Een inbouwoven kopen

Alle inbouwovens bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke inbouwoven bekijken

AEG

AMICA

ATAG

BAUKNECHT

BEKO

BOSCH

CANDY

ELECTROLUX

ETNA

HOOVER

MIELE

NEFF

SAMSUNG

SIEMENS

SMEG

WHIRLPOOL

ZANUSSI

Bekijk hier het oude gamma van de inbouwovens

Inbouwoven - Inbouwoven kopen - Vanden Borre

Je kan een Inbouwoven kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Inbouwoven online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Inbouwoven online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Inbouwoven aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Inbouwoven betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Inbouwoven gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Inbouwoven via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Inbouwoven. Zoek een winkel in je buurt.

Welke oven kiezen?

De juiste afmetingen

Bij de keuze van een inbouwoven, moet je rekening houden met de beschikbare plaats in je keuken. Daarom moet je de afmetingen van de nis kennen, d.w.z. de opening waarin de oven ingebouwd zal worden. Om de nis te meten, volstaat het de hoogte te meten. De standaardafmetingen van een oven zijn 60 cm breed en 60 cm hoog. Maar er bestaan ook compacte ovens: dit zijn ovens van 45 cm of 38 cm hoog en 60 cm breed. Indien je nis 60 cm hoog is en je toch een compacte oven wenst, kan je de overblijvende ruimte opvullen met een opberglade of een warmhoudlade.

Tip: voor een goede verluchting, voorzie je best ongeveer 2 cm vrije ruimte achter een traditionele oven en 4,5 cm achter een compacte oven. Op onze website vind je bij de productfiche van elk toestel de afmetingen, de vereiste nismaten en een inbouwschema.
bloc2_fourencastrable.jpg :

Ovens met natuurlijke convectie

Dit type oven beschikt over twee weerstanden op de boven- en onderwand die de lucht verwarmen. Dit zorgt voor een krachtige warmte. Ideaal om rood vlees of gevogelte oppervlakkig te bakken. Minpuntje: je kan slechts één schotel tegelijk bereiden en voorverwarmen duurt lang, zo’n 15 à 20 minuten.

Bekijk de ovens met natuurlijke convectie
bloc5_fourencastrable.jpg :

Warmeluchtovens

Naast de weerstanden op de boven- en onderwand is dit type oven uitgerust met een ventilator achteraan. Deze ventilator zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de lucht. Warmeluchtovens zijn perfect om schotels gelijktijdig op 2 niveaus klaar te maken. Bovendien is de voorverwarmingstijd korter dan bij ovens met natuurlijke convectie.

Bekijk de ovens met warmeluchtcirculatie
bloc4_fourencastrableee.jpg :

Heteluchtovens

Heteluchtovens zijn uitgerust met twee weerstanden (boven- en onderwand) en een ventilator met extra cirkelvormige weerstand zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de warmte in de oven. Sommige modellen met hete lucht hebben slechts 2 weerstanden: één op de bovenwand en één rond de ventilator.

Bij dit type ovens kun je verschillende schotels op 3 tot 4 niveaus klaarmaken. Voor bereidingen met warmtecirculatie is voorverwarming niet nodig. Extra voordeel: je bespaart energie want je opent de oven niet tussen het voorverwarmen en het bakken, dus er ontsnapt geen warmte.

Bekijk de ovens met hetelucht
bloc3_fourencastrable.jpg :

Sommige heteluchtovens combineren twee verwarmingswijzen. Denk maar aan hetelucht en stoom of hetelucht en microgolven. Een heteluchtoven met stoomfunctie zorgt voor sappige braadstukken en broden met een knapperige korst. Je kan ze vergelijken met professionele combistomers: smaak, aroma, krokantheid, vitamines en voedingswaarde blijven bewaard. Modellen met een volledige stoomfunctie kan je zelfs gebruiken als volwaardige stoomoven.

Een heteluchtoven met microgolf is dan weer ideaal wanneer je maar plaats hebt voor 1 toestel. Je kan ook vaak beide functies combineren om tijd te besparen, bijvoorbeeld bij het bereiden van lasagne of aardappelgratin.

Elektronische programmaregeling

Gedaan met in kookboeken bladeren! Met de elektronische programmaregeling hoef je enkel het type bereiding te selecteren en het gewicht. De programmaregeling die alle recepten in zijn geheugen staan heeft, geeft de ideale temperatuur aan volgens de soort bereiding.

Naast het eenvoudige temperatuuradvies, stellen sommige ovens ook een automatische bakfunctie voor. In dat geval programmeert de oven niet alleen het gewenste recept, maar past hij de parameters tijdens het bakken ook aan dankzij vochtsensoren. Nooit meer aangebrand gebak dat nog niet gaar is vanbinnen. Nu bak je steeds de perfecte cake!

Een oven met een braadthermometer is ook handig. De thermometer meet nauwkeurig de kerntemperatuur van je gerechten. Zo weet je oven wanneer je braadstuk of kip perfect gaar is.
bloc6_fourencastrable.jpg :

Veel ruimte nodig?

Hoewel de standaard inbouwafmetingen dezelfde zijn, kan het ovenvolume vandaag tot meer dan 70 liter gaan! Niet alleen kan deze kookruimte tegelijkertijd verschillende schotels bereiden, ook de luchtcirculatie rondom de schotel zorgt voor een uitstekend resultaat!

Bekijk onze XL-ovens
bloc7_fourencastrable.jpg :

Een zuinig en veilig model a.u.b.

Om het energieverbuik te verminderen, hebben fabrikanten veel geïnvesteerd in de isolatie van ovens. Vandaag behoren al een groot deel van de modellen tot de energieklasse A. Meerdere dikke glasplaten in de ovendeur dragen bij tot een betere isolatie en een laag energieverbruik. Ze zorgen ook voor meer veiligheid. 

Ovens met een koude deur, uitgerust met vier constant geventileerde ruiten, houden de temperatuur aan de voorkant onder de 40°C, hoewel deze 200° is aan de binnenkant van de oven. De koude deur is dus ideaal om brandwonden te voorkomen.
bloc8_fourencastrable.jpg :

Wist je dat?

Er geconnecteerde inbouwovens bestaan? Deze slimme ovens maken je het leven nog eenvoudiger. Wil je de oven al voorverwarmen terwijl je nog in de winkel staat? Of een melding op je smartphone ontvangen wanneer je gerecht klaar is? Dat kan met deze slimme modellen!
bloc10_fourencastrable.jpg :

Na het koken, de reiniging...

Ook de reiniging van je inbouwoven speelt een rol bij de keuze van je nieuwe oven. Je kan je oven zelf reinigen, maar dat is omslachtig en tijdrovend. Gelukkig bestaan er alternatieven! We sommen ze even voor je op:

  • Pyrolysereiniging 
Ovens met pyrolyse zijn zelfreinigend. Naargelang het model, neem je eerst de bakplaten, roosters en/of geleiders uit de oven. Daarna hoef je enkel het pyrolyseprogramma op te starten. De ovenwanden zijn uitgevoerd in speciaal email, dat tot 500°C kan verdragen. Bij deze hoge temperaturen worden vuil en vet volledig verkoold. Nadat de oven terug is afgekoeld, ga je met een spons of vochtige doek over de bodem van de ovenruimte om asresten te verwijderen. Easy!
bloc11_fourencastrable.jpg :

  • Katalysereiniging 
Ovens met katalyse zijn zelfontvettend. Katalyse verwijdert de vetspatten door oxidatie als de temperatuur hoger is dan 180°C (Let wel: katalyse werkt voor verwijdering van vet maar niet van suiker). We raden je aan om je oven nog 10 tot 15 minuten na het bakken te laten draaien om zo de katalysewanden te regenereren.

  • Hydrolysereiniging 
Ovens met hydrolyse hebben een deels geautomatiseerd reinigingssysteem. Giet een beetje water gemengd met afwasmiddel op de bodemplaat van de oven en schakel het reinigingssysteem in. De oven zal nu zo’n 4 minuten met de onderste weerstand opwarmen tot 60°C. Het mengsel van water en detergent verdampt en condenseert op de wanden en de ovendeur. Hierna volgt een inwekingscyclus van zo’n 17 minuten om het vuil los te weken. Op het einde van de cyclus moet je enkel nog het losgeweekte vuil met een spons wegvegen.

Nu weet je alles over de types inbouwovens en de handige functies waarvoor je kan kiezen. Koop je nieuwe oven en ga snel aan de slag!

Hoe onderhoud je een oven?

De ovendeur schoonmaken

Schakel eerst en vooral de oven uit en check of hij koud is vóór je aan de reiniging van je toestel begint. Neem een zachte, vochtige doek en maak de voorzijde van je inbouwoven schoon. Is de voorkant van de ovendeur erg vuil? Voeg dan een beetje afwasmiddel toe.

Gebruik nooit een schuurspons of bijtende schoonmaakmiddelen. Ze kunnen je venster beschadigen en krassen veroorzaken. Heb je een ovendeur in inox of aluminium? Dit type ovens kan je onderhouden met speciale producten en een microvezeldoek. Sommige ovens hebben een verwijderbare deur voor een makkelijkere reiniging.
bloc2_entretien_fourencastrable.jpg :

Reiniging via pyrolyse

Ovens met pyrolyse zijn zelfreinigend. Je hoeft enkel het pyrolyseprogramma op te starten. De ovenwanden zijn uitgevoerd in speciaal email, dat tot 500°C kan verdragen. Bij deze hoge temperaturen wordt vuil en vet volledig verkoold. Nadat de oven terug is afgekoeld, ga je met een spons of vochtige doek over de bodem van de ovenruimte om asresten te verwijderen. Easy! Een ander voordeel van pyrolyse is dat je gebruik maakt van de opgespaarde warmte in je oven. Zo bespaar je tijd en energie.

Goed om weten: vóór je de pyrolysereiniging opstart moet je de bakplaten en roosters, maar ook de geleiders aan de zijkant van de ovenruimte uit de oven halen. Ze kunnen vervormd of beschadigd worden wanneer ze in de oven blijven. Er bestaan uitzonderingen waarbij bakplaten, roosters en/of telescopische rails wel pyrolysebestendig zijn. Check dus zeker de handleiding van je toestel, of haal er toch alle toebehoren uit wanneer je niet zeker bent. Reinig ook eerst de binnenkant van de deur voordat je pyrolyse opstart. Zo voorkom je inbranding op de glasplaat.
bloc3_fourencastrable_entretien.jpg :

Reiniging via katalyse

Ovens met katalyse zijn zelfontvettend. Katalyse verwijdert de vetspatten door oxidatie als de temperatuur hoger is dan 180°C (Let wel: katalyse werkt voor verwijdering van vet maar niet van suiker).

We raden je aan om je oven nog 10 tot 15 minuten na het bakken te laten draaien om zo de katalysewanden te regenereren.
bloc4_fourencastrable_entretien.jpg :

Reiniging via hydrolyse

Ovens met hydrolyse hebben een deels geautomatiseerd reinigingssysteem. Giet een beetje water gemengd met afwasmiddel op de bodemplaat van de oven en schakel het reinigingssysteem in. De oven zal nu zo’n 4 minuten met de onderste weerstand opwarmen tot 60°C. Het mengsel van water en detergent verdampt en condenseert op de wanden en de ovendeur.

Hierna volgt een inwekingscyclus van zo’n 17 minuten om het vuil los te weken. Op het einde van de cyclus moet je enkel nog het losgeweekte vuil met een spons wegvegen.
bloc5_fourencastrable_entretien.jpg :

Je oven manueel reinigen

Wil je je oven manueel reinigen? Dat kan makkelijker met een efficiënte ovenreiniger.De reiniging van de accessoires

Laat de accessoires van je oven, zoals het draaispit, onmiddellijk na gebruik weken in water met afwasmiddel. Verwijder de etenswaren met een spons. Klaar? Laat de accessoires goed drogen.
bloc6_entretien_fourencastrable.jpg :

Hoe vervang je de lampen?

Heel belangrijk: schakel eerst de oven uit en wacht tot hij koud is. Leg vervolgens een doek op de ovenvloer om deze te beschermen (denk maar aan een vallende lamp). Schroef het beschermkapje los door naar links te draaien. Vervang de lamp door een identiek model dat bestand is tegen hoge temperaturen (300°C). Maak van deze gelegenheid gebruik om het beschermkapje ook schoon te maken en plaats het terug.

Tip: check ook of het klokje van de oven juist is ingesteld. Is dit niet het geval? Dan zal de timerfunctie misschien niet correct of helemaal niet werken.

Sommige inbouwovens zijn uitgerust met ledverlichting. Het voordeel? Ze gaan veel langer mee dan gloeilampen en bovendien verbruiken ze veel minder.
bloc7_entretien_fourencastrable.jpg :

Overzicht merken voor inbouwoven

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters