Hoe gebruik je een krultang op de juiste manier? Wij helpen je op weg!

Heb je de ideale krultang gevonden? Perfect! Maar weet je ook hoe je mooie krullen maakt zonder je haar te beschadigen? Babyliss, Remington, Rowenta ... In dit artikel vind je tal van professionele tips voor prachtige krullen, ongeacht het merk van je krultang.
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
20230314_tips_fer_a_boucle_Bloc1.jpg

Voor je aan de slag gaat met je krultang

Krultang, golventang, wafeltang ... Het is belangrijk om de juiste voorzorgen te nemen, ongeacht het soort hairstyler dat je gebruikt. Zo kan je niet alleen prachtige krullen maken, maar ook je haar optimaal beschermen.Dat geldt vooral bij regelmatig gebruik. Een paar tips:

  • Was je haar de dag voordien: krullen blijven minder goed zitten in pas gewassen haar.
  • Gebruik een aangepast verzorgingsproduct: als je regelmatig een krultang gebruikt, is het een goede gewoonte om je haar na elke wasbeurt te voeden met een verzorgingsproduct.
  • Gebruik een spray die beschermt tegen de hitte: bescherm je haar voor elke krulbeurt met een aangepaste spray, om beschadiging door de hitte te voorkomen.
  • Breng een krulmousse aan voor een optimaal resultaat. De techniek is eenvoudig: breng de mousse aan op je kam, buig je hoofd voorover en borstel je haar.
  • Droog je haar: gebruik je krultang alleen op droog haar.

Wat is de juiste temperatuur voor mijn krultang?

Je kiest best voor een krultang met instelbare temperatuur. Zo kan je de warmte afstemmen op je haartype en voorkom je schade aan je haar. De temperatuur van een krultang varieert doorgaans tussen 120° en 230°.

Haartype Ideale temperatuur
Dun haar 130° tot 150°
Normaal haar 180° tot 200°
Dik haar 200° tot 230°

Let op: stel een lagere temperatuur in om je styling aan te passen of op te frissen. Hoe lager de temperatuur, hoe beter voor de gezondheid van je haar.

20230314_tips_fer_a_boucle_Bloc3.jpg

Je krultang gebruiken: richtlijnen

Zodra je krultang de gewenste temperatuur heeft bereikt, rol je elke lok over de volledige lengte van de krulstaaf om de warmte gelijkmatig te verdelen. Probeer dit zo snel mogelijk te doen, om oververhitting te vermijden. Goed om weten: sommige toestellen zijn uitgerust met een oververhittingsbeveiliging.

Bij modellen met een tanggreep laat je de tang neer op de zorgvuldig opgerolde lok. Wacht maximaal 10 seconden en laat de lok los. Herhaal dit voor je volledige haardos – begin onderaan en eindig bovenaan.

Heb je lang haar? Dan doe je er goed aan om je haar in 2 keer te krullen. Waarom? Je haar warmt te veel op als je de tijd neemt om elke lok volledig rond de staaf te rollen.

20230314_tips_fer_a_boucle_Bloc4.jpg

Tips om je krullen te fixeren

Zodra je de lok hebt losgelaten, is het belangrijk dat je ze laat afkoelen zonder ze aan te raken. Zo kan je de krulbeweging mooi fixeren.

Wil je nog meer gedefinieerde krullen? Dan hebben we nog 2 extra tips:

  • Laat de lok los uit de krultang en leg de nog warme lok op je hand. Duw de lok enkele seconden naar boven. Zo krijgt de lok nog meer vorm dan met de krultang alleen.
  • Zet elke pas gekrulde lok vast met een haarspeld of -schuivertje. Zo behouden je lokken beter hun vorm terwijl je de rest van je haardos afwerkt.

20230314_tips_fer_a_boucle_Bloc5.jpg

Verschillende soorten krullen

De grootte van je krullen hangt af van de diameter van je krultang. De regel is simpel: hoe groter de diameter van je krultang, hoe groter je krullen en omgekeerd. Een conische krultang biedt het voordeel dat je zelf de grootte van je krullen kan bepalen door de positie van je lokken op de krulstaaf aan te passen. Onder aan de krulstaaf krijg je kleinere krullen. Boven aan de krulstaaf krijg je daarentegen grotere krullen.

Goed om te weten: je kan de grootte van de krullen ook beïnvloeden door dunnere of dikkere lokken te nemen. Hier is de regel nog eenvoudiger: hoe dikker de lok, hoe groter de krul.

Tot slot kan je ook 'spelen' met het resultaat door de krultang op een bepaalde manier vast te houden en je lokken op een bepaalde manier op te rollen: horizontaal, verticaal, naar beneden, naar boven ... Laat je creativiteit de vrije loop en kies de look die bij je past.

20230314_tips_fer_a_boucle_Bloc6.jpg

Na gebruik van je krultang: enkele tips

Ben je klaar met de krultang? Zet je vingers dan tegen de haarwortels en maak een masserende beweging om je krullen los te maken. Heb je een lange dag in het vooruitzicht? Fixeer je krullen dan met wat haarlak: zo blijven ze langer zitten. Een tip: als je de haarlak lok per lok aanbrengt, houden je krullen nog beter.

Wil je een zo natuurlijk mogelijk resultaat? Laat de haarlak dan achterwege en haal je vingers door je krullen. De gewichtloosheid doet de rest!

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters