Een sledestofzuiger kopen

Alle sledestofzuigers bekijken en vergelijken

Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

De technische fiche van elke sledestofzuiger bekijken

AEG

BISSELL

BOSCH

DOMO

HOOVER

MIELE

NILFISK

PHILIPS

PROLINE

ROWENTA

THOMAS

Bekijk hier het oude gamma van de sledestofzuigers

Sledestofzuiger - Sledestofzuiger kopen - Vanden Borre

Je kan een Sledestofzuiger kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een Sledestofzuiger online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

Een Sledestofzuiger online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

* Sledestofzuiger aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

* Sledestofzuiger betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de Sledestofzuiger gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

Bij een reservatie van een Sledestofzuiger via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een Sledestofzuiger. Zoek een winkel in je buurt.

Welke sledestofzuiger kiezen? Volg de gids!

Een krachtig vermogen boven alles

Het vermogen van een stofzuiger bepaalt de efficiëntie ervan niet. Verbaasd? Om te weten hoe efficiënt een stofzuiger is, kijk je best naar het energielabel. Dit label geeft aan hoe goed je toestel het stof opneemt volgens het vloertype dat je stofzuigt. Zo wordt vermeld of je stofzuiger geschikt is om harde vloeren of tapijten te reinigen. Voor compatibele oppervlakken krijgen stofzuigers een energielabel (van A+++ tot D, waarbij A+++ het meest efficiënte is) dat aanduidt hoe efficiënt ze zijn. 

Ook relevant is de ‘dust pick-up rate’. Hiermee wordt het aantal opgevangen stofdeeltjes weergegeven op een totaal van 100. Een DPU-rate van 95% betekent dus dat 95 van de 100 stofdeeltjes opgevangen worden. Hoe hoger dit cijfer, hoe efficiënter je stofzuiger!
bloc1_un_aspirateur_doit.jpg :

Het belang van ergonomie

Toegegeven: stofzuigen is niet de leukste activiteit. Daarom doen fabrikanten hun uiterste best om je een groot gebruikscomfort te bieden:
 • De meeste stofzuigers zijn tegenwoordig voorzien van een parkeersysteem. Je kan de steel rechtop laten staan. Je hoeft je dus niet meer te bukken om de steel op te rapen want hij is altijd binnen handbereik!
 • Voor een optimaal  gebruikscomfort heb je ook een stofzuiger nodig met een lang snoer en een grote actieradius. Heel handig wanneer je grote oppervlakken of trappen stofzuigt. Een model met een actieradius van minstens 10 meter is aangeraden.
 • Heb je soms last van spierpijn? Ga dan voor een stofzuiger die licht en ergonomisch is. Kies voor een model met een telescopische buis waarvan je de hoogte makkelijk aanpast.
bloc2_et_économique_aussi.jpg :

Een stille stofzuiger? Nog beter natuurlijk!

Doen je kinderen een middagdutje? Het perfecte moment om te stofzuigen. Steeds meer modellen zijn voorzien van een verbeterde isolatie en zijn zeer stil. Sommige modellen gaan nog een stapje verder: ze reduceren het geluidsniveau tot 69 dB. Je buren zullen dit zeker appreciëren! Oh ja, denk eraan: 3 dB minder = 2 keer minder lawaai.

Met of zonder zak?

Beide modellen zijn even efficiënt. Een stofzuiger zonder zak is budgetvriendelijker omdat je geen stofzakken hoeft aan te kopen. Maar ze vragen meer onderhoud. Je moet het stofreservoir leegmaken (en komt dus in contact met het stof) en je moet de filter reinigen zodat zijn zuigcapaciteit intact blijft.

Op zoek naar een makkelijkere oplossing? Kies dan voor een stofzuiger met zak. Kleine tip: synthetische stofzakken zijn beter dan papieren stofzakken. Ze raken minder snel verstopt, ze zijn steviger én ze voorkomen ophopingen. Het stof wordt gelijkmatiger verspreid doordat de lucht beter circuleert. Het resultaat? Je stofzuiger is efficiënter en de stofzakken zijn duurzamer.
bloc4_avec_ou_sans_sac.jpg :

Last van allergieën?

Als je last hebt van allergieën, kies je best een sledestofzuiger met een HEPA-filter. Een uitstekend filtersysteem is een must: het voorkomt dat stofdeeltjes weer in de schone lucht terechtkomen. 
Het voordeel van een HEPA-filter? Hij houdt tot 99,97% van alle stofdeeltjes tegen. De efficiëntie van de filter wordt weergegeven door een cijfer:
 • HEPA H14: de meest efficiënte, laat maximaal 5 stofdeeltjes door per liter lucht.
 • HEPA H13: laat maximaal 50 stofdeeltjes door per liter lucht.
 • HEPA H12: laat maximaal 500 stofdeeltjes door per liter lucht.
 • HEPA H11: laat maximaal 5000 stofdeeltjes door per liter lucht.
 • HEPA H10: laat maximaal 15000 stofdeeltjes door per liter lucht.
Kijk ook naar het energielabel. Dat geeft de filterkwaliteit van je stofzuiger weer. Modellen met A+++-label bieden de beste prestaties wat de duurzaamheid, het filtervermogen en de kwaliteit van de stofzakken betreft.

Denk ook aan de borstel

Schenk ook aandacht aan de borstel om te weten welke stofzuiger je best kiest. De prestaties van een stofzuiger hangen voor een groot deel af van de borstel en de zuigmond. De zuigmond verzekert een efficiënte stofopname zonder je bekleding te beschadigen. De haartjes moeten op de 4 zijden van de borstel aanwezig zijn zodat de maximale zuigkracht behouden blijft.

De meeste borstels bieden 2 standen: eentje voor harde vloeren en eentje voor tapijten. Sommige modellen worden ook geleverd met een parketborstel. Deze borstels zijn uitgerust met lange, zachte haren en bevatten geen metaal. Wil je tapijten stofzuigen of heb je huisdieren? Dan heb je ook een turboborstel of elektroborstel nodig.
bloc6_pensez_aussi_à_la_brosse.jpg :

… en aan de andere accessoires

Stofzuigers worden vaak geleverd met talrijke accessoires. Enkele voorbeelden:
 • Een kleine zuigmond voor gordijnen en kussens.
 • Een kierenzuiger voor plinten, tussenruimtes en moeilijke bereikbare plaatsen.
 • Een meubelborstel voor kleine oppervlakken zoals lederen zetels.
Er bestaan ook borstels voor textiel, voor radiators en voor verluchtingsbuizen. En met nog andere borstels reinig je je wagen in een handomdraai.
bloc7_et_autres_accessoires.jpg :

Onze tips voor je stofzuiger

Hoe gebruik je een sledestofzuiger?

Welke accessoires gebruiken?

Meubelborstel, parketborstel, turboborstel… Loop je wat verloren tussen alle accessoires? Welke oppervlakte je ook stofzuigt, er is voor elk van hen een gepast accessoire:

Gecombineerde borstel: reinig tapijten en vast tapijt door de klep omhoog te zetten. Zet het klepje naar omlaag voor je harde vloeren. Simpel!
Kierenzuiger: ideaal voor plinten en in hoekjes.
Kleine zuigmond: gebruik hem voor zetels, kussens en gordijnen.
Meubelborstel: top voor sierlijsten.
Matrasborstel: ideaal om huisstofmijt te verwijderen van je matras.
Radiatorborstel: stofzuig moeilijk bereikbare plekken achter de radiator.
Parketborstel: dankzij zijn lange, zachte haartjes is hij perfect voor je parketvloeren.
Elektroborstel: heeft een eigen aandrijfmotor en is bijzonder geschikt voor vuile tapijten.
Turboborstel: ideaal voor draden, haartjes, dierenharen en pluisjes op laagpolig tapijt.

Opgelet: niet alle accessoires worden standaard bij elke stofzuiger geleverd. Dit hangt af van het model.


bloc1_comment_utiliser.jpg :

De telescopische buis

Heb je soms last van rugpijn tijdens het stofzuigen? Pas gewoon de lengte van de telescopische buis aan. Zo bereik je ook makkelijker het stof onder je meubels.

Met de schuifregelaar op de telescopische buis regel je de zuigkracht van je stofzuiger. Heel handig wanneer je tapijt stofzuigt omdat de zuigmond zich dan niet vastzet op de vloer.

Denk er ook aan om je stofzuiger op te bergen in een voldoende grote ruimte. Als de buis geplooid wordt, raakt hij beschadigd.

Verspreidt je stofzuiger af en toe een slechte geur wanneer je hem gebruikt? Plaats gewoon een parfumstaafje in de stofzak of in het reservoir.
 
bloc1_2_le_tube.jpg :

En qua onderhoud?

Een belangrijke stap: de filters reinigen

Geen zin om de filters te reinigen? Dan zal je stofzuiger snel zuigkracht verliezen en zelfs beschadigd geraken.
Wanneer reinig je de filters het best? We raden je aan om dat vrij vaak te doen.
Maar ook andere factoren spelen een rol, zoals:

hoe vaak je stofzuigt: hoe meer je stofzuigt, hoe vaker je de filters moet reinigen.
wat je stofzuigt: stofzuig je grote stofdelen? Reing de filters dan regelmatig.
het type filter: zijn ze zelfreinigend of niet?

En waar bevinden de filters zich? De eerste vind je onder de stofzak of onder het reservoir (net voor de motor). De tweede, vaak een hepa-filter, vind je onder de motor.

Stofzuigers hebben 1 of 2 filters. Om de filters te reinigen, heb je 3 mogelijkheden:
 • Permanente filters moet je nooit uitkuisen of vervangen. 
 • Afwasbare filters spoel je best af onder lauw water. Laat ze 24 uur drogen vóór je ze opnieuw gebruikt. 
 • Vervangbare filters moet je minstens jaarlijks vervangen. Sommige van deze filters moet je intussen ook geregeld goed uitschudden. Bekijk zeker de handleiding om te weten om de hoeveel tijd dit moet gebeuren. 

Zijn je filters gescheurd of beschadigd? Vervang ze.
bloc2_et_niveau_entretien.jpg :

Vervang de stofzak of maak het reservoir leeg

Vergeet de stofzak of het reservoir van je stofzuiger niet leeg te maken. Als je dat niet doet, verliest je stofzuiger niet alleen zuigkracht, maar verbruikt hij ook meer energie omdat de motor harder moet werken.

Heb je een stofzuiger met zak? Vervang de stofzak wanneer hij voor 2/3de vol is. Sommige stofzuigers verwittigen je wanneer de stofzak vol is. Het enige wat je daarna hoeft te doen, is de stofzak vervangen.
Heb je een stofzuiger zonder zak? Maak het reservoir na elk gebruik leeg.
bloc2_2_changez_le_sac.jpg :

Reinig de borstel

Een andere belangrijke stap voor een perfect onderhoud van je stofzuiger: de reiniging van de borstel. Maak hem regelmatig schoon zodat het vuil niet vast blijft zitten. Zo vermijd je bovendien dat de zuigkracht afneemt of dat je vloeren gekrast worden.
De makkelijkste manier? Stofzuig de borstel met de buis van je stofzuiger. Sommige draaiborstels gaan zelfs vanzelf open voor een grondigere reiniging.

Nu je alle tips voor je stofzuiger hebt gelezen, ben je helemaal klaar voor een stevige schoonmaakbeurt. Succes!

Een probleem met je stofzuiger? Onze oplossingen!

De zuigkracht neemt af?

Meestal moet je de verklaring voor een afnemende zuigkracht zoeken bij een verstopping in de filter, de stofzak, de buis of in de borstel. Hoe los je dit op?
 • Maak de borstel los. Verbetert de zuigkracht? Dan zit de verstopping in de borstel.
 • Maak de zuigbuis los. Verbetert de zuigkracht? Dan zit de verstopping in de zuigbuis.
 • Maak de zuigslang los. Verbetert de zuigkracht? Dan zit de verstopping in de zuigslang.
Als de zuigkracht nog niet beter wordt, dan zit het probleem in de filter. Reinig of vervang de filter. Wil je dit soort problemen in de toekomst vermijden? Onderhoud je stofzuiger dan regelmatig:
 • Reinig de filter af en toe.
 • Vervang de filter als hij scheurt of beschadigd raakt.
 • Vervang de stofzak zodra hij voor 2/3de vol is en gebruik hem niet meer opnieuw.
 • Of, voor stofzuigers zonder zak: maak het reservoir leeg na elke stofzuigbeurt.
 • Reinig de borstels na elk gebruik.
En denk eraan: een stofzuiger kan niet alles zomaar opzuigen! Stofzuig geen vloeistoffen of bouwafval (pleisterkalk, hout,...).


bloc1_la_puissance.jpg :

Krassen op de vloer?

Maak de borstel schoon. In de borstelhaartjes kunnen stukjes vuil zitten die krassen maken op je vloer.

Handige tip: gebruik je stofzuiger niet in de garage of berging (of gebruik hiervoor een oude stofzuiger). Kleine steentjes of ander afval kunnen vastraken in de borstel en nadien krassen maken op je parketvloer. Bovendien kan de stofzak hierdoor scheuren.

Op zoek naar een stofzuiger voor de garage of voor buiten? Kies voor een alleszuiger of voor een handstofzuiger geschikt voor vloeistoffen .
bloc2_aspirateur_griffe.jpg :

Rolt het snoer niet meer op?

Trek het snoer zachtjes volledig uit het toestel en laat het langzaam opnieuw oprollen terwijl je het met je hand begeleidt.

De kabel is het meest kwetsbare onderdeel van je stofzuiger. Wees voorzichtig wanneer je de stekker uit het stopcontact haalt en wanneer je het snoer uittrekt of laat oprollen.
 • Trek niet aan het snoer om de stofzuiger uit te schakelen. Neem de stekker zelf vast en trek deze uit het stopcontact.
 • Trek het snoer niet helemaal tot op het einde uit de stofzuiger. Sommige toestellen hebben een rood lijntje op het snoer, op enkele cm van het einde, om aan te geven tot waar je het snoer veilig mag uittrekken.
 • Ondersteun het snoer met je hand wanneer je het oprolt, zodat het niet beschadigd raakt.
bloc3_la_cable.jpg :

Eco advies

Een stofzuiger die minder dan 1400 watt verbruikt? Kies bewust...

De zuigkracht van een stofzuiger hangt af van de vorm van de borstel, de zuigslang en van het ventilatiesysteem. Heel krachtige toestellen, met een hoog energieverbruik, hebben niet per definitie de grootste zuigkracht. Een toestel dat 900 Watt of minder verbruikt, wordt beschouwd als energiezuinig.

Bekijk alle stofzuigers die 900 Watt of minder verbruiken


Ecolabel

Vanaf september 2014 introduceert de Europese Commissie een nieuwe reglementatie betreffende het energieverbruik voor stofzuigers. Alle nieuwe stofzuigers krijgen vanaf dan een nieuw energielabel. Dit energielabel heeft twee doelen: de fabrikant te dwingen om energiezuinige toestellen te ontwikkelen en ten tweede, de consument te stimuleren om een duurzame en milievriendelijke aankoop te doen. Het EU-energielabel toont vanaf dan de volgende factoren :


 1. De energie-efficiëntieklasse
  Wordt bepaald door het gemiddeld jaarlijks verbruik. De energie-efficiëntieklasse wordt weergegeven in klassen, van A t.e.m G:

 2. Het gemiddeld jaarlijks verbruik
  Dit cijfer wordt berekend voor een gemiddeld huishouden (87 m²) met een frequentie van 50 stofzuigbeurten per jaar. Het werkelijke verbruik hangt natuurlijk af van uw gebruik van het toestel.
 3. Stofuitstoot (dust re-emission)
  Wanneer uw stofzuiger in werking is blaast hij ook terug stof in de ruimte. Een lage stofuitstoot, maar ook de kwaliteit van deze uitgestoten lucht, zijn belangrijk voor mensen die aan allergieën lijden. De stofuitstoot wordt in klasses weergegeven, van A tot G.

 4. Geluidsniveau
  Geeft het geluidsniveau van een stofzuiger in decibel (dB) weer.
 5. Stofopname tapijten
 6. Stofopname harde vloeren
  De stofopname (= dust pick-up-rate) kan gezien worden als het werkelijke prestatieniveau van een stofzuiger. De DPU-rate duidt namelijk op het aantal stofdeeltjes dat wordt opgezogen per 100 stofdeeltjes. Een dust pick-up-rate van 95% wil dus zeggen dat 95 op de 100 stofdeeltjes effectief worden opgezogen. Hoe hoger het nummer, hoe beter de prestatie. De dust pick-up-rate wordt ook in klassen van A t.e.m. G weergegeven:

 Het label wordt in twee fasen ingevoerd:

September 2014

Stofzuigers moeten vanaf september 2014 aan de volgende eisen voldoen:

 1. Het gemiddeld jaarlijks verbruik, dat ook de energie-efficiëntie bepaalt, mag niet meer dan 62 kWh per jaar zijn.
 2. Het prestatievermogen van het toestel mag niet meer zijn dan 1600 Watt.
 3. De stofopname (of Dust Pick-Up) op tapijten moet minimaal 70% zijn, terwijl de stofopname op harde vloeren hoger moet zijn dan 95%.September 2017

Vanaf september 2017 wordt de tweede fase ingevoerd. Vanaf dan worden er hogere eisen gesteld:

 1. Stofzuigers moeten een vermogen hebben onder de 900 Watt.
 2. Het gemiddelde energieverbruik wordt tot 43 kWh/ jaar verlaagd.
 3. De stofopname op tapijten moet hoger liggen dan 75% en de stofopname op harde vloeren hoger dan 98%.
 4. Nieuwe criteria zoals het geluidsniveau (onder 80 dB), dust re-emission of stofuitstoot (lager dan 1 %) en levensduur van slang en motor worden ingevoerd.

Reinig regelmatig de filter en het stofreservoir...

Om het verbruik onder controle te houden en het rendement van je toestel te optimaliseren volstaan enkele simpele handelingen:

 • Vervang of kuis de filters van uw stofzuiger regelmatig.
 • Maak het stofreservoir tijdig leeg.
Bekijk alle stofzuigers

Wordt mijn oude stofzuiger gerecycleerd bij Vanden Borre?

Je kan je oude toestel in alle Vanden Borre winkels afzetten bij aankoop van een nieuw toestel. Recupel zorgt ervoor dat het op een milieuvriendelijke manier wordt gerecycleerd.

Overzicht merken voor sledestofzuiger

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters