Een capsule-/padmachine - nespresso - senseo - dolce gusto kopen

Alle capsule-/padmachines - nespresso - senseo - dolce gusto bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke capsule-/padmachine - nespresso - senseo - dolce gusto bekijken

DELONGHI

KRUPS

MAGIMIX

PHILIPS

SAGE

Bekijk hier het oude gamma van de capsule-/padmachines - nespresso - senseo - dolce gusto

Capsule- / padmachine - Capsule-/padmachine - Nespresso - Senseo - Dolce Gusto kopen - Vanden Borre

Je kan een Capsule- / padmachine kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Capsule- / padmachine online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Capsule- / padmachine online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Capsule- / padmachine aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Capsule- / padmachine betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Capsule- / padmachine gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Capsule- / padmachine via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Capsule- / padmachine. Zoek een winkel in je buurt.

Welke koffiepadmachine kopen?

De ene pad is de andere niet

Het grote voordeel van koffiepads en capsules? Ze bevatten de ideale dosis voor het perfecte kopje koffie. Bovendien heb je keuze uit een enorme variatie aan smaken en intensiteit. Voor elk wat wils dus!
 • Koffiepads: dit zijn ronde, papieren filters met daarin gemalen koffie. Senseo is hier het bekendste merk met een uitgebreid assortiment koffiesmaken.
 • ESE servings: dit zijn ook koffiepads, maar ze zijn minder bekend. ESE staat voor Easy Serving Espresso Pod. Net als Senseo-koffiepads zijn dit papieren filters met daarin gemalen koffie. Maar opgelet: je kan ze niet gebruiken in Senseo-toestellen. ESE Servings zijn compacter van formaat en hebben een andere druk nodig dan Senseo-pads. Bekijk de compatibele koffieapparaten.
 • Nespresso-capsules: dit zijn aluminium capsules die luchtdicht verpakt zijn zodat de koffie lekker vers blijft en zijn volle smaak behoudt. Ook Nespresso heeft veel verschillende koffiesmaken en -intensiteiten. De capsules zijn alleen online en in de Nespresso-boutiques te koop.
 • Dolce Gusto-capsules: dit zijn koffiecupjes uit kunststof. Ook voor Dolce Gusto-toestellen vind je een een uitgebreid assortiment aan smaken, waaronder ook koude dranken en thee.
bloc1_de_ene_pad_is_de_andere.jpg :

Ook voor melkvariaties en koude drankjes

Ben je een liefhebber van cappuccino, latte macchiato of andere koffies met melk? Kies dan zonder twijfelen een toestel met apart melkreservoir. Hiermee maak je met één druk op de knop een heerlijke romige koffie. Na gebruik zet je het melkreservoir gewoon in je koelkast zodat de melk lekker vers blijft voor een volgend kopje.
 
Toestellen met een manuele melkopschuimer of stoompijpje zijn iets budgetvriendelijker. Hier kies je zelf hoeveel melk je wil opschuimen voor je favoriete koffie. Het stoompijpje levert soms ook heet water voor thee.
 
Drink je tijdens de zomermaanden graag ijskoffie of ijsthee? Ook voor dit soort drankjes vind je koffiezetapparaten met pads, voorlopig enkel bij Dolce Gusto.
bloc2_ook_voor_melkvariaties.jpg :

Grote of kleine kopjes

Je denkt er misschien niet meteen aan als je een koffiepadmachine wil kopen, maar je houdt best ook rekening met het formaat van kopjes dat je vooral zal gebruiken. De meeste toestellen hebben een verstelbare tuit of kopjeshouder, zodat zowel het kleinste espressokopje als je favoriete mok erin past.

bloc3_grote_of_kleine_kopjes_0.jpg :

Connected toestellen

Ook koffietoestellen worden voortdurend slimmer. Die ‘connected’ apparaten verbind je met je smartphone of tablet. Zo zet jij je kopje koffie vanuit je bed of je luie zetel! Via een app bestel je bovendien makkelijk nieuwe capsules en krijg je meldingen wanneer het waterreservoir leeg is of wanneer je machine een ontkalkbeurt nodig heeft.


 
Nu weet je perfect waarop je moet letten als je een koffiepadmachine wil kopen. Wil je snel een keuze maken? Beantwoord enkele eenvoudige vragen in onze koffiewijzer en vind meteen het toestel dat bij jou past.
bloc4_connected_toestellen_0.jpg :

Hoe een Senseo-machine onderhouden?

Waarom je Senseo ontkalken?

Een pruttelend geluid, lauwe koffie,… kalkaanslag is een echte boosdoener voor je Senseo-toestel. Een regelmatige ontkalkbeurt voorkomt zulke probleempjes én verlengt de levensduur van je toestel.
bloc1_waaromontkalken.jpg :

Wanneer je Senseo ontkalken?

Om de 3 maanden je Senseo ontkalken is een mooi gemiddelde. Woon je in een gemeente met veel kalk in het water? Dan moet je iets vaker ingrijpen.

Sommige Senseo-toestellen hebben zelfs een kalkindicator die oplicht als het toestel een ontkalkbeurt nodig heeft. Handig voor vergeetkousen!

Daarnaast is het aangeraden om je padhouder elke week even schoon te maken. Dat verlengt de levensduur van je toestel ook.
bloc2_wanneerontkalken.jpg :

Hoe je Senseo ontkalken?

Denk eraan om altijd eerst de padhouder te reinigen met zuiver water, vóór je je toestel ontkalkt. De belangrijkste regel bij het ontkalken: gebruik géén azijn. Dat is schadelijk voor je machine. Ontkalk je Senseo alleen met het Senseo-ontkalkingsproduct en volg dit stappenplan:

 1. Vul het reservoir met koud water.
 2. Voeg het ontkalkingsproduct toe en roer zodat het poeder goed oplost.
 3. Plaats het reservoir op het toestel.
 4. Zet een kom van minimaal 1,5 liter onder de tuit.
 5. Leg een gebruikte koffiepad in de houder. Die dient om vrijgekomen kalkdeeltjes tegen te houden. Doe je dit niet? Dan kan de padhouder tijdens het ontkalken verstopt geraken.
 6. Volg de ontkalkingsinstructies uit de handleiding. Afhankelijk van het model moet je 1 of meerdere knoppen indrukken.
 7. Neem de koffiepad uit de houder en giet het kalkwater weg.
 8. Vul het waterreservoir opnieuw met koud water om het toestel te spoelen.
 9. Herhaal en laat het toestel een tweede keer volledig doorlopen.
bloc3_hoe_je_senseo.jpg :

Ook dit nog

Gebruik telkens vers water. Water dat dagenlang in het reservoir zit, kan je koffie een raar smaakje geven. Stilstaand water in het reservoir zorgt bovendien voor kalkaanslag.

De buitenkant van je Senseo-toestel reinig je eenvoudig met een vochtige spons of vaatdoek. Gebruik geen schuursponsjes, bijtend product of aceton.

Problemen met je Senseo? Onze oplossingen

Mijn koffie is niet warm genoeg

Wist je dat je koffie minder warm is als je het Senseo-apparaat voor de allereerste keer gebruikt? En dat je eerste kopje altijd iets minder warm is dan de volgende kopjes? Onze tips:

 • Verwarm je kopjes vooraf met heet of warm water.
 • Gebruik dunne kopjes.
 • Reinig de padhouder elke week. Hou hem onder stromend water, gebruik een borsteltje of plaats hem in de vaatwasser.
 • Ontkalk je Senseo-toestel om de 3 maanden. (Ontdek hoe je dat doet.)
 
bloc1_mijn_koffie.jpg :

Er is geen schuim op mijn koffie

 • Zijn de padhouder en de koffietuit volledig proper? Want daar wordt de schuimlaag geproduceerd. Maak ze regelmatig schoon met een beetje afwasmiddel of stop ze in de vaatwasser.
 • Zit de koffiepad correct in de padhouder? Als je de koffiepad schuin of verkeerd erin legt, stroomt het water langs de rand van de pad in plaats van door de koffie. Resultaat: geen schuim.
 • Heb je 2 pads gebruikt voor 2 koppen koffie? Als je maar 1 pad gebruikt, heb je niet genoeg schuim voor 2 kopjes. 
Wil je nog meer schuim? Koop een extra melkopschuimer voor verrassend luchtig schuim voor bijvoorbeeld cappuccino’s of latte macchiato’s.
bloc2_er_is_geen_schuim_op_mijn_koffie.jpg :

Het deksel gaat niet open

Waarschijnlijk werd het toestel vacuüm getrokken omdat de padhouder verstopt is. De oplossing:

 • Schakel het Senseo-toestel uit en zet het klepje van het deksel omhoog. Wacht 24 uur en probeer het deksel opnieuw te openen.
 • Maak de padhouder grondig schoon. Het zeefje in het midden moet licht doorlaten.
bloc3_het_deksel_gaat_niet_0.jpg :

Er is geen of weinig koffie in mijn kopje

Test het toestel zonder padhouder en zonder koffiepad. Indien het niveau in het kopje ok is, dan is er een verstopping in de padhouder. Is het niveau niet in orde? Plaats een koffiepad in de padhouder en voer het ontkalkingsprogramma uit volgens de voorschriften van de handleiding. Bekijk ook onze tips om je Senseo te ontkalken.

bloc4_connected_toestellen_1.jpg :

Het indicatielampje knippert

Dit betekent dat je het waterreservoir moet bijvullen. Blijft het lampje daarna nog knipperen? 

 • Dan is de vlotter in het reservoir misschien geblokkeerd. Maak het reservoir schoon met Senseo-antikalkmiddel. Of gebruik water en azijn, maar spoel het uit zonder dat deze watermengeling in het toestel komt, anders kan het beschadigd raken.
 • De magneet in de watertank kan vastzitten. Schud enkele keren met de tank tot de magneet loskomt.

 Is je probleem nog niet opgelost? Of heb je een ander probleem met je Senseo? Contacteer ons, wij helpen je graag verder.

 

bloc5_het_indicatielampje_knip_0.jpg :

Overzicht merken voor capsule-/padmachine - nespresso - senseo - dolce gusto

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters