Een sledestofzuiger kopen

Alle sledestofzuigers bekijken en vergelijken

Vergelijk hier alle sledestofzuigers
Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

 • De technische fiche van elke sledestofzuiger bekijken

 • Bekijk hier het oude gamma van de sledestofzuigers

 • sledestofzuiger - Sledestofzuiger kopen - Vanden Borre

  U kan een sledestofzuiger kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan u dankzij onze gratis Click&Collect service een sledestofzuiger online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

  Een sledestofzuiger online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

  * sledestofzuiger aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

  * sledestofzuiger betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de sledestofzuiger gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

  Bij een reservatie van een sledestofzuiger via “Click&Collect” kunt u steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijgt u een bevestigingsmail of sms waarmee u in de winkel van uw keuze terecht kan.


  Natuurlijk kan u ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een sledestofzuiger. Zoek een winkel in uw buurt.

 • Hoe een sledestofzuiger kiezen ?

  • Onberispelijke hygiëne

   lg-ag8.jpg :

   Een zak met een dubbele of driedubbele dikte, een filter op de motoruitgang die de kleinste stofdeeltjes tegenhoudt, de grotere dichtheid van het geheel met automatische stofzakafsluiting wanneer u de stofzuiger opent... Waar de stofzuiger voorbijkomt, verdwijnt het stof! Gedaan met allergene microstofdeeltjes, de nieuwe filters vermijden dat deze terug in de huiskamer worden geblazen wanneer u stofzuigt. Sommige toestellen blazen zelfs lucht uit die zuiverder is dan de lucht in de kamer. De zuigkracht, die steeds sterker wordt, samen met de steeds efficiëntere borstels zorgen ervoor dat uw huis gemakkelijker en sneller stofvrij wordt!

  • Discretie gegarandeerd

   electro8-ag.jpg :

   Is het tijd voor het middagdutje van de kinderen? Als u dat moment nu eens zou gebruiken om te stofzuigen? Stofzuigers zijn stiller dan ooit. Met deze stille stofzuigers kunt u zelfs uw favoriete cd beluisteren terwijl u stofzuigt. Een comfort dat iedereen waardeert dankzij de verbeterde geluidsisolatie. Bepaalde modellen laten het geluidsniveau zelfs dalen tot 58 dB. Uw buren zullen het waarderen!

  • Superpraktisch... en design!

   miele18_ag.jpg :

   Het automatische snoeroprolsysteem werd al gewaardeerd... maar de ergonomische handgreep (zelfs voorzien van een knop voor regelbare zuigkracht) en de fixeerbare accessoires op de buis zijn kleine extra's die het verschil maken... De fabrikanten verfijnen inderdaad al deze details die het gebruikscomfort verhogen! Zo zijn de stofzuigers voorzien zijn van een parkeersysteem dat toelaat om de buis rechtop te laten staan dankzij een specifieke stand: nog praktischer. Resultaat: het is niet meer nodig om zich te bukken om de buis op te rapen, hij staat steeds binnen handbereik. Andere systemen stoppen ook de stroom wanneer u de buis neerlegt.

   De snoerlengte en actieradius zijn ook zeer belangrijk. De actieradius duidt de lengte van het snoer en de lengte van het toestel, buis inbegrepen, aan. Indien u trappen of een grote oppervlakte moet stofzuigen is het aangeraden om een toestel te kiezen met een actieradius van 10 meter of meer zodat u niet te vaak van stopcontact hoeft te veranderen.

   Tenslotte is ook het esthetische aspect een belangrijk criterium geworden wanneer men een stofzuiger kiest. Het design wordt dan ook steeds meer verzorgd en er is een steeds ruimere keuze aan kleuren.

  • Stofzuigers zonder stofzak

   Stofzuigers zonder stofzak kennen een enorm succes. Onnodig om tweemaal op eenzelfde plaats te stofzuigen want de constante zuigkracht van stofzuigers zonder zak zorgen voor meer doeltreffendheid in een recordtempo! U bespaart niet enkel op uw krachten, maar op langere termijn ook op uw portefeuille, aangezien u geen stofzuigerzakken meer hoeft te kopen.
   U moet natuurlijk zelf nog steeds de stofbak leegmaken en de filter schoonmaken om een hoge zuigkracht te behouden.

  • Ontdek onze video

  • Filtersysteem

   hepa-ag8.jpg :

   Om te vermijden dat stof uit de stofzuiger terug in de lucht wordt geblazen is de filter van het grootste belang. Hoe efficiënter hij is, hoe meer de zuigkracht dat ook is! Wanneer u een stofzuiger met zak hebt is de eerste schakel in het filtersysteem de kwaliteit van de zakken. Daarbovenop zijn de motorfilters ook belangrijk in het circuit.

   Het bijzondere kenmerk van een HEPA-filter is dat hij tot 99,97% van de stofdeeltjes tegenhoudt. De HEPA norm geeft de doeltreffendheid van de filters weer door middel van een stijgend cijfer:

   HEPA H14 : laat maximaal 5 stofdeeltjes door per liter lucht
   HEPA H13 : laat maximaal 50 stofdeeltjes door per liter lucht
   HEPA H12 : laat maximaal 500 stofdeeltjes door per liter lucht
   HEPA H11 : laat maximaal 5.000 stofdeeltjes door per liter lucht
   HEPA H10 : laat maximaal 15.000 stofdeeltjes door per liter lucht

   De HEPA-filter is bovendien bijzonder nuttig voor mensen die lijden aan allergieën en voor wie een perfect hygiëneniveau nastreeft. Sommige filters zijn uitgerust met een bacterie-filterend scherm om alle bacteriën en schimmels te verwijderen. In medische kringen worden filters H12, H13 en H14 gebruikt.

   Bekijk de modellen met een HEPA-filter

  • Geluidsniveau

   phili-ag8.jpg :

   Het geluidsniveau wordt uitgedrukt in decibels (dB). De dichtheid van stofzuigers werd verbeterd waardoor ze heel wat stiller zijn geworden. Het gemiddelde geluidsniveau van stofzuigers is 75 dB. Onthoud dat een stofzuiger die 3 dB minder produceert dan een ander model, ook dubbel zo stil is. Over het algemeen heeft een stofzuiger zonder zak een hoger geluidsvolume dan een model met zak.

   Bekijk de meest stille stofzuigers

  • Inspecteer de borstel

   br-elec-ag8.jpg :

   De prestaties van een stofzuiger hangen veel af van zijn borstel en zijn zuigkop. Naast het gebruikscomfort verzekert hij het kwaliteitsvol stofvrij maken zonder risico op beschadiging van uw bekleding. De haren moeten aanwezig zijn op de vier zijdes van de borstel om geen zuigkracht te verliezen. De meerderheid van de borstels beschikken over twee posities: harde vloer en tapijten. Ze passen zich aan naargelang het te stofzuigen oppervlak.
   Bepaalde modellen worden geleverd met een parketborstel. Deze borstels met zachte en lange haren zijn ontdaan van metaal. Heeft u vasttapijt, tapijten of dieren? Dan is het misschien beter om een stofzuiger met een turboborstel of elektroborstel aan te schaffen.

   Bekijk de modellen met turboborstel

  • Toebehoren

   brasp-ag8.jpg :

   Sommige accessoires worden met de stofzuiger meegeleverd. U zal de kleine zuigmond appreciëren om stoffen (gordijnen en kussens) te stofzuigen, de kierenzuiger om plinten, spleten en moeilijk bereikbare plaatsen te stofzuigen of de meubelborstel, ideaal voor kleinere oppervlakten (siervoorwerpen, lederen zetels, schilderijen, ...).
   U vindt bovendien in onze afdeling borstels aangepast aan textielbekleding, ook andere accessoires om radiatoren en verluchtingsgaten schoon te maken... zonder de autoborstel te vergeten!

   Ontdek onze keuze aan borstels

  • De juiste zak is de juiste zuigkracht

   Voor een stofzuiger met zak is de zak het belangrijkste element voor een goede zuigkracht en betere filtratie! Verkies synthetische zakken boven papieren zakken. Niet alleen verstoppen ze minder, maar ze vermijden ook de effecten van ophoping. Aangezien de lucht beter circuleert wordt het stof ook meer homogeen verdeeld. Resultaat: de stofzuiger is efficiënter en de zak gaat langer mee! Onthoud ook dat synthetische zakken sterker zijn en niet kunnen doorboord worden.

   Vind hier de zak voor uw stofzuiger

  • Energielabel

   energielabel.jpg :

   Bent u bezorgd om het milieu? Wilt u graag energie besparen? Het energielabel informeert u over de energie-efficiëntieklasse, het gemiddeld jaarlijks verbruik, de stofuitstoot, het geluidsniveau en het werkelijke prestatieniveau van een stofzuiger. Het energielabel wordt uitgedrukt in klassen, van A t.e.m. G. Dankzij deze indeling in energieklassen kunt u de verschillende modellen met elkaar vergelijken. Toestellen die minder dan 1000 Watt verbruiken kunnen we aanduiden als zuinige toestellen.

   Meer weten over het energielabel voor stofzuigers

 • Hoe een sledestofzuiger gebruiken ?

  • Accessoires

   20150929_stofzuiger_02.jpg :

   U bent niet erg vertrouwd met de accessoires van uw stofzuiger?

   Vind het accessoire dat past bij elke huishoudelijke taak:

   > De gecombineerde borstel:
   klepje omhoog voor tapijt en vasttapijt
   klepje omlaag voor harde vloeren

   > De kierenzuiger: voor smalle openingen, plinten en kleine hoekjes.

   > De meubelborstel: voor sierlijsten.

   > De kussenborstel (kleine zuigmond): voor zitbanken, kussens en gordijnen.

   > De matrasborstel: ideaal om huisstofmijt te verwijderen uit uw matras.

   > De radiatorborstel: om moeilijk bereikbare plekjes achter radiatoren te stofzuigen.

   > De parketborstel: ideaal voor parketvloer dankzij de lange, zachte haartjes, zonder risico op beschadiging van uw parketvloer.

   > De elektroborstel: heeft een eigen aandrijfmotor en is bijzonder geschikt voor vuil tapijt. Deze borstel verwijdert ingetrapt vuil zonder sporen na te laten.

   > De turboborstel: draait rond en werkt met luchtcirculatie. Ideaal voor draden, haartjes, dierenharen en pluisjes op laagpolig tapijt.

   Niet alle accessoires zijn beschikbaar voor alle types stofzuigers.

   Bekijk alle accessoires

  • De telescopische buis

   BUflextubeaspi.jpg :

   Denk aan uw rug en pas de lengte van de telescopische buis aan naargelang uw lengte. Zo stofzuigt u ook makkelijker onder meubels.

   Met de schuifregelaar op de telescopische buis regelt u de zuigkracht van de stofzuiger. Handig als u bijvoorbeeld tapijt stofzuigt, zodat de zuigmond zich niet vastzet op de vloer.

  • Weg met de slechte geurtjes

   BEparfumaspi.jpg :

   Verspreidt uw stofzuiger een slechte geur als u begint te stofzuigen? Plaats een parfumstaafje in de stofzak of in het stofreservoir en maak komaf met vieze geurtjes.


   Bekijk al onze geurstaafjes

  • De filters reinigen

   20150929_stofzuiger_10.jpg :

   Een belangrijk element - dat jammer genoeg vaak vergeten wordt - voor een lange levensduur van uw stofzuiger: de reiniging van de filter(s).

   Een vuile filter vermindert niet alleen de zuigkracht van de stofzuiger, maar kan uw toestel ook beschadigen.

  • De stofzak vervangen of het stofreservoir leegmaken

   20150929_stofzuiger_04.jpg :

   Een volle stofzak/stofbak doet de zuigkracht van de stofzuiger afnemen. Het energieverbruik gaat eveneens de hoogte in omdat de motor meer kracht moet leveren.

   Vermijd daarom te stofzuigen met een overvolle stofzak/stofbak.

  • Berg uw stofzuiger correct op

   20150929_stofzuiger_02.jpg :

   Om de zuigslang niet te beschadigen is het belangrijk dat de stofzuiger op een plaats opgeborgen wordt die groot genoeg is.

   Als de zuigslang gebogen of geplooid zit, bestaat de kans dat deze beschadigd raakt en niet meer goed zuigt.
    

 • Hoe een sledestofzuiger installeren ?

  • Sledestofzuiger met zak: De zak

   VSac%20Aspirateur.jpg :

   Controleer of de stofzak op de juiste manier in de behuizing zit.

  • Sledestofzuiger met zak: De filter

   VFiltre%20Aspirateur.jpg :

   Neem de rooster van de luchtuitlaat weg en controleer of de filter op zijn plaats zit.

  • De slang

   VFlexi%20Aspirateur.jpg :

   Zet de slang op zijn plaats door hem in de stofzuiger vast te klikken. Losmaken door op het palletje te duwen.

  • De buis

   VBrosse%20Aspirateur.jpg :

   Bevestig de telescoopbuis op de zuigmond of borstel die u gaat gebruiken.

  • Op het stroomnet aansluiten

   VPrise%20Aspirateur.jpg :

   Trek het elektrisch snoer uit en steek de stekker in het stopcontact.

  • Aanzetten

   VBouton%20Aspirateur.jpg :

   Druk op de aan/uit-knop om het apparaat in te schakelen.

  • De zuigkracht van de stofzuiger

   Vpuissanceaspi.jpg :

   Regel de zuigkracht met de draaiknop op de behuizing of met de schuifregelaar op de handgreep.

 • Hoe een stofzuiger onderhouden?

  • De filter reinigen

   20150929_stofzuiger_10.jpg :

   Een belangrijk element - dat jammer genoeg vaak vergeten wordt - voor een lange levensduur van uw stofzuiger: de reiniging van de filters.

   Vuile filters verminderen niet alleen de zuigkracht van de stofzuiger, maar kunnen uw toestel ook beschadigen.

   Wanneer de filters reinigen? Het is raadzaam de filters regelmatig te reinigen, afhankelijk van meerdere factoren:
   > Hoe vaak gebruikt u de stofzuiger? Hoe vaker u stofzuigt, hoe vaker u de filter moet reinigen.
   > Wat stofzuigt u? Als u grotere vuildeeltjes opzuigt, moet u vaker de filter reinigen.
   > Welk type stofzuiger heeft u? Er bestaan stofzuigers met zelfreinigende filters.


   Hoe de filters reinigen?
   U kan de filters uitschudden, stofzuigen met een andere stofzuiger of afborstelen.


   Let op: enkel wasbare filters mogen in water uitgespoeld worden. Laat de uitgespoelde filter gedurende 24 uur drogen alvorens hem opnieuw in de stofzuiger te plaatsen.

   Als de filters gescheurd of beschadigd zijn, moet u hen vervangen. Bekijk al onze stofzuigerfilters

  • De stofzak vervangen of het stofreservoir leegmaken

   20150929_stofzuiger_01.jpg :

   Stofzuiger met stofzak
   Een volle stofzak doet de zuigkracht van de stofzuiger afnemen. Het energieverbruik gaat eveneens de hoogte in omdat de motor meer kracht moet leveren. Vermijd daarom te stofzuigen met een overvolle stofzak.

   Zodra de stofzak 2/3 vol is, gooit u hem in de vuilnisbak. Gebruik hem niet opnieuw.

   Sommige stofzuigers geven een aanduiding zodra de stofzak vol is.
   Bekijk deze stofzuigers

   Vind de zakken voor uw stofzuiger.
   Koop nieuwe zakken


   Stofzuiger zonder stofzak

   Net zoals bij de stofzuigers met stofzak, doet een vol stofreservoir de kracht van de stofzuiger afnemen. Maak het stofreservoir daarom leeg na elke stofzuigbeurt.

    

    

  • De borstel reinigen

   20150929_stofzuiger_03.jpg :

   Denk eraan om de borstel regelmatig te reinigen. Zo vermijdt u dat er grote vuildeeltjes geblokkeerd raken en de afzuiging belemmeren (of zelfs krassen maken op uw parket).


   Hoe de borstel reinigen?

   Maak de borstelmond los van de buis en zuig de onderkant van de borstel schoon.

   Sommige roterende borstels zijn openklapbaar zodat u nog grondiger het vuil kunt verwijderen (consulteer de handleiding van uw toestel).


 • Een probleem met uw stofzuiger? Onze oplossingen

  • De zuigkracht vermindert

   20150929_stofzuiger_10.jpg :

   Meestal is een verminderde zuigkracht te wijten aan een of andere verstopping (filter, stofzak, buis, borstel,...)

   Waar zit het probleem?
   > Maak de borstel los van de buis: merkt u dat de zuigkracht beter is, dan zit de verstopping in de borstelhaartjes.
   > Maak de zuigbuis los: merkt u dat de zuigkracht beter is, dan zit de verstopping in de zuigbuis.
   > Maak de zuigslang los: merkt u dat de zuigkracht beter is, dan zit de verstopping in de zuigslang.
   > Indien de zuigkracht niet beter wordt, dan zit het probleem in de filter of in de stofzak/stofbak.  Reinig of vervang de filter.

   Nog niet opgelost? Contacteer ons


   Vermijd problemen en geef uw stofzuiger regelmatig een onderhoudsbeurt:

   > Reinig regelmatig de filter van uw stofzuiger (zie handleiding)
   > Een beschadigde of gescheurde filter moet u vervangen
   > Vervang de stofzak wanneer hij bol is en hergebruik de zak nooit
   > Maak de stofbak leeg na elk gebruik
   > Maak de borstel schoon na elk gebruik

   Een stofzuiger is niet gemaakt om alles op te zuigen!
   > Zuig geen vloeistoffen op
   > Zuig geen bouwafval op (pleisterkalk, hout,...)

  • Mijn stofzuiger maakt krassen op mijn vloer

   20150929_stofzuiger_07.jpg :

   Maak de borstel schoon. In de borstelhaartjes kunnen stukjes vuil zitten die krassen maken op uw vloer.

   Tips
   > Gebruik uw stofzuiger niet in uw garage of berging (of gebruik hiervoor een oude stofzuiger). Kleine steentjes of ander afval kunnen vastraken in de borstel en nadien krassen maken op uw parketvloer. Bovendien kan de stofzak hierdoor ook scheuren.

   Zoekt u een stofzuiger om uw garage te stofzuigen of om buiten te gebruiken?

   Kies een:
   Alleszuiger
   Handstofzuiger geschikt voor vloeistoffen

  • Het oprolmechanisme van het snoer werkt niet meer

   20150929_stofzuiger_06.jpg :

   Trek zachtjes het snoer volledig uit het toestel en laat het langzaam opnieuw oprollen door het met uw hand te begeleiden.

   Het snoer is het meest kwetsbare onderdeel van de stofzuiger. Wees voorzichtig wanneer u de stekker uit het stopcontact haalt en wanneer u het snoer uittrekt of laat oprollen.
   > Trek niet aan het snoer om de stofzuiger uit te schakelen. Neem de stekker zelf vast en trek deze uit het stopcontact.
   > Trek het snoer niet helemaal tot het einde uit de stofzuiger. Sommige toestellen hebben een rood lijntje op het snoer, op enkele centimeters van het einde, om aan te geven tot waar u het snoer veilig kan uittrekken.
   > Geleid het snoer met de hand wanneer u het oprolt, zodat het niet beschadigd raakt.

 • Eco advies

  • Eco kiezen

   De zuigkracht van een stofzuiger hangt af van de vorm van de borstel, de zuigslang en van het ventilatiesysteem. Heel krachtige toestellen, met een hoog energieverbruik, hebben niet per definitie de grootste zuigkracht. Een toestel dat 900 Watt of minder verbruikt, wordt beschouwd als energiezuinig.

   Bekijk alle stofzuigers die 900 Watt of minder verbruiken


   Ecolabel

   Vanaf september 2014 introduceert de Europese Commissie een nieuwe reglementatie betreffende het energieverbruik voor stofzuigers. Alle nieuwe stofzuigers krijgen vanaf dan een nieuw energielabel. Dit energielabel heeft twee doelen: de fabrikant te dwingen om energiezuinige toestellen te ontwikkelen en ten tweede, de consument te stimuleren om een duurzame en milievriendelijke aankoop te doen. Het EU-energielabel toont vanaf dan de volgende factoren :


   1. De energie-efficiëntieklasse
    Wordt bepaald door het gemiddeld jaarlijks verbruik. De energie-efficiëntieklasse wordt weergegeven in klassen, van A t.e.m G:

   2. Het gemiddeld jaarlijks verbruik
    Dit cijfer wordt berekend voor een gemiddeld huishouden (87 m²) met een frequentie van 50 stofzuigbeurten per jaar. Het werkelijke verbruik hangt natuurlijk af van uw gebruik van het toestel.
   3. Stofuitstoot (dust re-emission)
    Wanneer uw stofzuiger in werking is blaast hij ook terug stof in de ruimte. Een lage stofuitstoot, maar ook de kwaliteit van deze uitgestoten lucht, zijn belangrijk voor mensen die aan allergieën lijden. De stofuitstoot wordt in klasses weergegeven, van A tot G.

   4. Geluidsniveau
    Geeft het geluidsniveau van een stofzuiger in decibel (dB) weer.
   5. Stofopname tapijten
   6. Stofopname harde vloeren
    De stofopname (= dust pick-up-rate) kan gezien worden als het werkelijke prestatieniveau van een stofzuiger. De DPU-rate duidt namelijk op het aantal stofdeeltjes dat wordt opgezogen per 100 stofdeeltjes. Een dust pick-up-rate van 95% wil dus zeggen dat 95 op de 100 stofdeeltjes effectief worden opgezogen. Hoe hoger het nummer, hoe beter de prestatie. De dust pick-up-rate wordt ook in klassen van A t.e.m. G weergegeven:

       Het label wordt in twee fasen ingevoerd:

   September 2014

   Stofzuigers moeten vanaf september 2014 aan de volgende eisen voldoen:

   1. Het gemiddeld jaarlijks verbruik, dat ook de energie-efficiëntie bepaalt, mag niet meer dan 62 kWh per jaar zijn.
   2. Het prestatievermogen van het toestel mag niet meer zijn dan 1600 Watt.
   3. De stofopname (of Dust Pick-Up) op tapijten moet minimaal 70% zijn, terwijl de stofopname op harde vloeren hoger moet zijn dan 95%.   September 2017

   Vanaf september 2017 wordt de tweede fase ingevoerd. Vanaf dan worden er hogere eisen gesteld:

   1. Stofzuigers moeten een vermogen hebben onder de 900 Watt.
   2. Het gemiddelde energieverbruik wordt tot 43 kWh/ jaar verlaagd.
   3. De stofopname op tapijten moet hoger liggen dan 75% en de stofopname op harde vloeren hoger dan 98%.
   4. Nieuwe criteria zoals het geluidsniveau (onder 80 dB), dust re-emission of stofuitstoot (lager dan 1 %) en levensduur van slang en motor worden ingevoerd.

  • Eco gebruiken

   Om het verbruik onder controle te houden en het rendement van je toestel te optimaliseren volstaan enkele simpele handelingen:


   • Vervang of kuis de filters van uw stofzuiger regelmatig.
   • Maak het stofreservoir tijdig leeg.

   Bekijk alle stofzuigers

  • Eco recycleren

   Je kan je oude toestel in alle Vanden Borre winkels afzetten bij aankoop van een nieuw toestel. Recupel zorgt ervoor dat het op een milieuvriendelijke manier wordt gerecycleerd.

 • Overzicht merken voor sledestofzuiger