Een keukenrobot kopen

Alle keukenrobots bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke keukenrobot bekijken

BOSCH

DOMO

ELECTROLUX

KENWOOD

KITCHENAID

MOULINEX

PROLINE

SMEG

Bekijk hier het oude gamma van de keukenrobots

Keukenrobot - Keukenrobot kopen - Vanden Borre

Je kan een Keukenrobot kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Keukenrobot online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Keukenrobot online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Keukenrobot aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Keukenrobot betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Keukenrobot gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Keukenrobot via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Keukenrobot. Zoek een winkel in je buurt.

Welke keukenrobot kiezen?

Foodprocessor, keukenrobot of robotkoker: welke keukenrobot kiezen?

De foodprocessor

Wil je vooral groentjes snijden, hakken of raspen? Kies dan voor een foodprocessor. Je kan deze ook gebruiken om ingrediënten te kloppen of te kneden. In de meeste gevallen wordt hij geleverd met allerlei accessoires, zoals:

 • Een blender: ideaal om sauzen, soep, sorbets, geschaafd ijs, smoothies, milkshakes... te maken. Er bestaan 3 soorten: de traditionele blender, de kookblender en de powerblender
 • Een sapcentrifuge: perfect om makkelijk fruit- en groentesap te bereiden zonder je vruchten te hoeven schillen,
 • Een citruspers,
 • Een deeghaak: onmisbaar om je deeg goed te kneden,
 • Een multifunctioneel mes: om je vlees en groenten fijn te hakken,
 • Een klopper: om eieren op te kloppen, slagroom te maken en melkproducten, pannenkoekenbeslag of mayonaise te binden,
 • Een rasp- en snijschijf: om je groentjes in een handomdraai te bereiden,
 • Een vleesmolen,
 • Een frietschijf: om zelf je frietjes te snijden,
 • Een parmezaanrasp: om makkelijk fijngeraspte kaas toe te voegen aan je gerechten.
Ontdek onze foodprocessors
bloc1_keukenrobot_robotkoker.jpg :

De keukenrobot

Wens je vooral patisserie te bereiden? Opteer dan voor een keukenrobot. Zijn planetaire beweging is ideaal om je deeg te bereiden en eieren te kloppen.

Ontdek onze keukenrobots

De robotkoker

Zoek je een robot om je gedurende de hele bereiding te begeleiden? Dan ga je best voor een robotkoker. Hij snijdt, bereidt en kookt al je ingrediënten. Van het voorgerecht tot aan het nagerecht.

Ontdek onze robotkokers

Hoe groot moet je mengkom zijn?

Een ander belangrijk element bij de keuze van je keukenrobot is de inhoud van je mengkom. Dat varieert tussen 1 en 7 liter. Kies een mengkom die past bij de gerechten die je wil klaarmaken en de hoeveelheid personen waarvoor je kookt.

Ontdek onze keukenrobots met een capaciteit van 4 L of meer


Wil je graag tijd winnen tijdens het koken? Sommige keukenrobots worden geleverd met 2 of 3 mengkommen. Zo kan je meteen verder met de volgende fase van je recept, zonder eerst de kom hoeven af te wassen. Praktisch, toch?

Ontdek onze keukenrobots met extra mengkom(men)
bloc2_mengkom_zijn.jpg :

Hoeveel snelheden?

Een keukenrobot kan verschillende snelheden hebben waarmee je manueel het vermogen kan aanpassen aan de hoeveelheid ingrediënten. Hoe meer snelheden, hoe preciezer de instellingen.

Ontdek onze keukenrobots met 6 of meer snelheden


Sommige modellen beschikken zelfs over de Pulse-functie. Zodra je de knop indrukt, draait de robot op maximale snelheid. En de robot stopt zo gauw je de knop loslaat. Deze functie is handig om grof te hakken, snijden en mengen of om het begin en het einde van je bereidingen perfect te beheersen.

Ontdek onze keukenrobots met pulse-functie


Er bestaan ook keukenrobots met asynchrone motor. Ze passen automatisch hun snelheid aan de hoeveelheid en de dichtheid van je ingrediënten aan. Andere voordelen van robots met asynchrone motor? Hun werking is stil en en ze hebben een langere levensduur.

Ontdek onze keukenrobots met asynchrone motor
bloc3_hoeveel_snelheden.jpg :

Hoe een keukenrobot gebruiken?

Ontdek alle mogelijkheden van uw keukenrobot!

• Dankzij de blender maakt u zelf heerlijke smoothies en milkshakes, mixt u saus of breekt u ijs.
Bekijk alle keukenrobots met blender
• Met de bijgeleverde rasp- of snijschijven kunt u groentjes in een handomdraai bereiden. Wortelen, rode kool, geraspte kaas, peer, aardappel-, komkommer- of appelschijfjes: met de schijven van uw keukenrobot wint u kostbare tijd in de keuken!
Bekijk alle keukenrobots met rasp- of snijschijven
• Met het multifunctioneel mes kunt u vlees, groenten en kruiden fijnhakken voor alle soorten gerechten: opgevulde paprika's, gehaktballetjes, babyvoeding, soep voor de hele familie... alles is mogelijk met een multifunctioneel mes! 
Bekijk alle keukenrobots met multifunctioneel mes 
• Zin om een brood te bakken of taartdeeg te maken? Gebruik dan de deeghaak
Bekijk alle keukenrobots met deeghaak
• Met een keukenrobot met inductiekooksysteem kunt u zelfs koken: de robot verwarmt de ingrediënten en mengt ze tegelijkertijd.
Bekijk alle keukenrobots met inductiekooksysteem
kenwood2.jpg :

Welke snelheid instellen

Hier enkele tips, al kan de snelheid ook verschillen naargelang de hoeveelheid en de gebruikte ingrediënten.

Met de klopper:
- Om vet materiaal en suiker te verwerken, begint u op een minimale snelheid en verhoogt u de snelheid geleidelijk aan;
- Om eieren aan crème-achtige bereidingen toe te voegen, gebruikt u uw keukenrobot op een gemiddelde tot hoge snelheid;
- Om vet materiaal aan bloem toe te voegen, begint u aan een lage snelheid en verhoogt u geleidelijk aan tot een gemiddelde snelheid.

Met de deeghaak: gebruik een lage tot gemiddelde snelheid.

Met de rasp-/snijschijf: voeg de ingrediënten toe langs het deksel en begeleid ze met het drukstaafje. Om te snijden stelt u uw keukenrobot in op een lage snelheid, om te raspen gebruikt u een hogere snelheid.

Met het multifunctioneel mes: gebruik een gemiddelde tot hoge snelheid. Om het mengsel beter te beheren, kunt u ook de pulse-toets gebruiken. De pulse-toets is een tijdelijke hulptoets. Uw keukenrobot stopt meteen als u de toets loslaat. De pulse-positie is handig om grof te hakken, snijden of mengen of om het begin om het einde van uw bereidingen perfect te beheersen.
Bekijk alle keukenrobots met pulse-toets
vitesse2.jpg :

Tips voor een veilig gebruik

• Haal de stekker uit het stopcontact wanneer u uw keukenrobot niet meer gebruikt (zelfs in geval van een stroomonderbreking) of als u uw toestel schoonmaakt. 
• Gebruik steeds de drukstaafjes om ingrediënten in de keukenrobot te begeleiden. Gebruik nooit uw vingers, noch een vork, lepel, mes of eender welk ander voorwerp.
• Behandel het multifunctioneel mes, het mixermes en andere snijschijven met de nodige voorzichtigheid: ze zijn uitzonderlijk scherp.
• Raak nooit bewegende onderdelen aan, maar wacht tot ze volledig stilstaan voor u de accessoires uit uw keukenrobot haalt. 
sudoigts1.jpg :

Hoe schoonmaken

Haal eerst en vooral de stekker uit het stopcontact. Om het schoonmaken te vergemakkelijken, kunt u het best de accessoires snel schoonvegen telkens u ze gebruikt hebt. Dompel het deel waarin de motor zit nooit onder in water, maar veeg het af met een vochtige spons. Als de accessoires verkleurd zouden zijn door ingredi雗ten (wortel, sinaasappel, ..), kunt u ze eerst proberen爏choon te vegen met een doekje gedrenkt in keukenolie. Zorg ervoor dat u uw keukenrobot op een droge plaats opbergt.
Bekijk al onze tips om uw keukenrobot te onderhouden
multiples-accessoires174.jpg :

Hoe een keukenrobot instellen?

De omgeving rond uw keukenrobot

Plaats uw keukenrobot op een stabiel aanrecht buiten het bereik van waterspatten.
Berg het snoer op zodat niemand erover kan struikelen.
Plaats of gebruik het toestel nooit op een elektrische of vitrokeramische kookplaat of in de buurt van een vlam (gasfornuis).

Aansluiten op het stroomnet

Controleer of de netspanning overeenstemt met de spanning die wordt aangegeven op het specificatieplaatje van het toestel. Denk om de veiligheid, sluit het toestel altijd aan op een geaard stopcontact.
VEtiquette-Robot.jpg :

V篌r het eerste gebruik

Was de mengkom en de toebehoren af met water en vaatwasmiddel. Spoel goed na en droog alles af. Opgelet: de messen zijn vlijmscherp!
Vaccessrobot.jpg :

Hoe een keukenrobot onderhouden?

V篌r het schoonmaken

Haal de stekker uit het stopcontact en verwijder alle toebehoren van het apparaat.

De behuizing van uw robot schoonmaken

Dompel het deel waarin de motor van uw keukenrobot zit, nooit onder in water. Kuis de behuizing gewoon af met een vochtig doekje, en droog het vervolgens af. Gebruik zeker geen schuurmiddelen of schuursponsjes!

BErobot08_2.jpg :

De kommen en accessoires schoonmaken

Om uw mengkommen en accessoires te reinigen, zijn er twee mogelijkheden: ofwel maakt u ze met de hand schoon, ofwel gebruikt u de vaatwasser.

 • Kijk eerst en vooral na of uw onderdelen vaatwasbestendig zijn. Als dat het geval is, zorg er dan voor dat de mengkommen niet geklemd zitten in de machine, om vervormingen te voorkomen.
  Bekijk alle keukenrobots met vaatwasbestendige onderdelen
 • Wast u de onderdelen handmatig? Gebruik dan uw gewone afwasmiddel en een zachte spons. Als de accessoires hardnekkige vlekken vertonen of verkleuringen door bijvoorbeeld wortelen of courgettes, dan kunt u ze het best vooraf eens behandelen met een doekje gedrekt in keukenolie. Gebruik nooit een staalborstel, staalwol of javel om het toebehoren te reinigen, op die manier vermijdt u krassen.
multiples-accessoires174.jpg :

Overzicht merken voor keukenrobot

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters