Hoe kies je het juiste scheerapparaat?

Op zoek naar een nieuw scheerapparaat, maar vind je je weg niet in het erg ruime aanbod aan toestellen? Geen paniek! Wij helpen je het model te vinden dat het best bij je past. Het enige dat je moet doen, is jezelf enkele vragen stellen.
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
20221117_tondeuse_small_bloc01.jpg

Welk lichaamsdeel wil je scheren?

Baard: baardtrimmer of elektrisch scheerapparaat

Wil je je baard netjes trimmen, kies dan een baardtrimmer. Die heeft kleinere mesjes dan een scheerapparaat, zodat je moeilijker bereikbare plekjes kan scheren. Sommige baardtrimmers hebben opzetstukken met verschillende scheerlengtes, bij andere kan je de lengte op het apparaat zelf of op de scheerkop instellen. Hoe kleiner de afstand tussen je huid en je trimmer of scheerkop, hoe nauwkeuriger je scheert.

De snijlengte is een bepalende factor wanneer je een baardtrimmer kiest. Hier zijn enkele voorbeelden van snijlengtes voor je baard:
• Voor een stoppelbaard kies je een minimale snijlengte van 0,5 tot 1 mm.
• Voor een korte baard kies je een minimale snijlengte van 3 mm.
• Voor een gemiddelde baard kies je een minimale snijlengte van 10 mm.
• Voor een lange baard kies je een minimale snijlengte van 20 mm of meer.

Wil je je baard helemaal afscheren, zodat je kin perfect glad aanvoelt? Dan is een scheermachine je beste partner. Bij Vanden Borre hebben we 2 soorten in ons assortiment: scheerapparaten met roterende koppen of met een scheergrill.

Een roterend scheerapparaat is erg doeltreffend tegen korte haartjes: met slechts 1 beweging is je stoppelbaard helemaal weg. De kop volgt de vorm van je gezicht voor een optimaal comfort. Maar als je een gevoelige huid hebt, kan zo'n apparaat roodheid veroorzaken.

Zoals de naam al verklapt, hebben scheermachines met scheergrill een kop die het mesje op een veilige afstand van je huid houdt. Er is dus geen direct contact tussen het mesje en je huid, die dan ook niet rood kan worden door het scheren. Deze versie is het best voor een zeer kort scheerresultaat.

Lees meer over hoe je je scheermachine goed gebruikt !

20221117_tondeuse_small_bloc02.jpg

Lichaam: bodygroom

De bodygroom is ideaal om je lichaamshaar in toom te houden. Hij heeft een trim- en een scheerfunctie waarmee je makkelijk je oksel- of borsthaar bijwerkt. Bovendien zit bij de meeste bodygrooms een speciaal opzetstuk voor gevoelige zones, zodat je de huid daar niet kwetst of irriteert.

20221117_tondeuse_small_bloc03.jpg

Baard en lichaam: multigroom

Een multigroom is een scheerapparaat met verschillende opzetstukken voor je baard én je lichaam. Wil je zowel je baard als je lichaamshaar trimmen, dan is dit apparaat dus ideaal. Elk opzetstuk van de multigroom is bedoeld voor een andere lichaamszone. Zelfs als je je kapsel wil bijwerken, komt hij goed van pas.

20221117_tondeuse_small_bloc04.jpg

Hoofdhaar: tondeuse

Een tondeuse heeft een sterkere motor dan een baardtrimmer. Met dit apparaat kan je je haar in model brengen en jezelf een nieuw kapsel aanmeten, zelfs als je dik haar hebt. Het is groter dan een baardtrimmer en heeft een groter mesje, maar daardoor is het ook minder geschikt om je baard nauwkeurig te scheren en strak af te lijnen.

De meeste tondeuses werken met meerdere opzetstukken voor verschillende lengtes, maar er zijn ook modellen met een kop met instelbare hoogte. Die laatste zijn ideaal voor opgeschoren kapsels, omdat het verschil tussen de scheerlengtes kleiner is. Je stelt de scheerlengte namelijk in met een schuifknop of wieltje. Wil je je haar niet te opvallend opscheren, dan volstaat een tondeuse met afzonderlijke opzetstukken. Ga je voor een kapsel met fijne details of een ingeschoren lijn? Daarvoor bestaan tondeuses met een klein extra kopje en mini- of precisietrimmers.

20221117_tondeuse_small_bloc05.jpg

Neus- en oorharen: neustrimmer

Wil je je neushaar, oorhaar of wenkbrauwen trimmen? Kies dan een neus- en oortrimmer. Die is speciaal gemaakt om de haartjes op kleine oppervlakken snel en pijnloos te scheren.

Welke scheerlengte kies ik?

Met een tondeuse kan je je kapsel thuis op tal van manieren in model brengen. Hier zijn enkele voorbeelden van scheerlengtes:
• Zeer kort: scheerlengte tot 3 mm
• Kort: scheerlengte tot 10 mm
• Middellang: scheerlengte 10 tot 20 mm
• Lang: scheerlengte 20 tot 35 mm of langer

Voor een naadloos opgeschoren effect in je baard of kapsel geef je de voorkeur aan een apparaat met meerdere scheerlengtes en kleine intervallen.

Welke opzetstukken kies ik?

Vaste opzetstukken

Kies je een scheerapparaat met vaste opzetstukken, dan krijg je meerdere opzetstukken. In dat geval moet je goed op de lengte letten, want elk opzetstuk heeft een eigen scheerlengte.

Verstelbare scheerkop

Sommige scheerapparaten hebben een verstelbare kop die je met een schuifknop of wieltje hoger of lager kan zetten. Je moet dus niet van opzetstuk wisselen om de scheerlengte te veranderen. Het grootste voordeel van een verstelbare scheerkop is dat je de scheerlengte tot op de halve millimeter nauwkeurig kan instellen. Je baard of kapsel vloeiend opscheren was nog nooit zo makkelijk!

Waar wil je je scheerapparaat gebruiken?

Scheer je je meestal voor de badkamerspiegel en is er een stopcontact vlakbij? Dan is een model met draad een goede keuze.

Wil je je om het even waar kunnen scheren, dan is een draadloos scheerapparaat een must. Dat kan je naar wens met of zonder draad gebruiken.

Een tip: laad je apparaat voldoende op voordat je begint met scheren! Als je scheerapparaat tijdens je scheerbeurt stilvalt, moet je met een half afgewerkte haardos wachten tot je weer verder kan. De oplossing? Dat is een scheerapparaat met een display waarop je de batterijstatus kan controleren voordat je begint met scheren.

Wil je een scheerapparaat met meer opties? Er zijn tal van scheerkoppen en accessoires waarmee je je apparaat kan uitbreiden. Om jezelf van top tot teen in de watten te leggen, kies je ook accessoires voor je lichaam en gezicht.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters