Oei, een probleem met je friteuse?

Wat is er aan de hand met je friteuse? Kan je ze niet meer inschakelen? Is de weerstand blauw? Met deze eenvoudige tips los je zeker en vast je probleem op of voorkom je onaangename verrassingen.

De weerstand is blauw en werkt niet meer

Ben je vergeten om olie of frituurvet toe te voegen aan je friteuse? Dan is je weerstand zeker en vast verbrand… Meestal moet je in dat geval het volledige elektrische bedieningspaneel vervangen. Maar je weet wat men zegt: voorkomen is altijd beter dan genezen!

Zo gaat je weerstand nooit stuk:

1. Giet eerst je olie of frituurvet in de friteuse en zet ze pas daarna aan. Let op: zonder olie verbrandt de weerstand en gaat je friteuse stuk!
2. Giet voldoende olie in de friteuse vooraleer je ze in werking zet. Het oliepeil moet minstens het minimum niveau bereiken zonder het maximum niveau te overschrijden.
3. Als je vast frituurvet gebruikt, laat het dan smelten volgens de instructies in de gebruiksaanwijzing. Let op: niet alle friteuses zijn gemaakt om vast frituurvet te gebruiken. Hiervoor kies je best een model met een vetsmeltstand.

Mijn friteuse werkt niet meerÖ

Heb je je friteuse zojuist schoongemaakt en kan je ze niet meer inschakelen? Geen paniek, soms betekent dit dat het veiligheidssysteem geactiveerd is. Deze veiligheid treedt normaal in werking als de weerstand defect is of als er een probleem is met je elektrische installatie. Wat te doen: kijk achteraan het toestel of je een rood of zwart knopje ziet. Is dat het geval? Dan is de veiligheid wel degelijk aan. Druk kort op de rode of zwarte reset-knop om de friteuse opnieuw aan te zetten. Sommige friteuses hebben 2 reset-knoppen die je tegelijk moet indrukken.

Tip: als je je toestel op een koude plaats bewaart, bijvoorbeeld je garage, dan kan ook hier de veiligheid je toestel uitschakelen. Plaats je friteuse dan zeker een half uur vóór gebruik in een ruimte op kamertemperatuur.

Is het bedieningspaneel correct vastgeklikt?

Als het bedieningspaneel niet correct is vastgeklikt op de behuizing (langs twee kanten), zal je friteuse om veiligheidsredenen niet functioneren. Het is belangrijk dat je het bedieningspaneel ver genoeg naar beneden schuift. Hoor je een klik? Top, je friteuse maakt contact met het paneel en werkt nu optimaal.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters