Hoe je diepvriezer ontdooien en reinigen?

Een diepvriezer onderhouden is heel belangrijk zodat hij goed blijft functioneren. Het koelvermogen en het energieverbruik blijven zo optimaal. Wij geven je enkele tips over hoe je je vriezer onderhoudt. Eerst bespreken we hoe je je diepvriezer ontdooit. Daarna ontdek je hoe je te werk gaat voor een optimale schoonmaakbeurt.
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
bloc1_ontdooien.jpg

Stap 1: je diepvriezer ontdooien

1 à 2 keer per jaar reinig je best je diepvriezer voor een efficiënte werking. Voor je hem schoonmaakt moet je hem ontdooien. Hoe ga je te werk? Eerst zet je de vriezer uit. Haal alle producten eruit en leg ze in een koelbox. Haal ook alle accessoires uit de vriezer, denk aan opvulbakken, lades ... Verwijder het ijs door het te laten smelten of maak het los. Tip: gebruik een haardroger om de stukken ijs sneller te smelten. Droog tot slot de binnenkant met een handdoek. Opgelet: gebruik geen mes of ander scherp voorwerp, want dat kan de binnenkant van je diepvriezer doorboren.

Sla je stap 1 liever over? Kies dan voor een model met No Frost-technologie. Die voorkomt ijsvorming. Vocht wordt uit de lucht gehaald en afgevoerd naar een bakje op de motor waar het verdampt. Een ventilator blaast de koude en droge lucht opnieuw in de diepvriezer. Het resultaat? Je hoeft je toestel nooit te ontdooien.

bloc2_reinigen.jpg

Stap 2: je diepvriezer reinigen

Reinig zowel de binnen- als de buitenkant met een sopje van warm water en afwasmiddel, zeep of witte azijn (voor de binnenwanden). Opgelet: gebruik geen schuurspons en vermijd contact met zuur en chloor. Die kunnen je diepvriezer beschadigen. Er bestaan ook schoonmaakproducten voor diepvriezers. Goed wrijven over de binnen- en buitenkant en klaar is Kees! Leg je diepvriesproducten terug in je vriezer zodra de temperatuur terug onder -10°C zakt.

Nu ben je klaar om aan de slag te gaan. Je weet hoe je je diepvriezer perfect kan ontdooien en reinigen zodat hij proper en ijsvrij blijft! En je kent een makkelijk alternatief: No Frost.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters