Een probleem met je stofzuiger? Onze oplossingen!

Je stofzuiger werkt niet optimaal? Minder zuigkracht? Rolt het snoer niet meer goed op? We helpen je graag om het probleem met je stofzuiger op te lossen!
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
bloc1_la_puissance.jpg

De zuigkracht neemt af?

1. Sledestofzuiger


Meestal moet je de verklaring voor een afnemende zuigkracht zoeken bij een verstopping in de filter, de stofzak, de buis of in de borstel. Hoe los je dit op?
 • Maak de borstel los. Verbetert de zuigkracht? Dan zit de verstopping in de borstel.
 • Maak de zuigbuis los. Verbetert de zuigkracht? Dan zit de verstopping in de zuigbuis.
 • Maak de zuigslang los. Verbetert de zuigkracht? Dan zit de verstopping in de zuigslang.
Als de zuigkracht nog niet beter wordt, dan zit het probleem in de filter. Reinig of vervang de filter. Wil je dit soort problemen in de toekomst vermijden? Onderhoud je stofzuiger dan regelmatig:
 • Reinig de filter af en toe.
 • Vervang de filter als hij scheurt of beschadigd raakt.
 • Vervang de stofzak zodra hij voor 2/3de vol is en gebruik hem niet meer opnieuw.
 • Of, voor stofzuigers zonder zak: maak het reservoir leeg na elke stofzuigbeurt.
 • Reinig de borstels na elk gebruik.
En denk eraan: een stofzuiger kan niet alles zomaar opzuigen! Stofzuig geen vloeistoffen of bouwafval (pleisterkalk, hout,...).


bloc5_aspirateur_balais.jpg

2. Steelstofzuiger

Bij dit type stofzuiger, moet je de filter vaker reinigen: elke maand! Waarom? Omdat de filter rechtstreeks in contact komt met het stof. Als hij niet regelmatig gereinigd wordt, stapelt het stof zich op en raakt de filter verstopt. Het resultaat: je stofzuiger stofzuigt niet meer.

Je kan een sledestofzuiger of een handstofzuiger gebruiken om het stof van je de filter van je steelstofzuiger te verwijderen. Als de filter wasbaar is, hou hem dan onder kraantjeswater en laat de filter 24 uur drogen.

Het reservoir van een steelstofzuiger is meestal compact. Maak het reservoir na elke stofzuigbeurt leeg zodat je toestel langer meegaat.

Denk er ook aan om de turboborstel van je steelstofzuiger te reinigen. Haal er haar, dierenhaartjes of andere elementen af zodat je toestel goed blijft werken.

bloc4_aspirateur_robot.jpg

3. Robotstofzuiger

Om de optimale zuigkracht van je robotstofzuiger te behouden is het noodzakelijk om de filters rond de opvangbak te reinigen.

Sommige modellen beschikken over een laadstation met automatische vuilafvoer dat tot 30 leegmaakbeurten aankan. Is dit niet het geval, dan is het heel belangrijk om het stofreservoir na elk gebruik te ledigen. Anders kan de motor beschadigd raken.

Last but not least: controleer regelmatig de centrale en laterale borstels van je robotstofzuiger. Aarzel niet om ze te reinigen indien nodig zodat ze het stof optimaal kunnen blijven opvangen.

bloc2_aspirateur_griffe.jpg

Krassen op de vloer?

Maak de borstel schoon. In de borstelhaartjes kunnen stukjes vuil zitten die krassen maken op je vloer.

Handige tip: gebruik je stofzuiger niet in de garage of berging (of gebruik hiervoor een oude stofzuiger). Kleine steentjes of ander afval kunnen vastraken in de borstel en nadien krassen maken op je parketvloer. Bovendien kan de stofzak hierdoor scheuren.

Op zoek naar een stofzuiger voor de garage of voor buiten? Kies voor een alleszuiger of voor een handstofzuiger geschikt voor vloeistoffen .

bloc3_la_cable.jpg

Rolt het snoer niet meer op?

Trek het snoer zachtjes volledig uit het toestel en laat het langzaam opnieuw oprollen terwijl je het met je hand begeleidt.

De kabel is het meest kwetsbare onderdeel van je stofzuiger. Wees voorzichtig wanneer je de stekker uit het stopcontact haalt en wanneer je het snoer uittrekt of laat oprollen.

 • Trek niet aan het snoer om de stofzuiger uit te schakelen. Neem de stekker zelf vast en trek deze uit het stopcontact.
 • Trek het snoer niet helemaal tot op het einde uit de stofzuiger. Sommige toestellen hebben een rood lijntje op het snoer, op enkele cm van het einde, om aan te geven tot waar je het snoer veilig mag uittrekken.
 • Ondersteun het snoer met je hand wanneer je het oprolt, zodat het niet beschadigd raakt.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters