Hoe een droogkast installeren ?

Je droogkast werkt pas optimaal als ze correct is geïnstalleerd. Dat komt goed uit: Vanden Borre levert en plaatst gratis je nieuwe droogkast en sluit ze aan op een conforme installatie. Wil je je droogkast zelf plaatsen? Dan komen onze tips hieronder zeker van pas. En in geval van twijfel vind je in de handleiding van je toestel ook heel wat antwoorden op je vragen.
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg

Water- en elektriciteitsinstallatie

Check voor je aan de slag gaat of je bestaande installatie conform de wettelijke normen is.
Als dit niet het geval is, moet je eerst een beroep doen op een vakman. Hij zorgt voor de aansluiting op het water- en elektriciteitsnet, de volledige installatie en het onderhoud van je droogkast.

bloc4_toujours_plus_économiques.jpg

De omgeving van je droogkast

Plaats je droogkast op een stabiele en harde ondergrond in een goed verluchte ruimte van ongeveer 9 m². Een betonnen vloer of tegelvloer is ideaal. Tapijt is af te raden omdat de lucht dan onvoldoende kan circuleren onder je toestel.

Hou rekening met de kamertemperatuur. In een ijskoude ruimte duurt het langer om de was te drogen. De lucht in de ruimte rond het toestel moet voldoende ververst worden om de was grondig te drogen.

Als je je droogkast in de badkamer plaatst, moet ze minstens 60 cm afstand houden van de waterkranen.

bloc3_l'electricité.jpg

Elektriciteit

Controleer of de aangegeven spanning overeenkomt met de netspanning in je huis voor je de stekker in het stopcontact steekt.

Gebruik enkel een geaard stopcontact en vermijd verlengkabels of stekkerdozen. Zorg er tot slot voor dat het netsnoer niet klem zit onder het toestel.

bloc4_l'installation.jpg

De installatie

Er bestaan 2 types droogkasten: condensatiedroogkasten en luchtafvoerdroogkasten.

  • Een condensatiedroogkast installeren : Verstel de pootjes van het toestel indien nodig om het waterpas te zetten. Als het toestel niet stabiel is of op een onstabiele ondergrond staat, heeft dit invloed op de vlotter in het toestel en kan het lampje ‘vol reservoir’ oplichten.

bloc5_une_évacuation.jpg

Een luchtafvoerdroogkast installeren : Plaats een afvoerbuis op de opening van de droogkast. Deze opening kan links, rechts of achteraan het toestel zitten. De afvoerbuis moet minder dan 2 meter lang zijn zodat de warme en vochtige lucht niet condenseert. Ze mag maximum 1 meter hoog liggen zodat de warme lucht niet terugkeert in het toestel.

Ontdek onze afvoerbuizen voor afvoerdroogkasten

Tips voor een goede afvoer

Sluit je droogkast niet aan op een schoorsteen en maak geen gebruik van het mechanische ventilatiesysteem van je huis.
Vermijd meer dan 2 bochten in de luchtafvoerbuis en maak de diameter van de buis niet kleiner.

Ook dit nog...

Plaats een terugslagklep op de uitgang van de buis aan de buitenmuur. Zo kan koude buitenlucht niet binnenraken in je toestel. Je houdt meteen ook klein ongedierte buiten.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters