Een sledestofzuiger kopen

Alle sledestofzuigers bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke sledestofzuiger bekijken

AEG

BISSELL

BOSCH

DOMO

HOOVER

MIELE

NILFISK

PHILIPS

PROLINE

ROWENTA

SAMSUNG

THOMAS

Bekijk hier het oude gamma van de sledestofzuigers

Sledestofzuiger - Sledestofzuiger kopen - Vanden Borre

Je kan een Sledestofzuiger kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Sledestofzuiger online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Sledestofzuiger online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Sledestofzuiger aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Sledestofzuiger betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Sledestofzuiger gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Sledestofzuiger via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Sledestofzuiger. Zoek een winkel in je buurt.

Welke sledestofzuiger kiezen? Volg de gids!

Het belang van ergonomie

Toegegeven: stofzuigen is niet de leukste activiteit. Daarom doen fabrikanten hun uiterste best om je een groot gebruikscomfort te bieden:
 • De meeste stofzuigers zijn tegenwoordig voorzien van een parkeersysteem. Je kan de steel rechtop laten staan. Je hoeft je dus niet meer te bukken om de steel op te rapen want hij is altijd binnen handbereik!
 • Voor een optimaal  gebruikscomfort heb je ook een stofzuiger nodig met een lang snoer en een grote actieradius. Heel handig wanneer je grote oppervlakken of trappen stofzuigt. Een model met een actieradius van minstens 10 meter is aangeraden.
 • Heb je soms last van spierpijn? Ga dan voor een stofzuiger die licht en ergonomisch is. Kies voor een model met een telescopische buis waarvan je de hoogte makkelijk aanpast.
bloc2_et_?onomique_aussi.jpg :

Een stille stofzuiger? Nog beter natuurlijk!

Doen je kinderen een middagdutje? Het perfecte moment om te stofzuigen. Steeds meer modellen zijn voorzien van een verbeterde isolatie en zijn zeer stil. Sommige modellen gaan nog een stapje verder: ze reduceren het geluidsniveau tot 69 dB. Je buren zullen dit zeker appreciëren! Oh ja, denk eraan: 3 dB minder = 2 keer minder lawaai.

Met of zonder zak?

Beide modellen zijn even efficiënt. Een stofzuiger zonder zak is budgetvriendelijker omdat je geen stofzakken hoeft aan te kopen. Maar ze vragen meer onderhoud. Je moet het stofreservoir leegmaken (en komt dus in contact met het stof) en je moet de filter reinigen zodat zijn zuigcapaciteit intact blijft.

Op zoek naar een makkelijkere oplossing? Kies dan voor een stofzuiger met zak. Kleine tip: synthetische stofzakken zijn beter dan papieren stofzakken. Ze raken minder snel verstopt, ze zijn steviger én ze voorkomen ophopingen. Het stof wordt gelijkmatiger verspreid doordat de lucht beter circuleert. Het resultaat? Je stofzuiger is efficiënter en de stofzakken zijn duurzamer.
bloc4_avec_ou_sans_sac.jpg :

Last van allergieën?

Als je last hebt van allergieën, kies je best een sledestofzuiger met een HEPA-filter. Een uitstekend filtersysteem is een must: het voorkomt dat stofdeeltjes weer in de schone lucht terechtkomen. 
Het voordeel van een HEPA-filter? Hij houdt tot 99,97% van alle stofdeeltjes tegen. De efficiëntie van de filter wordt weergegeven door een cijfer:
 • HEPA H14: de meest efficiënte, laat maximaal 5 stofdeeltjes door per liter lucht.
 • HEPA H13: laat maximaal 50 stofdeeltjes door per liter lucht.
 • HEPA H12: laat maximaal 500 stofdeeltjes door per liter lucht.
 • HEPA H11: laat maximaal 5000 stofdeeltjes door per liter lucht.
 • HEPA H10: laat maximaal 15000 stofdeeltjes door per liter lucht.
 

Denk ook aan de borstel

Schenk ook aandacht aan de borstel om te weten welke stofzuiger je best kiest. De prestaties van een stofzuiger hangen voor een groot deel af van de borstel en de zuigmond. De zuigmond verzekert een efficiënte stofopname zonder je bekleding te beschadigen. De haartjes moeten op de 4 zijden van de borstel aanwezig zijn zodat de maximale zuigkracht behouden blijft.

De meeste borstels bieden 2 standen: eentje voor harde vloeren en eentje voor tapijten. Sommige modellen worden ook geleverd met een parketborstel. Deze borstels zijn uitgerust met lange, zachte haren en bevatten geen metaal. Wil je tapijten stofzuigen of heb je huisdieren? Dan heb je ook een turboborstel of elektroborstel nodig.
bloc6_pensez_aussi_à_la_brosse.jpg :

… en aan de andere accessoires

Stofzuigers worden vaak geleverd met talrijke accessoires. Enkele voorbeelden:
 • Een kleine zuigmond voor gordijnen en kussens.
 • Een kierenzuiger voor plinten, tussenruimtes en moeilijke bereikbare plaatsen.
 • Een meubelborstel voor kleine oppervlakken zoals lederen zetels.
Er bestaan ook borstels voor textiel, voor radiators en voor verluchtingsbuizen. En met nog andere borstels reinig je je wagen in een handomdraai.
bloc7_et_autres_accessoires.jpg :

Onze tips voor je stofzuiger

Hoe gebruik je een sledestofzuiger?

Welke accessoires gebruiken?

Meubelborstel, parketborstel, turboborstel… Loop je wat verloren tussen alle accessoires? Welke oppervlakte je ook stofzuigt, er is voor elk van hen een gepast accessoire:

Gecombineerde borstel: reinig tapijten en vast tapijt door de klep omhoog te zetten. Zet het klepje naar omlaag voor je harde vloeren. Simpel!
Kierenzuiger: ideaal voor plinten en in hoekjes.
Kleine zuigmond: gebruik hem voor zetels, kussens en gordijnen.
Meubelborstel: top voor sierlijsten.
Matrasborstel: ideaal om huisstofmijt te verwijderen van je matras.
Radiatorborstel: stofzuig moeilijk bereikbare plekken achter de radiator.
Parketborstel: dankzij zijn lange, zachte haartjes is hij perfect voor je parketvloeren.
Elektroborstel: heeft een eigen aandrijfmotor en is bijzonder geschikt voor vuile tapijten.
Turboborstel: ideaal voor draden, haartjes, dierenharen en pluisjes op laagpolig tapijt.

Opgelet: niet alle accessoires worden standaard bij elke stofzuiger geleverd. Dit hangt af van het model.


bloc1_comment_utiliser.jpg :

De telescopische buis

Heb je soms last van rugpijn tijdens het stofzuigen? Pas gewoon de lengte van de telescopische buis aan. Zo bereik je ook makkelijker het stof onder je meubels.

Met de schuifregelaar op de telescopische buis regel je de zuigkracht van je stofzuiger. Heel handig wanneer je tapijt stofzuigt omdat de zuigmond zich dan niet vastzet op de vloer.

Denk er ook aan om je stofzuiger op te bergen in een voldoende grote ruimte. Als de buis geplooid wordt, raakt hij beschadigd.

Verspreidt je stofzuiger af en toe een slechte geur wanneer je hem gebruikt? Plaats gewoon een parfumstaafje in de stofzak of in het reservoir.
 
bloc1_2_le_tube.jpg :

En qua onderhoud?

Een belangrijke stap: de filters reinigen

Geen zin om de filters te reinigen? Dan zal je stofzuiger snel zuigkracht verliezen en zelfs beschadigd geraken.
Wanneer reinig je de filters het best? We raden je aan om dat vrij vaak te doen.
Maar ook andere factoren spelen een rol, zoals:

hoe vaak je stofzuigt: hoe meer je stofzuigt, hoe vaker je de filters moet reinigen.
wat je stofzuigt: stofzuig je grote stofdelen? Reing de filters dan regelmatig.
het type filter: zijn ze zelfreinigend of niet?

En waar bevinden de filters zich? De eerste vind je onder de stofzak of onder het reservoir (net voor de motor). De tweede, vaak een hepa-filter, vind je onder de motor.

Stofzuigers hebben 1 of 2 filters. Om de filters te reinigen, heb je 3 mogelijkheden:
 • Permanente filters moet je nooit uitkuisen of vervangen. 
 • Afwasbare filters spoel je best af onder lauw water. Laat ze 24 uur drogen vóór je ze opnieuw gebruikt. 
 • Vervangbare filters moet je minstens jaarlijks vervangen. Sommige van deze filters moet je intussen ook geregeld goed uitschudden. Bekijk zeker de handleiding om te weten om de hoeveel tijd dit moet gebeuren. 

Zijn je filters gescheurd of beschadigd? Vervang ze.
bloc2_et_niveau_entretien.jpg :

Vervang de stofzak of maak het reservoir leeg

Vergeet de stofzak of het reservoir van je stofzuiger niet leeg te maken. Als je dat niet doet, verliest je stofzuiger niet alleen zuigkracht, maar verbruikt hij ook meer energie omdat de motor harder moet werken.

Heb je een stofzuiger met zak? Vervang de stofzak wanneer hij voor 2/3de vol is. Sommige stofzuigers verwittigen je wanneer de stofzak vol is. Het enige wat je daarna hoeft te doen, is de stofzak vervangen.
Heb je een stofzuiger zonder zak? Maak het reservoir na elk gebruik leeg.
bloc2_2_changez_le_sac.jpg :

Reinig de borstel

Een andere belangrijke stap voor een perfect onderhoud van je stofzuiger: de reiniging van de borstel. Maak hem regelmatig schoon zodat het vuil niet vast blijft zitten. Zo vermijd je bovendien dat de zuigkracht afneemt of dat je vloeren gekrast worden.
De makkelijkste manier? Stofzuig de borstel met de buis van je stofzuiger. Sommige draaiborstels gaan zelfs vanzelf open voor een grondigere reiniging.

Nu je alle tips voor je stofzuiger hebt gelezen, ben je helemaal klaar voor een stevige schoonmaakbeurt. Succes!

Een probleem met je stofzuiger? Onze oplossingen!

De zuigkracht neemt af?

Sledestofzuiger


Meestal moet je de verklaring voor een afnemende zuigkracht zoeken bij een verstopping in de filter, de stofzak, de buis of in de borstel. Hoe los je dit op?
 • Maak de borstel los. Verbetert de zuigkracht? Dan zit de verstopping in de borstel.
 • Maak de zuigbuis los. Verbetert de zuigkracht? Dan zit de verstopping in de zuigbuis.
 • Maak de zuigslang los. Verbetert de zuigkracht? Dan zit de verstopping in de zuigslang.
Als de zuigkracht nog niet beter wordt, dan zit het probleem in de filter. Reinig of vervang de filter. Wil je dit soort problemen in de toekomst vermijden? Onderhoud je stofzuiger dan regelmatig:
 • Reinig de filter af en toe.
 • Vervang de filter als hij scheurt of beschadigd raakt.
 • Vervang de stofzak zodra hij voor 2/3de vol is en gebruik hem niet meer opnieuw.
 • Of, voor stofzuigers zonder zak: maak het reservoir leeg na elke stofzuigbeurt.
 • Reinig de borstels na elk gebruik.
En denk eraan: een stofzuiger kan niet alles zomaar opzuigen! Stofzuig geen vloeistoffen of bouwafval (pleisterkalk, hout,...).


bloc1_la_puissance.jpg :

Steelstofzuiger

Bij dit type stofzuiger, moet je de filter vaker reinigen: elke maand! Waarom? Omdat de filter rechtstreeks in contact komt met het stof. Als hij niet regelmatig gereinigd wordt, stapelt het stof zich op en raakt de filter verstopt. Het resultaat: je stofzuiger stofzuigt niet meer.

Je kan een sledestofzuiger of een handstofzuiger gebruiken om het stof van je de filter van je steelstofzuiger te verwijderen. Als de filter wasbaar is, hou hem dan onder kraantjeswater en laat de filter 24 uur drogen.

Het reservoir van een steelstofzuiger is meestal compact. Maak het reservoir na elke stofzuigbeurt leeg zodat je toestel langer meegaat.

Denk er ook aan om de turboborstel van je steelstofzuiger te reinigen. Haal er haar, dierenhaartjes of andere elementen af zodat je toestel goed blijft werken.
bloc5_aspirateur_balais.jpg :

Robotstofzuiger

Om de optimale zuigkracht van je robotstofzuiger te behouden is het noodzakelijk om de filters rond de opvangbak te reinigen.

Sommige modellen beschikken over een laadstation met automatische vuilafvoer dat tot 30 leegmaakbeurten aankan. Is dit niet het geval, dan is het heel belangrijk om het stofreservoir na elk gebruik te ledigen. Anders kan de motor beschadigd raken.

Last but not least: controleer regelmatig de centrale en laterale borstels van je robotstofzuiger. Aarzel niet om ze te reinigen indien nodig zodat ze het stof optimaal kunnen blijven opvangen.
bloc4_aspirateur_robot.jpg :

Krassen op de vloer?

Maak de borstel schoon. In de borstelhaartjes kunnen stukjes vuil zitten die krassen maken op je vloer.

Handige tip: gebruik je stofzuiger niet in de garage of berging (of gebruik hiervoor een oude stofzuiger). Kleine steentjes of ander afval kunnen vastraken in de borstel en nadien krassen maken op je parketvloer. Bovendien kan de stofzak hierdoor scheuren.

Op zoek naar een stofzuiger voor de garage of voor buiten? Kies voor een alleszuiger of voor een handstofzuiger geschikt voor vloeistoffen .
bloc2_aspirateur_griffe.jpg :

Rolt het snoer niet meer op?

Trek het snoer zachtjes volledig uit het toestel en laat het langzaam opnieuw oprollen terwijl je het met je hand begeleidt.

De kabel is het meest kwetsbare onderdeel van je stofzuiger. Wees voorzichtig wanneer je de stekker uit het stopcontact haalt en wanneer je het snoer uittrekt of laat oprollen.
 • Trek niet aan het snoer om de stofzuiger uit te schakelen. Neem de stekker zelf vast en trek deze uit het stopcontact.
 • Trek het snoer niet helemaal tot op het einde uit de stofzuiger. Sommige toestellen hebben een rood lijntje op het snoer, op enkele cm van het einde, om aan te geven tot waar je het snoer veilig mag uittrekken.
 • Ondersteun het snoer met je hand wanneer je het oprolt, zodat het niet beschadigd raakt.
bloc3_la_cable.jpg :

Overzicht merken voor sledestofzuiger

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters