Een keukenrobot kopen

Alle keukenrobots bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke keukenrobot bekijken

BOSCH

DOMO

ELECTROLUX

KENWOOD

KITCHENAID

MOULINEX

PROLINE

SMEG

TRISTAR

Bekijk hier het oude gamma van de keukenrobots

Keukenrobot - Keukenrobot kopen - Vanden Borre

Je kan een Keukenrobot kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Keukenrobot online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Keukenrobot online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Keukenrobot aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Keukenrobot betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Keukenrobot gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Keukenrobot via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Keukenrobot. Zoek een winkel in je buurt.

Welke keukenrobot kiezen?

Foodprocessor, keukenrobot of robotkoker: welke keukenrobot kiezen?

De foodprocessor

Wil je vooral groentjes snijden, hakken of raspen? Kies dan voor een foodprocessor. Je kan deze ook gebruiken om ingrediënten te kloppen of te kneden. In de meeste gevallen wordt hij geleverd met allerlei accessoires, zoals:

 • Een blender: ideaal om sauzen, soep, sorbets, geschaafd ijs, smoothies, milkshakes... te maken.
 • Een sapcentrifuge: perfect om makkelijk fruit- en groentesap te bereiden zonder je vruchten te hoeven schillen,
 • Een citruspers,
 • Een deeghaak: onmisbaar om je deeg goed te kneden,
 • Een multifunctioneel mes: om je vlees en groenten fijn te hakken,
 • Een klopper: om eieren op te kloppen, slagroom te maken en melkproducten, pannenkoekenbeslag of mayonaise te binden,
 • Een rasp- en snijschijf: om je groentjes in een handomdraai te bereiden,
 • Een vleesmolen,
 • Een frietschijf: om zelf je frietjes te snijden,
 • Een parmezaanrasp: om makkelijk fijngeraspte kaas toe te voegen aan je gerechten.
Ontdek onze foodprocessors
bloc1_keukenrobot_robotkoker.jpg :

De keukenrobot

Wens je vooral patisserie te bereiden? Opteer dan voor een keukenrobot. Zijn planetaire beweging is ideaal om je deeg te bereiden en eieren te kloppen.

Ontdek onze keukenrobots

De robotkoker

Zoek je een robot om je gedurende de hele bereiding te begeleiden? Dan ga je best voor een robotkoker. Hij snijdt, bereidt en kookt al je ingrediënten. Van het voorgerecht tot aan het nagerecht.

Ontdek onze robotkokers

Hoe groot moet je mengkom zijn?

Een ander belangrijk element bij de keuze van je keukenrobot is de inhoud van je mengkom. Dat varieert tussen 1 en 7 liter. Kies een mengkom die past bij de gerechten die je wil klaarmaken en de hoeveelheid personen waarvoor je kookt.

Ontdek onze keukenrobots met een capaciteit van 4 L of meer


Wil je graag tijd winnen tijdens het koken? Sommige keukenrobots worden geleverd met 2 of 3 mengkommen. Zo kan je meteen verder met de volgende fase van je recept, zonder eerst de kom hoeven af te wassen. Praktisch, toch?

Ontdek onze keukenrobots met extra mengkom(men)
bloc2_mengkom_zijn.jpg :

Hoeveel snelheden?

Een keukenrobot kan verschillende snelheden hebben waarmee je manueel het vermogen kan aanpassen aan de hoeveelheid ingrediënten. Hoe meer snelheden, hoe preciezer de instellingen.

Ontdek onze keukenrobots met 6 of meer snelheden


Sommige modellen beschikken zelfs over de Pulse-functie. Zodra je de knop indrukt, draait de robot op maximale snelheid. En de robot stopt zo gauw je de knop loslaat. Deze functie is handig om grof te hakken, snijden en mengen of om het begin en het einde van je bereidingen perfect te beheersen.

Ontdek onze keukenrobots met pulse-functie


Er bestaan ook keukenrobots met asynchrone motor. Ze passen automatisch hun snelheid aan de hoeveelheid en de dichtheid van je ingrediënten aan. Andere voordelen van robots met asynchrone motor? Hun werking is stil en en ze hebben een langere levensduur.

Ontdek onze keukenrobots met asynchrone motor
bloc3_hoeveel_snelheden.jpg :

Hoe een keukenrobot gebruiken?

Welk accessoire gebruiken?

 • Gebruik de blender om emulsiesauzen, geschaafd ijs, smoothies of milkshakes te maken. 
 • Met de rasp- of snijschijven snij je wortels, komkommers, kaas, peren, aardappelen… in een recordtempo! Echt ideaal om je groentjes te bereiden of kaas te raspen. 
 • En het multifunctionele mes? Hiermee hak je vlees en groenten fijn. Je bereidt ook gehaktballetjes, hamburgers, vullingen, puree, soepen en zelfs kruiden om je gerechten nog meer smaak te geven.
 • Zin om voor bakker te spelen? Dan heb je een deeghaak nodig. Daarmee bereid je makkelijk brood en taartdeeg. 
 • Er bestaan ook keukenrobots met een inductiekooksysteem. Ze verwarmen de ingrediënten en mengen ze tegelijkertijd. Je hebt ook de mogelijkheid om een groot aantal recepten klaar te maken en ze leggen je uit hoe ze te bereiden. 
bloc1_welk_accessoire_gebruiken.jpg :

Welke snelheid kiezen?

Om je keukenrobot goed te kiezen, moet je de juiste snelheid instellen. Hier vind je enkele tips om je te helpen bij je snelheidskeuze voor al je bereidingen. Let op: sommige instellingen verschillen naargelang de hoeveelheid en de gebruikte ingrediënten.

Met de klopper: om vetstoffen en suiker te verwerken, begin je best aan een lage snelheid en verhoog je de snelheid geleidelijk aan, - Wil je eieren aan crèmeachtige bereidingen toevoegen? Gebruik dan een gemiddelde tot hoge snelheid.

Met de deeghaak: gebruik een lage tot gemiddelde snelheid.

Met de rasp-/snijschijf: voeg de ingrediënten toe langs het deksel en duw erop met een staafje. Kies voor een lage sneheid om te snijden en een hogere snelheid om te raspen.

Met het multifunctionele mes: ga voor een gemiddelde tot hoge snelheid. Druk op de Pulse-toets om het mengsel beter te beheren (als je keukenrobot deze functie bevat). Zo functioneert je robot op maximale snelheid gedurende een bepaalde tijd.

bloc2_welke_snelheid_kiezen.jpg :

En de reiniging?

Wat moet je eerst doen? Haal de stekker uit het stopcontact. Reinig nadien de accessoires. Plaats nooit de motorblok onder de kraan maar veeg het af met een vochtige spons.

Zijn je accessoires verkleurd door sommige ingrediënten zoals wortels of sinaasappels? Veeg ze schoon met een doekje gedrenkt in keukenolie.

Denk er ook aan om je keukenrobot in een droge plaats op te bergen.
bloc4_hoe_een_keukenrobot_gebruiken.jpg :

Overzicht merken voor keukenrobot

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters