Bosch i-DOS†

Eťn keer vullen en je wasmachine doet de rest

Met i-DOS hoef je nooit meer stil te staan bij de dosering van je wasmiddel. Bosch stopt slimme sensoren in zijn machines om zelf de optimale wascyclus samen te stellen. Resultaat? Minder denkwerk voor jou, en ook een zuiniger gebruik van wasmiddelen en water.


Hoe werkt i-DOS?


De technologie meet het laadvolume van je wastrommel. Bovendien houdt ze rekening met de bevuilingsgraad van je kleren én met de hardheid van je water. Op basis van al die gegevens berekent je machine je dosis wasmiddel tot op de milliliter.

Daarnaast detecteert i-DOS de stof van je wasgoed. Zo verzamelt je toestel nog meer informatie om zelf de beste cyclus samen te stellen. Jij hoeft alleen het automatische programma te starten. De rest volgt vanzelf.


Reservoirs voor wasmiddel en wasverzachter


Heel gebruiksvriendelijk: de reservoirs voor wasmiddel en wasverzachter. Zo was je meerdere keren zonder bij te vullen. Je giet in 1 keer tot 1,3 liter wasmiddel in het reservoir.

Het tweede reservoir van de i-DOS-wasmachines heeft plaats voor 0,5 liter wasverzachter. En uiteraard mag je ook altijd manueel doseren. Voor wie toch graag nog wat ambachtelijker wast ;-)


De waarde van automatisch doseren


Gebruik je te weinig wasmiddel? Dan raak je niet volledig verlost van geurtjes en vlekken. Sommige vlekken fixeer je zo zelfs voor altijd op je kleding. Maar giet je de volgende keer te gul? Dan blijven er soms zeepresten achter op je kleding. Wat voor huidirritaties of een allergische reactie kan zorgen.

Andere toestellen proberen dat dan weer te vermijden door extra spoelbeurten. Waardoor je waterverbruik de hoogte in gaat. De perfecte dosis wasmiddel is goed voor je kleren, voor het milieu én voor je portefeuille. 

Op zoek naar een zuinige wasmachine met een automatisch doseersysteem?

Ontdek de i-DOS-wasmachine van Bosch in de winkel of op vandenborre.be.

Nuttige links

Kan ik je helpen?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters