Stoom, het essentiŽle ingrediŽnt voor smaak

Iedereen kan koken met stoom! Het is eenvoudig en AEG maakt het je zelfs nog eenvoudiger. Voor elke smaak, elke bereiding en elk budget bestaat er een stoomoven die perfect bij je aansluit. Klaar om je kookkunsten naar een hoger niveau te tillen? Voeg stoom toe aan elk gerecht, en de smaak, kleur en textuur van je bereidingen worden beter dan ooit tevoren.

Waarom koken met stoom?

Een stoomoven kan alles wat je huidige oven kan, maar helpt je om je kookkunsten tot een nieuw niveau te ontwikkelen. Het is dus héél makkelijk om te koken en op te opwarmen in een oven met stoomfunctie. Kies gewoon de juiste optie en in een handomdraai tover je een heerlijk gerecht klaar.

Stoom is een essentieel ingrediënt voor wie gezond en smaakvol wil koken. Het is vetarm, voedzaam en perfectioneert naast de smaak, ook de textuur en kleur van elk gerecht.

Tijdens het koken kan er niets mislopen. De vochtigheidssensor regelt de exacte vochtigheid, zonder risico op uitdrogen. Voor een fijn resultaat.

Brood & patisserie bakken

Er gaat niets boven versgebakken brood! En brood bakken is eigenlijk ook niet moeilijk. Wat moet je doen? Bloem, gist, water en wat zout mengen, het deeg goed kneden en de oven doet de rest. Maar wist je dat betere bakresultaten krijgt als je stoom toevoegt tijdens het bakproces? Bakken met stoom houdt de vochtigheidsgraad op peil en doet het brood beter rijzen. Resultaat: een luchtige kruim, terwijl de korst knapperig krokant kan worden afgebakken. Met de SteamBake-oven is dat een koud kunstje. Wat stoom toevoegen volstaat om het deeg aan het oppervlak vochtig te houden. Zo krijgt je gebak tijdens het stoomkoken een gouden kleur en heerlijke korst, terwijl het binnenin zacht en smeuïg blijft.

Vlees bereiden

Hoe bak je je steak perfect? Simpel: schroei het vlees kort dicht in een braadpan en zet het dan in de oven! Met behulp van de stoomfunctie braad, gril of bak je het vlees helemaal zoals jij dat wil. Zonder verlies van smaak en aroma’s en zonder risico op uitdroging. De SteamCrisp-oven met stoomfunctie zorgt met een afgemeten combinatie van hete lucht en stoom voor een krokante, goudbruine korst aan de buitenkant, terwijl de binnenkant van je bereiding heerlijk sappig blijft. De ideale mix!

Vis bereiden

Vispannetje, stoofpotje of gewoon een stukje zalm garen… Je vis perfect gebakken is helemaal niet moeilijk. Maar voor wie net dat tikje meer smaak aan een visbereiding wil toevoegen en wil voorkomen dat de vis uiteenvalt of uitdroogt, is stoom een essentieel ingrediënt. Met stoom houd je de bak- en gaarwijze goed onder controle en bereik je in geen tijd een smakelijk resultaat.

Maak van elke maaltijd een festijn met de SteamBoost. Deze oven heeft 3 kookstanden: hete lucht, stoom en een combinatie van beide. Stoom gaart voedsel geleidelijk tot in de kern en houdt het heerlijk mals. Hete lucht zorgt voor een knapperig korstje en een goudgele kleur. Klaar om te stoomkoken en je kookkunsten naar een hoger niveau te tillen?

Sous-vide koken

De SteamPro oven heeft ook 3 kookstanden: hete lucht, stoom en een mix van beide. De sous-videtechnologie zorgt ervoor dat het van nature aanwezige vocht en de rijke smaken worden behouden om uitzonderlijke smaakervaringen te creëren. Het geheim zit ‘m niet alleen in het vacuüm trekken van de gerechten in sous-videzakken. Daarvoor kan je de SteamPro-oven met een optionele vacuümlade. Vlees braden, brood bakken met stoom of dessertjes maken? Jij bent de chef!

Gratis exclusief kookboek

Registreer je gloednieuwe AEG SteamPro- of SteamBoost-oven op en krijg nu een gratis kookboek met meer dan 100 recepten, exclusief voor je oven.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters