Hoe een oven installeren ?

Hieronder vind je enkele tips van professionals voor een optimale werking van je oven. Zo haalt u meteen het beste uit je nieuwe oven.
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg

Uw elektriciteitsinrichting

Bestaande elektriciteitsinrichtingen moeten voldoen aan alle geldende normen. Nieuwe aansluitingen, indienststelling en onderhoud moeten worden uitgevoerd door een professional.

20220124_installerfou_meubleencastrement.jpg

Het inbouwmeubel

U beschikt over een inbouwmeubel voor uw oven? De afmetingen van dit meubel moeten overeenkomen met die op de inbouwschets. De bekleding van het meubel en de daarin verwerkte lijm moeten bestand zijn tegen hitte. Zorg ervoor dat u een opening laat achter aan het meubel voor een betere luchtcirculatie.

20220124_installerfou_fixer.jpg

Uw oven vastzetten

Zet uw oven vast in de daartoe voorziene ruimte door middel van de bijgeleverde schroeven.
De bevestigingsgaten in de zijlatten zijn toegankelijk wanneer de ovendeur open staat.

Veiligheidsadvies

Bij het installeren van de oven moet u erop letten dat de ovenwanden niet rechtstreeks in aanraking komen met de meubels ernaast.

Onder een werkblad

Voor ovens die onder een werkblad worden gemonteerd, dient er een ruimte van ten minste 5 mm te worden voorzien tussen de bovenrand van de oven en de onderrand van het werkblad. Zorg ervoor dat deze ruimte open blijft, zodat het toestel naar behoren kan werken.

Naast een koelkast

Wanneer de oven naast een koelkast worden ingebouwd, dient u isolatiemateriaal tussen beide toestellen aan te brengen. In doe-het-zelfzaken vindt u asbestvrije isolatieplaten en afdichtingsmateriaal dat u gemakkelijk zelf kunt aanbrengen.

Elektriciteit

De elektrische aansluiting moet worden uitgevoerd volgens het plaatje achteraan of op de zijkant van uw oven.

Elektrische aansluiting

De voedingskabel van het toestel moet lang genoeg zijn, zodat het ingebouwde toestel kan worden aangesloten op het stopcontact.

De geldende veiligheidsreglementeringen vereisen dat op het ogenblik van de installatie een (omnipolaire) stroomonderbreker wordt gebruikt die vlot toegankelijk is voor onderhoud aan uw oven en in noodsituaties.

Sluit uw toestel steeds aan op een stopcontact met aarding. Gebruik geen verlengkabels of stekkerdozen. Na installatie mogen de elektrische elementen niet meer toegankelijk zijn.

Eerste gebruik

Vóór het eerste gebruik dient u alle beschermingen van de oven te verwijderen en alle toebehoren uit de oven te nemen. Laat daarna uw toestel gedurende een uur op 200°C draaien met de deur open zodat alle rook en alle geuren die door de materialen worden vrijgegeven, kunnen uitluchten.

Niet vergeten bij installatie:

Indien het meubel niet stevig aan de muur is bevestigd, versterkt u de bevestiging met behulp van beugels die in de handel te verkrijgen zijn.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters