Welke koffiepadmachine kopen?

Koffiepadmachines bestaan in alle kleuren, stijlen en formaten. Zoals de naam doet vermoeden, werken ze met voorverpakte koffiepads of capsules/cups. Makkelijk voor jou: geen gedoe met gemalen koffie en filterzakjes! Ben je op zoek naar een koffiezetapparaat met pads of capsules? Lees onze tips om de juiste koffiepadmachine te kopen.

20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
bloc1_de_ene_pad_is_de_andere.jpg

De ene pad is de andere niet

Het grote voordeel van koffiepads en capsules? Ze bevatten de ideale dosis voor het perfecte kopje koffie. Bovendien heb je keuze uit een enorme variatie aan smaken en intensiteit. Voor elk wat wils dus!
  • Koffiepads: dit zijn ronde, papieren filters met daarin gemalen koffie. Senseo is hier het bekendste merk met een uitgebreid assortiment koffiesmaken.
  • ESE servings: dit zijn ook koffiepads, maar ze zijn minder bekend. ESE staat voor Easy Serving Espresso Pod. Net als Senseo-koffiepads zijn dit papieren filters met daarin gemalen koffie. Maar opgelet: je kan ze niet gebruiken in Senseo-toestellen. ESE Servings zijn compacter van formaat en hebben een andere druk nodig dan Senseo-pads. Bekijk de compatibele koffieapparaten.
  • Nespresso-capsules: dit zijn aluminium capsules die luchtdicht verpakt zijn zodat de koffie lekker vers blijft en zijn volle smaak behoudt. Ook Nespresso heeft veel verschillende koffiesmaken en -intensiteiten. De capsules zijn alleen online en in de Nespresso-boutiques te koop.
  • Dolce Gusto-capsules: dit zijn koffiecupjes uit kunststof. Ook voor Dolce Gusto-toestellen vind je een een uitgebreid assortiment aan smaken, waaronder ook koude dranken en thee.

bloc2_ook_voor_melkvariaties.jpg

Ook voor melkvariaties en koude drankjes

Ben je een liefhebber van cappuccino, latte macchiato of andere koffies met melk? Kies dan zonder twijfelen een toestel met apart melkreservoir. Hiermee maak je met één druk op de knop een heerlijke romige koffie. Na gebruik zet je het melkreservoir gewoon in je koelkast zodat de melk lekker vers blijft voor een volgend kopje.
 
Toestellen met een manuele melkopschuimer of stoompijpje zijn iets budgetvriendelijker. Hier kies je zelf hoeveel melk je wil opschuimen voor je favoriete koffie. Het stoompijpje levert soms ook heet water voor thee.
 
Drink je tijdens de zomermaanden graag ijskoffie of ijsthee? Ook voor dit soort drankjes vind je koffiezetapparaten met pads, voorlopig enkel bij Dolce Gusto.

bloc3_grote_of_kleine_kopjes_0.jpg

Grote of kleine kopjes

Je denkt er misschien niet meteen aan als je een koffiepadmachine wil kopen, maar je houdt best ook rekening met het formaat van kopjes dat je vooral zal gebruiken. De meeste toestellen hebben een verstelbare tuit of kopjeshouder, zodat zowel het kleinste espressokopje als je favoriete mok erin past.

bloc4_connected_toestellen_0.jpg

Connected toestellen

Ook koffietoestellen worden voortdurend slimmer. Die Ďconnectedí apparaten verbind je met je smartphone of tablet. Zo zet jij je kopje koffie vanuit je bed of je luie zetel! Via een app bestel je bovendien makkelijk nieuwe capsules en krijg je meldingen wanneer het waterreservoir leeg is of wanneer je machine een ontkalkbeurt nodig heeft.

 

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters