Hoe je vaatwasser onderhouden?

Voor een optimale werking van je vaatwasser is het nodig dat je die regelmatig onderhoudt. Daartoe moeten verschillende elementen gereinigd worden, zoals de filters, de sproeiarmen of de deur. Hieronder geven wij je een gedetailleerd overzicht van de te volgen stappen voor het goed onderhouden van je vaatwasser en het vermijden van vieze geurtjes!
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
bloc2_entretien_lave_vaisselle.jpg

Onderhoud van de filters

Een vuile filter verhindert een goede afwas van je vaat. Het is dus aan te raden om de filters elke week te reinigen.

Hoe te werk gaan? De filters bevinden zich onderaan in je vaatwasser, meer bepaald in de kuip. Controleer eerst of er geen voedselresten of ander afval te zien is op de rooster van het filter. Reinig hem daarna onder lopend water met een zachte borstel. De filters bestaan uit meerdere elementen. Denk er dus aan om ze uit elkaar te halen om ze grondig te kunnen reinigen. Opgelet: klik de filter daarna goed vast zodat deze niet opgehoffen kan worden.

Onderhoud van de deur

Reinig regelmatig de pakkingen van de deur met een vochtige doek. Vergeet ook de bak met het spoelglansmiddel niet.

bloc3_entretien_lave_vaisselle.jpg

Onderhoud van de sproeiarmen

De sproeiarmen, ook “spuitarmen” of “spuitkoppen” genoemd, moeten 2 tot 3 keer per jaar gereinigd worden. Er kunnen immers etensresten blijven zitten die de kwaliteit van het afwassen verminderen.

Hoe te werk gaan? Als je model dat toelaat (te controleren in de gebruiksaanwijzing), de sproeiarm demonteren, hetzij door de ring op zijn basis los te vijzen, hetzij door gewoon omhoog te trekken. Noteer dat het mogelijk is dat de 2 sproeiarmen op een verschillende manier moeten verwijderd worden. Hou ze onder water, reinig de gaten met een tandenstoker om het vuil te verwijderen dat in de gaten zou zitten, en maak ze daarna opnieuw vast.

bloc4_entretien_lave_vaisselle.jpg

Hoe vieze geurtjes vermijden?

Komt er een onaangename geur vrij uit je vaatwasser? Dat is eenvoudig op te lossen: laat je vaatwasser 1 keer om de 2 maanden leeg draaien op het intensieve programma. Gebruik bij voorkeur een onderhoudsproduct om te ontkalken, te ontvetten en om vieze geurtjes te verwijderen. Dat voorkomt de ontwikkeling van bacteriën en vieze geurtjes.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters