Een inbouwwijnkast kopen

Alle inbouwwijnkasten bekijken en vergelijken

Vergelijk hier alle inbouwwijnkasten
Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

 • De technische fiche van elke inbouwwijnkast bekijken

 • Bekijk hier het oude gamma van de inbouwwijnkasten

 • inbouwwijnkast - Inbouwwijnkast kopen - Vanden Borre

  Je kan een inbouwwijnkast kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan je dankzij onze gratis Click&Collect service een inbouwwijnkast online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

  Een inbouwwijnkast online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

  * inbouwwijnkast aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

  * inbouwwijnkast betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de inbouwwijnkast gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

  Bij een reservatie van een inbouwwijnkast via “Click&Collect” kan je steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijg je een bevestigingsmail of sms waarmee je in de winkel van je keuze terecht kan.


  Natuurlijk kan je ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een inbouwwijnkast. Zoek een winkel in je buurt.

 • Hoe een wijnkast kiezen ?

  • Wijn bewaren is een kunst

   BC_wijn_01.jpg :

   Wijn moet in bijzondere omstandigheden kunnen rijpen om zich op de juiste manier te kunnen ontwikkelen. Een aantal parameters zullen aan de wijn toelaten om beter te smaken met de jaren: Een constante temperatuur (tussen 10°C et 14°C), een aangepaste vochtigheid (50 et 80 %), een goede luchtcirculatie, de afwezigheid van trillingen en de duisternis.
    

   Een wijnbewaarkast zorgt ervoor dat je wijn op de ideale manier bewaard wordt en rijpt zoals het hoort gedurende verschillende jaren. Je plaatst ze zowel in je keuken als in je garage. 

   Bekijk de wijnbewaarkasten

  • Wijn degusteren is een kunst

   BC_wijn_02.jpg :

   Een fles ontkurken, wijn decanteren, het juiste glas kiezen om aan alle aroma’s de kans te geven zich te uiten,... het zijn enkele belangrijke criteria bij het degusteren van wijn. Maar om de persoonlijkheid van een grand cru te appreciëren moet bijzondere aandacht besteed worden aan de temperatuur. Een te koude wijn zal geen enkel aroma hebben en een te warme wijn zal dan weer te gealcoholiseerd lijken. Om er zeker van te zijn dat je je wijnflessen op de juiste temperatuur bewaart, kies je best voor een wijnklimaatkast. Het toestel is een ideale aanvulling voor iedereen die een natuurlijke wijnkelder bezit.
   Bekijk de wijnklimaatkasten

  • Wijn laten rijpen ťn op de juiste temperatuur brengen

   BC_wijn_03.jpg :

   Kan je niet kiezen tussen een wijnklimaatkast of een wijnbewaarkast? Polyvalente wijnkoelers bieden de oplossing: je gebruikt ze ofwel als wijnbewaarkast, d.w.z. om je wijn op een constante temperatuur te laten rijpen, ofwel als klimaatkast, d.w.z. om je wijn op de juiste serveertemperatuur te brengen.


   Bekijk de polyvalente wijnkoelers

  • Mooi geÔntegreerd in je keuken of woonkamer

   BC_wijn_04.jpg :

   Het is belangrijk vooraf te bepalen of je je wijnkast wil inbouwen, bv. in je keuken of woonruimte. Hou er rekening mee dat de meeste inbouwwijnkasten 1 instelbare temperatuurzone hebben. Dat betekent dat je er ofwel wijn in kan bewaren, ofwel een bepaald type wijn (wit, rood, champagne,...) op de ideale drinktemperatuur brengen. Sommige inbouwwijnkasten hebben 2 of meer instelbare temperatuurzones: hierin kan je zowel wijn bewaren als verschillende soorten wijn op de juiste drinktemperatuur brengen.


 • Hoe een wijnkast gebruiken ?

  • Uw wijnflessen schikken

   BC_wijn_12.jpg :

   U hebt pas echt een mooie verzameling wijnen wanneer u over gevarieerde flessen beschikt. U zult dus verschillende soorten flessen moeten stockeren. Er bestaat geen schema met de te volgen stappen voor een ideale schikking. Toch kunt u met bepaalde zaken rekening houden: wijnflessen moeten horizontaal - dus liggend - worden bewaard. Bewaar de flessen met de hals naar de achterzijde van de wijnkast (dus met de bodem naar u): zo beperkt u de blootstelling aan licht. Zorg dat het etiket goed leesbaar blijft, zodat u de fles zo min mogelijk moet aanraken. Zorg er ook voor dat de flessen niet tegen de wand van de wijnkast staan en dat ze de koolstoffilter niet verstoppen. Respecteer eveneens het aantal flessen dat u op een legger mag plaatsen (meestal is dit vermeld aan de binnenzijde van de wijnkast).

  • Het wijnregister

   BC_wijn_13.jpg :

   Waar bevindt uw Chardonnay zich? Sinds wanneer hebt u die Saint-Emilion ook weer? Hebben uw Bourgogne flessen hun hoogtepunt bereikt? Met een wijnregister hebt u de antwoorden op al deze vragen en kunt u uw stock op een zeer goede manier beheren. Een wijnregister is ideaal om flessen op een nauwkeurige wijze te inventariseren, hun plaats te weten en een goede rotatie van uw wijnflessen te verzekeren.

   Bekijk de wijnkasten met een wijnregister

  • Levensduur van de wijn

   BC_wijn_14.jpg :

   Elke wijn heeft een andere periode nodig om volledig tot ontwikkeling te komen en dus ook om zijn ideale degustatiemoment te bereiken. Hieronder vindt u meer uitleg:

   > Sauternes, JuranÁons, Alsace... witte likeurwijnen bereiken hun hoogtepunt na 18 ŗ 20 jaar en behouden gedurende vele jaren een zeer hoge kwaliteit.
   > Rode wijnen met een hoge zuurtegraad bereiken hun hoogtepunt na 15 jaar en blijven enkele jaren later nog heel goed.
   > Lichte rode wijnen bereiken na 5 ŗ 7 jaar reeds hun hoogtepunt en blijven slechts enkele jaren op dit niveau. Witte wijnen bereiken na 5 ŗ 10 jaar hun hoogtepunt en bewaren deze smaak ook niet lang.
   > Bruisende wijnen zoals Champagne moeten vrij snel gedegusteerd worden.
   > Droge witte wijnen en rosť zijn geen wijnen die u lang moet bewaren, u kunt ze best snel consumeren.

  • Degustatietemperatuur

   BC_wijn_15.jpg :

   Ook al worden alle wijnen bewaard op een temperatuur die schommelt tussen 10įC en 14įC, toch verschilt de degustatietemperatuur meestal. hieronder vindt u enkele voorbeelden:
   > Beaujolais : 13įC
   > Rode Bordeaux : 18įC
   > Vins du RhŰne, rode Languedoc, rode Provence : 14įC
   > Alsace, Juras, Loire blanc, Bordeaux blanc : 10įC
   > Champagne : 6įC
   > Likeurwijn : 7 ŗ 8įC
   > Australische, Californische, Italiaanse wijn en rode Bourgogne : 16įC
   > Chileense wijn : 15įC

 • Hoe een wijnkast installeren ?

  • De plaats van uw wijnkast

   BC_wijn_07.jpg :

   De plaats die u aan uw wijnkast geeft moet aan bepaalde voorwaarden voldoen voor een optimale werking:
   > propere en verluchte ruimte (niet in een kast zetten, behalve voor inbouwmodellen)
   > minimum 10 cm voorzien tussen de muur en de achterzijde van het toestel
   > niet bij een warmtebron staan
   > geen vochtige plaatsen (vermijd badkamers, wasruimtes, droogruimtes, Ö)
   > een platte en stabiele vloer
   ††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† †> over een bereikbare elektrische voeding beschikken dat aan de normen voldoet (zie volgende paragraaf)

   Let er vooral op dat u de wijnkast in een ruimte plaatst waarvan de omgevingstemperatuur haar klimaatklasse niet overschrijdt. Dit zou de goede werking van het toestel kunnen verstoren.

  • Elektrische aansluiting

   BC_wijn_08.jpg :

   Om het risico op een elektrische schok uit te schakelen, dient u de stekker van de voedingskabel van uw wijnkast aan te sluiten op een geaard standaardstopcontact. Zorg er ook voor dat de spanning van uw elektrische installatie overeenkomt met de aanwijzingen die zich op het toestel bevinden. Gebruik geen verlengkabel of stekkerdoos en zorg ervoor dat het stopcontact en de elektrische kabel makkelijk bereikbaar blijven. De kabel mag niet geplooid of verpletterd zijn door de wijnkast.

   Indien geen overeenstemming: Bestaande elektriciteitsinrichtingen moeten voldoen aan alle geldende normen. Nieuwe aansluitingen moeten worden uitgevoerd door een erkend technicus, volgens de instructies van de fabrikant en in overeenstemming met de geldende veiligheidsnormen.

  • Instelling van de poten

   BC_wijn_09.jpg :

   Vergeet de poten van uw wijnkast niet op elkaar af te stemmen zodat uw wijnkast perfect stabiel staat. Zo vermijdt u dat uw flessen bewegen bij het openen van de deur en bovendien vibreert uw toestel niet. Dit is zeer belangrijk voor de goede bewaring van uw wijn!

  • Inbouwwijnkasten

   BC_wijn_10.jpg :

   Wenst u uw wijnkast te integreren in een meubel? Zorg er dan voor dat de voet van uw meubel stabiel is. De goede verluchting van het toestel mag ook niet in het gedrang komen. Volg de aanwijzingen op uw gebruiksaanwijzing (belemmer de plint aan de voorkant van het toestel niet). Plaats nadien het toestel zo in het meubel dat de deur makkelijk open en toe kan. Controleer de stabiliteit van de wijnkast en pas de regeling van de poten aan. Indien u graag een decoratieve deur wil installeren, volgt u de aanwijzingen die in de handleiding staan om de scharnieren op de deur van het toestel te bevestigen.

  • Opberging van de flessen

   BC_wijn_11.jpg :

   Bevestig de houders van de leggers en plaats de leggers in de wijnkast om uw wijnflessen op een veilige manier in het toestel op te bergen.

 • Overzicht merken voor inbouwwijnkast