Menu
Ben je een ramp in de keuken? Dan vermijdt het nieuwste gamma inductiekookplaten van AEG dat er ook rampen op je bord belanden. En ben je een hobbykok of keukenprinses? Dan til je je gerechten nóg een niveautje hoger met de handige functies van deze kookplaten. Maak kennis met SensePro®, SenseFry® en SenseBoil®.
De SensePro-inductiekookplaat wordt je persoonlijke souschef in huis. Er hoort een draadloze temperatuursensor bij die via een antenne communiceert met je kookplaat en die je nooit hoeft op te laden. Dankzij die sensor meet je op elk moment de kerntemperatuur van je gerecht. Zo bak je je steak à point of laat je een saus zachtjes sudderen.
Daarnaast gebruik je de voedselsensor om sous-vide te koken. Dit is een kooktechniek waarbij je vacuümverpakte etenswaren traag in water laat garen, op een temperatuur ver onder het kookpunt. Vroeger ging je voor zo’n delicatesse op restaurant, vandaag maak je zo’n luchtdicht gegaarde steak eenvoudig zelf klaar. Tijd en temperatuur ingeven en klaar is Kees!
Zulke parameters stel je trouwens snel in met het touchscreen-display van je SensePro-kookplaat. Met enkele vingertoetsen selecteer je een kookzone, het gerecht, de gewenste temperatuur, enzovoort. Verder bevat de kookplaat 4 zones én krijg je er een roestvrijstalen kookpot met deksel bij!
Lekker (en gezond) bakken en braden begint bij de juiste temperatuur van de boter of olie in je pan. Op een SenseFry-kookplaat selecteer je je gerecht en het gewenste resultaat op je display. Daarna doet de slimme inductieplaat de rest. Een speciale baksensor onder het glas regelt het vermogen van de zone zodat de temperatuur van je pan constant blijft.
Je kiest bijvoorbeeld voor ‘Pannenkoeken bakken’ in de kookassistent. Zo komen al je pannenkoeken mooi bruingeel uit je pan. Nooit meer zwartgeblakerde exemplaren! En als je iets groters wilt bakken, combineer je 2 kooksegmenten tot 1 grote zone.
SenseBoil is dé innovatie voor vergeetachtige koks. Vraag jij jezelf af hoe het in godsnaam mogelijk is dat je partner de soep wéér liet overkoken? Of vragen je kinderen zich hetzelfde af over jou? Dan is SenseBoil jouw redding, want die technologie verlaagt de temperatuur vanzelf zodra de inhoud van je pot kookt.
Dit is hoe het werkt: als je de overkooksensor inschakelt, detecteert die opstijgende bellen. Op dat moment kookt je water dus, en schakelt de kookplaat over van ‘koken’ naar ‘sudderen’. De temperatuur wordt verlaagd naar iets onder het kookpunt. Mooi meegenomen: op die manier verbruikt de kookplaat ook minder energie. Je verspilt dus nooit meer voedsel of energie doordat je eten overkookt.
Ontdek SensePro, SenseFry en SenseBoil in de winkel of op vandenborre.be.