Hoe je AirPods & EarPods onderhouden?

Ben je een echte Apple-fan en ga je graag wandelen of lopen met je AirPods of EarPods? Top! Maar hoe zorg je ervoor dat deze oortjes of hoofdtelefoon zo lang mogelijk meegaan? Wij geven je enkele handige tips om ze zo goed mogelijk te onderhouden en schoon te maken. Let’s do this!
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
20210222_airpods_01.jpg

Je AirPods Max onderhouden

Wat heb je nodig? Een zachte, droge, pluisvrije doek om je AirPods Max schoon te maken. Let op: hou je AirPods Max nooit onder water en gebruik geen scherpe voorwerpen of schurende materialen om ze schoon te maken. Werd je hoofdtelefoon blootgesteld aan een stof die vlekken of andere schade kan veroorzaken, zoals zeep, shampoo, conditioner, lotion, parfum, oplosmiddelen, wasmiddelen, zuren of bijtende producten? Maak de hoofdtelefoon schoon met een doek die licht is bevochtigd met water en droog ze met een zachte, droge, pluisvrije doek. Gebruik de hoofdtelefoon nadat hij droog is.

20210222_airpods_02.jpg

Onderhoud kussens/hoofdband van je AirPods Max

  • Meng 5 ml vloeibaar wasmiddel met 250 ml water in een kommetje en verwijder de kussens van de oorschelpen.
  • Hou tijdens het schoonmaken van de hoofdband je AirPods Max ondersteboven. Zo loopt er geen vloeistof in het koppelpunt van de hoofdband.
  • Dip een pluisvrije doek in het zeepwater, wring de doek lichtjes uit en wrijf deze langs de kussens en hoofdband.
  • Veeg de kussens en hoofdband schoon met een andere doek die licht vochtig is gemaakt met schoon water.
  • Droog de kussens en hoofdband met een zachte, droge, pluisvrije doek en zorg ervoor dat alle vocht wordt verwijderd.
  • Laat je AirPods Max minstens één dag drogen voordat je je kussens gaat vastmaken en gebruiken.

20210222_airpods_03.jpg

De case van je AirPods Max schoonmaken

Wil je graag de Smart Case van je AirPods Max-koptelefoon schoonmaken? Neem een zachte, droge, pluisvrije doek bij de hand. Indien nodig maak je de doek een beetje vochtig met isopropylalcohol en je laat de Smart Case nadien drogen. Gebruik geen schurende materialen om de Smart Case schoon te maken.

20210222_airpods_04.jpg

Je AirPods en AirPods Pro onderhouden

Hou je AirPods of AirPods Pro nooit onder water en gebruik een zachte, droge, pluisvrije doek om ze mooi schoon te maken.

Werden je AirPods of AirPods Pro blootgesteld aan een stof die vlekken of andere schade kan veroorzaken, bijvoorbeeld zeep, shampoo, conditioner, lotion, parfum, oplosmiddelen, wasmiddelen, zuren of bijtende producten? Maak ze schoon met een doek die licht is bevochtigd met water en droog ze met een zachte, droge, pluisvrije doek. Zorg ervoor dat er geen vloeistof in de openingen terechtkomt.

Wist je ook dat je AirPods beschadigd kunnen worden door oorsmeer? Let er dus goed op en maak ze schoon zodra je wat oorsmeer opmerkt. Vergeet ook niet de microfoon en het luidsprekergaas schoon te maken met een droog wattenstaafje.

Zijn ze volledig droog? Plaats ze dan terug in de oplaadcase en gebruik ze niet voordat ze volledig droog zijn.

20210222_airpods_05.jpg

De oplaadcase van je AirPods en AirPods Pro schoonmaken

Maak de oplaadcase proper met een zachte, droge, pluisvrije doek. Indien nodig kan je de doek wat bevochtigen met isopropylalcohol. Laat de oplaadcase drogen en zorg ervoor dat er zeker geen vloeistof in de oplaadpoorten terechtkomt. Let op: verwijder het vuil uit de Lightning-connector met een schoon, droog, zacht borsteltje en ga nooit met schurende materialen over de oplaadcase. Steek ook niets in de oplaadpoorten om te voorkomen dat je de metalen contacten beschadigt.

20210222_airpods_07.jpg

De oorkussentjes van je AirPods Pro schoonmaken

Zit er vocht in een oorkussentje van je AirPods Pro? Ga een zachte, droge, pluisvrije doek halen en tik de oortjes ertegen met het oorkussentje naar omlaag om het vocht te verwijderen.

Trek nadien de oorkussentjes van elke AirPod en spoel ze met gewoon water, zonder zeep. Maak de oorkussentjes schoon met een zachte, droge, pluisvrije doek. De oorkussentjes moeten volledig droog zijn voordat je ze weer op de AirPods plaatst.

20210222_airpods_06.jpg

Je EarPods onderhouden

Hou je EarPods nooit onder water: er mag geen vloeistof in de openingen terechtkomen! Gebruik liefst een zachte, droge, pluisvrije doek. Maak ook de microfoontjes en het luidsprekergaas voorzichtig schoon met een droog wattenstaafje en verwijder vuil uit het gaas met een schoon, droog, zacht borsteltje.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters