Hoe een microgolfoven reinigen?

Heel wat gezinnen gebruiken dagelijks een microgolfoven. Maar hoe blijft je toestel zo lang mogelijk meegaan? Daar speelt het onderhoud een belangrijke rol in. Wij geven je graag enkele tips om je microgolfoven perfect te reinigen.

20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
bloc1_dedeur.jpg

De deur

Controleer regelmatig of de deur van je microgolfoven goed sluit. Reinig de dichting met een spons en wat afwasmiddel om ervoor te zorgen dat de sluiting van de deur perfect blijft.

Maar is je deur wel waterdicht? Probeer dit eens: warm een kom water op in je microgolfoven en plaats een stukje aluminiumfolie vóór de deur terwijl het toestel in werking is. Merk je waterspatjes op het aluminium? Dan is je microgolfovendeur niet helemaal waterdicht.

Heeft het vuil zich tussen de verschillende glazen wanden van de deur genesteld? Dan kan je deze vaak 'unlocken' om ze individueel te reinigen (en als je de ovendeur verwijdert, kan je de ovenruimte nog makkelijker reinigen).

bloc2_de_binnenruimte.jpg

De binnenruimte van je microgolfoven

Breng een kom water met een stuk citroen aan de kook om de reiniging van de wanden te vergemakkelijken. De stoomdampen met citroen weken de gedroogde voedselspatten los. Daarna hoef je de restjes alleen nog maar met een vochtige spons op te ruimen.

Minder schrobwerk

Dek je gerechten af voor je ze in de microgolfoven opwarmt of ontdooit. Zo voorkom je spatten. Hoe bedek je je ingrediënten? Dat is makkelijk: met een bord, bakpapier, folie of een stolp. Opgelet: sluit je schotel of kom nooit hermetisch af. Die zou breken of ontploffen.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters