Een probleem met je droogkast? Onze oplossingen

Wil je droogkast niet starten? Ruikt je wasgoed onfris of is het niet volledig droog? Is de filter verstopt? Geen paniek: lees onze tips om het probleem van je droogkast op te lossen.
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg

Mijn droogkast start niet

Je droogkast wil niet starten… wat nu? Dit zijn enkele mogelijke oorzaken waarom het toestel niet werkt:

 • De omgevingstemperatuur: je droogkast staat in een te koude of te warme ruimte. Vooral condensatiedroogkasten zijn extra gevoelig wat omgevingstemperatuur betreft. De ideale temperatuur is een kamertemperatuur van 20°C.
 • De kinderbeveiliging is ingeschakeld: kijk in de handleiding van je toestel hoe je de kinderbeveiliging kan uitschakelen.
 • De startuitstelfunctie is ingesteld: kijk in de handleinding van je toestel hoe je de startuitstelfunctie kan uitschakelen.

bloc3_un_sťchage_tout_en_prťcision.jpg

Sommige kledingstukken zijn niet droog

Niets zo vervelend als kledingstukken die nog vochtig uit de droogkast komen. Hoe vermijd je dit?

 • Sorteer je wasgoed volgens soort. Sommige stoffen drogen sneller dan anderen. Stop daarom alle katoenen kledij samen in de droogkast, alle jeansbroeken bij elkaar, enzovoort.
 • Stop niet te veel kledingstukken in je droogkast. Hou rekening met de maximale capaciteit van elk droogprogramma.
 • Kies het juiste droogprogramma volgens het type stof. Als je voor katoenen kledij het programma ‘synthetisch’ gebruikt, zal het wasgoed niet droog genoeg zijn. Bij warmtepompdroogkasten gebruik je best het 'extra droog' programma.
 • Controleer in je handleiding of je de droogtegraad van je toestel kunt aanpassen.

Stopt het programma al na enkele minuten? Dan kan het zijn dat de vochtigheidsmeting verstoord wordt door stof of andere onzuiverheden. Reinig de sensoren en de trommel met een inoxreinigingsmiddel.

Heb je al deze tips gevolgd en is je wasgoed toch nog niet droog genoeg? Misschien is de omgevingstemperatuur dan het probleem. Bij minder dan 15°C duurt het langer om wasgoed te drogen. Boven de 25°C kan je droogkast dan weer oververhit raken. Is het probleem nog altijd niet opgelost? Contacteer ons..

bloc3_mon_linge_sent_mauvais.jpg

Mijn wasgoed ruikt niet fris

Haal je wasgoed zo snel mogelijk uit de droogkast na afloop van het programma. Want je kledij absorbeert het restvocht en kan daardoor onfris gaan ruiken. Laat het wasgoed dus niet te lang liggen of open in elk geval meteen de deur van de droogkast.

Onze oplossingen?

 • Was je kledij opnieuw met een kort wasprogramma.
 • Verander van wasmiddel en/of wasverzachter.
 • Gebruik een parfumdoekje.
 • Er bestaan ook toestellen met parfuminjectie.

bloc4 l'interieur de mon sŤche-linge.jpg

De binnenkant van mijn droogkast ruikt niet fris

Laat de deur van de droogkast na gebruik altijd open staan. Zo verdwijnt de resterende vochtige lucht en vermijd je onfrisse geurtjes!

De filter is verstopt

We vermelden het ook in onze onderhoudstips : een regelmatige reiniging is een must voor de goede werking en lange levensduur van je droogkast. Maak daarom de filter na elk gebruik schoon. Spoel hem regelmatig af onder de kraan (zonder zeep!) om fijne stofdeeltjes en pluisjes te verwijderen. Bij sterke vervuiling kan je stevig schrobben met een borsteltje.

bloc6_mon_linge_forme_une_boule.jpg

Het wasgoed is verstrengeld

Tafellakens of bedlakens raken weleens verstrengeld in de droogkast of vormen een bol waarin ander wasgoed vast komt te zitten. Resultaat: de was is nog vochtig.
In plaats van de lakens opgerold in de droogkast te steken, vouw je ze beter eerst op.

Ook kussenslopen zitten na afloop vaak vol kousen, washandjes, enzovoort.

In sommige droogkasten wisselt de draairichting tijdens het drogen. Zo raakt het wasgoed niet verstrengeld en droogt alles gelijkmatig.

De droogkast is oververhit

Misschien is de filter verstopt? In dat geval kan de lucht niet genoeg circuleren en wordt de trommel te warm. Spoel de filter af onder de kraan.

Waar vind je de filter?

 • Twee filters: onder of in de deur (afhankelijk van het model).
 • Condensor : achter een klepje onderaan de deur. Las ook steeds rustperiodes van minstens 1h in na elk programma om je toestel voldoende te laten afkoelen.
Heb je een ander probleem met je droogkast? Contacteer ons wij helpen je graag verder!

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters