vóór het eerste gebruik dient u alle beschermingen van de oven te verwijderen, neemt u alle toebehoren uit de oven en laat u uw toestel gedurende een uur op 200°C draaien met de deur open zodat alle rook en alle geuren die door de materialen worden vrijgegeven, kunnen uitluchten.

  • Niet vergeten bij installatie:

   Indien het meubel niet stevig aan de muur is bevestigd, versterkt u de bevestiging met behulp van beugels die in de handel te verkrijgen zijn.

 • Hoe een oven onderhouden ?

  • De ovendeur schoonmaken

   Met behulp van een zachte vochtige doek kunt u de voorzijde van uw oven in alle zachtheid schoonmaken.
   Wanneer deze zeer vuil is, kunt u een beetje afwasmiddel toevoegen.
   Gebruik nooit een schuurspons of bijtende schoonmaakmiddelen die het reliëf van uw venster zouden kunnen beschadigen of krassen kunnen veroorzaken.
   Voor ovendeuren in aluminium of inox bestaan er speciale producten die op een zeem worden gebruikt.
   Bij sommige ovenmodellen kan de deur worden verwijderd voor een vlotte reiniging. Raadpleeg de handleiding die bij uw oven wordt geleverd.

  • Reiniging oven in glad email

   Dit type oven wordt manueel schoongemaakt. Na ieder gebruik verwijdert u eventuele vlekken of spatten van de ovenwanden met een niet-schurende spons en een beetje afwasmiddel. Indien ook de ovenvloer werd besmeurd, kunt u er even met de spons overgaan, zodat u minder rook- en geurontwikkeling heeft bij uw volgende gebruik. Voor een uitgebreide reiniging wordt het gebruik van speciale producten aangeraden.

  • Reiniging door katalyse

   Vetspatten op ovenwanden worden via katalyse geabsorbeerd en afgebroken. Dit procédé werd speciaal ontwikkeld voor vet en is dus niet geschikt voor suikerspatten. Voor activering van de katalyse dient de oven een temperatuur te bereiken van 200°C en dat gedurende 1 uur, wat niet altijd het geval is bij gewoon bakken of braden. U dient de oven dus leeg aan te zetten (zonder toebehoren) op maximumvermogen en dat gedurende ongeveer 50 min. Wanneer de oven is afgekoeld, kunt u de etensresten verwijderen met een vochtige spons. Voor reiniging van de wanden gebruikt u geen schuurspons of harde borstel, dit om de speciale bekleding voor katalyse niet te beschadigen.

  • Reiniging door pyrolyse

   Wanneer u de oven na ieder gebruik met water en zeep reinigt, zal het vuil gemakkelijker te verwijderen zijn. Voor u de pyrolyse opstart, dient u alle losse elementen, zoals toebehoren of potten en pannen, uit de oven te verwijderen. We raden aan eerst de handleiding van uw oven te raadplegen vooraleer u de pyrolyse opstart.

  • Toebehoren

   Laat de toebehoren onmiddellijk na gebruik weken (draaispit, vetvanger...) in water met afwasmiddel. Gebruik een borstel of spons met krabber om etensresten te verwijderen. Laat goed drogen.

  • De lampen van uw oven vervangen

   ampoulefour.jpg :

   Voor u hiermee start, dient u voor uw eigen veiligheid de oven uit te schakelen en te wachten tot hij koud is.
   > leg een doek op de ovenvloer om deze te beschermen (vallende lamp, ...)
   > schroef het beschermkapje los door naar links te draaien.
   > vervang de lamp door een identiek model dat bestand is tegen hoge temperaturen (300°C).
   > plaats het beschermkapje terug. Maak van deze gelegenheid gebruik om het kapje schoon te maken

 • Overzicht merken voor inbouwoven