5 eenvoudige stappen om je gezondheid op peil te houden

Vol energie aan de dag beginnen, met een fris hoofd nieuwe ideeën bedenken na een hemels nachtje slaap, het gevoel hebben dat je alles aankan ... Klinkt jou dat als muziek in de oren? Draag dan zeker zorg voor je gezondheid, want daarmee staat of valt alles. Onze 5 tips helpen je op weg.

Welzijn = tijd voor jezelf maken

Welzijn = tijd voor jezelf maken

 • Plan elke ochtend of avond een relaxroutine voor jezelf: mediteer, maak een wandeling, schrijf iets in je dagboek.
 • Laat alle technologie enkele uren links liggen.
 • Vraag hulp aan je familie of vrienden.
 • Hou wat tijd vrij in de week om activiteiten te doen die je leuk vindt.
 • Accepteer dat je niet alles in je eentje kan doen ... en dat niet alles perfect loopt.

Kies voor gezonde, evenwichtige voeding

Kies voor gezonde, evenwichtige voeding

Wil je het risico op chronische aandoeningen verkleinen, dan eet je best 5 stukken fruit en groente per dag. Je voedingspatroon in evenwicht brengen doe je stap voor stap door elke dag iets te veranderen: neem een stuk fruit in plaats van snoep, vervang wit brood door volkorenbrood, eet een potje lekkere IJslandse skyr en drink elke dag 1,5 liter water. Wist je dat een waterfilterkan voor zuiverder water zorgt en de kalk in je kraantjeswater vermindert? Da’s ideaal voor al je warme drankjes. Ga voor afwisseling met wat bruisend water, heel verfrissend!

Het ideale bord bestaat voor de helft uit groenten, aangevuld met een kwart eiwitten en een kwart zetmeel. Onze toestellen zoals stoomovens, slowcookers, stoomkokers, blenders en slowjuicers helpen je gezond én evenwichtig te smullenvan maaltijden boordevol smaak.

Wist je dat de stoomoven een geweldige bondgenoot is voor gezond dagelijks koken? De vitaminen en de voedingseigenschappen blijven behouden, de smaak blijft beter bewaard en je kan er gezonder en lichter mee koken. Ontdek al zijn voordelen!

Een maaltijd, liefst huisbereid, is altijd gezonder dan wat je kant-en-klaar in de winkel koopt of op restaurant bestelt. Heb je geen tijd om elke dag evenwichtig te koken? Neem dan een kijkje op onze pagina over 'batch cooking'.

Zo herken je een goede gezondheid

Zo herken je een goede gezondheid

De kenmerken van een goede gezondheid zijn eetlust, een verkwikkende nachtrust, glanzend haar, een gezonde uitstraling, sterke nagels, een roze tong, een degelijk energieniveau, een stabiel gewicht en een goed libido.

Bij sommige aandoeningen treden geen symptomen of klachten op. Om die ziektes tijdig op te sporen, ga je het best regelmatig op controle bij je huisarts, tandarts, gynaecoloog enzovoort. Ontdek ook onze bloeddrukmeters en onze toestellen voor elektrostimulatie en warmtetherapie, om je gezondheid thuis makkelijk in de gaten te houden.

In de zomer blijf je gezond door genoeg te drinken en jezelf tegen de zon te beschermen. In de winter neem je dan weer een vitaminekuur, was je regelmatig je handen en kleed je je warm genoeg aan.

Beweeg dagelijks

Beweeg dagelijks

Welke rol speelt sport voor je gezondheid? Sport heeft tal van voordelen! Denk maar aan een verbeterd cardiovasculair vermogen, gezonde botten, een kleiner risico op obesitas, een betere nachtrust, een betere coördinatie én een beter evenwichtsgevoel.

Of je nu alleen of samen met vrienden beweegt, 1 sportactiviteit per week is ideaal. Lijkt je dat onmogelijk? Dan helpen onze tips je om dagelijks te bewegen:

 • Stap een halte eerder van de tram of parkeer achteraan het parkeerterrein.
 • Neem de trap in plaats van de lift.
 • Poets je tanden in de wall-sithouding: ga als een stoeltje met je rug tegen de muur 'zitten'.
 • Loop rond tijdens het bellen.
 • Probeer elke dag een iets hoger doel te bereiken. Een smartwatch kan je daarbij helpen.
 

Batterijen opladen

Batterijen opladen

Rust is onmisbaar voor je fysieke en mentale gezondheid. Wie gezond wil leven, moet dus ook regelmatig een pauze inlassen en vooral goed slapen. Beter slapen doe je zo:

 • Volg een slaapritueel of neem een lekker warm bad voordat je onder de lakens kruipt.
 • Kijk niet tot laat 's avonds naar een scherm en vermijd koffie en tabak voor het slapengaan.
 • Hou je slaapkamer fris, rustig en sober en doe een paar druppeltjes essentiële lavendelolie op je kussen.

Je bent geweldig!

Je bent geweldig!

Je hebt nu alles in handen om zorg te dragen voor je gezondheid. Maar maak je vooral niet druk: het belangrijkste is dat je doet wat je kan! Om je een duwtje in de rug te geven, ontdek je hier onze selectie toestellen die in een van onze 73 winkels of online op jou liggen te wachten.

Heb je nog meer nuttige tips? Deel ze dan met ons en tag @vandenborre op Instagram!

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters