Hoe een koelkast met diepvriezer kiezen ?

Koelkast met diepvriezer: voedselveiligheid op alle niveaus

De koelkast met diepvriezer is een uniek 2-in-1-product dat volledig is aangepast aan de hedendaagse keuken; een combikoelkast is duidelijk plaatsbesparend en bevat de allerlaatste technologische ontwikkelingen op het gebied van koelkasten én diepvriezers! De koelkast met diepvriezer is aangepast aan de nieuwe eetcultuur, beschikt over een steeds grotere capaciteit en beheerst lage temperaturen steeds beter. Dit alles staat dan ook op alle niveaus garant voor een goede bewaring van uw voedingswaren!

Lees hieronder waarop u moet letten bij het kiezen van een koelvriescombinatie. Of vind de koelvriescombinatie die u nodig heeft via onze koelkastwijzer.

Wat je zeker moet weten

Beter aangepast aan uw behoeften

BCcgrefbas_2.jpg Door de steeds toenemende consumptie van bereide gerechten, diepvriesproducten en bioproducten evolueren onze eetgewoontes. Sommige modellen zijn daar dan ook heel goed aan aangepast. Houdt u van verse producten ? Kies dan voor een model met een grote koelkastinhoud ! U kunt niet weerstaan aan bereide gerechten die alleen nog maar moeten worden opgewarmd wanneer u thuiskomt? Dan zijn de modellen met een groter diepvriesgedeelte iets voor u!

Beter behoud van de lage temperaturen

BCcgrefbas_1.jpg Dynamische koeling, elektronische regeling, versterkte isolatie, ... allemaal innovaties die bijdragen tot een snel herstel van de ideale bewaartemperatuur voor voedingswaren telkens wanneer de deur wordt geopend. Vis, vlees, groenten en melkproducten hebben voortaan elk hun eigen bewaarzone.

Zone 0 tot 3°C

BC_Koelkast_03.jpg

Een afzonderlijke ruimte in de koelkast die geen temperatuurschommelingen ondergaat als gevolg van het veelvuldig openen en sluiten van de deur. Op die manier blijft de temperatuur constant en vormt het toestel de ideale bewaarplaats voor bereide gerechten, vers vlees en verse vis.

Bekijk de 2-deurskoelkasten met 0° zone

Meer weten

Speciale maten

Dankzij de speciale maten kunt u uw toestel kiezen op basis van zijn toekomstige plaats. Sommige modellen hebben dezelfde inhoud binnenin, maar zijn breder of lager dan gemiddeld; andere modellen zijn dan weer smaller dan gemiddeld. Ze zijn dus steeds aangepast aan alle mogelijke keukenconfiguraties.
Een koelkast is gemiddeld 60 cm breed en 1,70 m hoog.

Netto-inhoud

Deze waarde wordt uitgedrukt in liter en geeft de bruikbare inhoud aan van het koelkast- en het diepvriesgedeelte.
Een gezin van 4 personen heeft een nettoinhoud van 340 liter nodig. Kies 250 tot 300 liter voor de koelkast en 50 tot 90 liter voor de diepvriezer.

Bekijk de 2-deurskoelkasten met een totale inhoud van minstens 300 liter

Koeling

BCcgrefbas_5.jpg :

De dynamische koeling zorgt dankzij een ventilator voor een gelijkmatige temperatuur binnenin de koelkast. Dit systeem behoudt een hoge luchtvochtigheid, waardoor de etenswaren beter bewaard blijven. Deze functie is samen met de automatische ontdooifunctie in het bijzonder geschikt voor het koelkastgedeelte. Bij een geventileerde koeling ontstaan er geen rijplaagjes, noch in de koelkast noch in de diepvriezer! Dankzij de voortdurende ventilatie kan de bewaartemperatuur bovendien heel snel hersteld worden.
No Frost-technologie zorgt er bovendien voor dat u nooit meer hoeft te ontdooien. De beter verdeelde luchtstroom voorkomt het ontstaan van dikke lagen ijs en de daarmee gepaard gaande verhoogde energiekosten.

Bekijk de 2-deurskoelkasten met No Frost-technologie
Bekijk de 2-deurskoelkasten met dynamische koeling

Energieverbruik

BCcgrefbas_3.jpg :

Bezorgd om het milieu? U wil graag besparen? Het energielabel informeert u over het verbruik van een toestel: klasse A, B, C ... Op deze manier kan u de verschillende modellen met elkaar vergelijken. Met een label A+ hebt u een zuinige koelkast met diepvriezer in huis en zal u ook minder betalen voor uw elektriciteitskosten. Sommige toestellen hebben zelfs een label A++ of A+++.

Bekijk alle 2-deurskoelkasten met energielabel A++ of A+++ label

Elektronische thermostaat

BC_Koelkast_02.jpG :

Hiermee kunt u de temperatuur permanent controleren. Het koudecircuit treedt automatisch in werking om de ingestelde temperatuur te bereiken. Een digitale of led-display geeft steeds de temperatuur weer van de koelkast en de diepvriezer.

Bekijk de 2-deurskoelkasten met temperatuur weergave

Glazen legplateaus

De legplateaus zijn vaak gemaakt van Securit-glas, een schokbestendig materiaal. Ze zien er niet alleen goed uit, maar zorgen ook voor stabiele temperaturen in elk vak. Ze zijn erg makkelijk schoon te maken en dankzij hun transparantie kunt u snel zien wat zich in de koelkast bevindt.

Omkeerbare deuren

BCcgrefbas_4.jpg :

Dankzij deze spitsvondigheid kunt u de deuropening aanpassen naargelang de installatieplaats in de keuken. U kunt dus kiezen of u de deuren van links naar rechts of van rechts naar links opent.

Bekijk de 2-deurskoelkasten met omkeerbare deuren

Klimaatklassen

BCcgrefbas_7.jpg :

Een koelkast met diepvriezer van de subtropische klasse werkt naar behoren wanneer de omgevingstemperatuur schommelt tussen 16 en 32°C. Voor een koelkast van de tropische klasse mag de temperatuur oplopen tot 43°C; het toestel werkt dan ook perfect in zonnige of slecht geventileerde keukens. Uitgebreid tropisch (10° tot 43°C), betekent dat het toestel strenge winters en hete zomers kan verdragen, zelfs als het in een veranda wordt geplaatst.

Vanden Borre tip

Hoelang moet u wachten om uw toestel op het elektriciteitsnet aan te sluiten?

Indien het toestel horizontaal werd verplaatst, moet u minstens 2 uur wachten alvorens de stekker in het stopcontact te steken zodat de interne smeermiddelen van de compressor die tijdens het transport werden bewogen, zich opnieuw kunnen stabiliseren.

In de kijker

INVRIESVERMOGEN

Deze waarde wordt uitgedrukt in kilogram en geeft de hoeveelheid voedingsmiddelen aan die een toestel in 24 uur tijd kan invriezen op de vereiste temperatuur, m.a.w. een temperatuur van minstens - 18°C in het middelpunt. Hoe hoger deze waarde, hoe sneller het invriezen. Deze snelheid is essentieel om de smaak en de versheid van uw etenswaren te behouden.
 
Maandag tot vrijdag van 8u tot 18u en op zaterdag van 9u tot 18u
  producten vergelijken
Product vergelijking Vergelijk tot 5
  bekeken producten