Drone DJI FPV, vliegen heruitgevonden

Verken het luchtruim zoals nooit tevoren dankzij de drone DJI FPV! Heb je altijd al een passie gehad voor vliegen? Dan hebben we goed nieuws want met deze drone worden al je dromen werkelijkheid. Bereid je voor op een hoge vlucht met dit immersieve en intuïtieve vliegplatform. Let’s go!

De First Person View (FPV) is fenomenaal

De First Person View (FPV) is fenomenaal

De DJI FPV oogt al even elegant als aerodynamisch. Hij heeft een krachtige aandrijving, een batterij met een grote autonomie en is bovendien ook windbestendig. Deze drone is voorzien van led-lampjes op de voorkant en nog meer lampjes op de armen van het apparaat die je kan personaliseren. De piloot kan zijn DJI FPV volledig naar zijn hand zetten en uniek maken, afhankelijk van zijn voorkeuren. Kortom, deze drone is niet alleen heel betrouwbaar, hij ziet er ook fantastisch uit. Adembenemend zelfs.

Nieuw immersieniveau, ongeziene controle

"Wil je helemaal opgaan in de vlucht van je drone? Dat kan dankzij de headset DJI FPV V2 en de superbrede FOV 150°-lens van de DJI FPV. De HD-videotransmissie tot 120 ips garandeert je zeer vloeiende beelden in realtime.

Ervaren FPV-piloot of complete beginneling, dat maakt niet uit. De DJI FPV biedt je immers 3 intuïtieve vluchtmodi zodat je al vanaf dag één vol vertrouwen de lucht in kunt. "

S-modus: om makkelijk een dynamische stijl te geven aan je FPV-opnames. Deze hybride vluchtmodus combineert de vrijheid van manueel vliegen met de eenvoudige commando's van de vorige DJI-drones.

N-modus : ideaal voor nieuwe gebruikers! Deze modus staat garant voor een immersieve vlucht met de traditionele dronecommando's en veiligheidsfuncties van DJI zoals obstakeldetectie.

M-modus voor een volledige en onbegrensde controle, bovenop een complete vluchtervaring Personaliseerbare instellingen en unieke beeldopnames.

Opgelet: gebruik je de drone DJI FPV met een headset? Dan moet je enkele regels in acht nemen. Omdat de headset je belet om de drone als dusdanig te zien, moet je een waarnemer naast je hebben staan die de drone permanent ziet. Je moet bovendien ook duidelijk kunnen communiceren zodat de waarnemer je kan waarschuwen wanneer nodig.

Noodrem & stationair vliegen

Noodrem & stationair vliegen

De manuele vluchtmodus van de FPV kan je misschien wat afschrikken, zelfs al ben je een ervaren piloot. Maar geen paniek: de drone DJI FPV is voorzien van een noodremknop en kan stationair vliegen. Tijdens het vliegen kan je deze knop op de afstandsbediening eenvoudig gebruiken in elke vluchtmodus, aan gelijk welke snelheid. Het apparaat zal onmiddellijk remmen en enkele seconden lang stationair vliegen.

Krachtige foto's

Krachtige foto's

Wil je even spectaculaire beelden als je vluchtsensatie? De krachtige aandrijving gecombineerd met de superbrede FOV-lens 150į levert ongeziene beelden op. De 4 X slow motion, de RockSteady stabilisatie en de distorsiecorrectie beloven je nog vloeiender en sprekende beeldopnames. Het O3-transmissiesysteem (OcuSync 3.0) werd speciaal aangepast aan de unieke behoeften van de drone DJI FPV. De beelden worden in realtime doorgestuurd over een afstand tot 10 km.

Veiliger vliegen

De drone DJI FPV biedt de gebruikers extra veiligheid dankzij een ingebouwd coöperatief bewakingssysteem voor de controle van het luchtverkeer (ADS-B). Dat systeem ontvangt de positiegegevens van het apparaat met piloot in jouw zone en verstuurt waarschuwingen naar de V2 headset. Zo heb je voldoende tijd om vlakbij zijnde apparaten met piloot te vermijden.

De DJI Virtual Flight app

Wil je eerst nog wat vluchten simuleren voordat je aan het echte werk begint? Download dan zeker de app DJI Virtual Flight! Gewoon de verbinding maken met de V2 DJI FPV headset en de radiobediening en je bent helemaal klaar voor een virtuele en veilige vlucht. De app DJI Fly stuurt het beeld rechtstreeks van de headset naar een smartphone met kabelverbinding. Bovendien kan je met de app DJI Fly ook video's afspelen, editen en met slechts enkele muisklikken delen op de sociale media.

De dronewetgeving in het kort

De dronewetgeving in het kort

De nieuwe wetgeving spitst zich toe op de risico's van dronevluchten. Drie grote categorieën zijn voorzien.

Open: de vluchten met een laag risico. De meeste dronepiloten behoren tot deze categorie. Vergeet niet dat je in de Open categorie nooit boven mensenmenigten mag vliegen.

Specific: vluchten met een verhoogd risico, meestal omdat je niet voldoet aan een voorwaarde van de categorie Open, zoals het vliegen met zeer zware drones, vliegen zonder dat je je drone ziet, enz.

Certified: de vluchten met een zeer hoog risico, bijvoorbeeld goederen- en personenvervoer en vliegen over menigten. Deze categorie benadert het dicht de klassieke luchtvaart.

Een vlucht behoort tot een van de volgende categorieŽn: A1, A2 of A3. Het verschil zit 'm in de personen die bij de vlucht betrokken zijn en de personen die er niet bij betrokken zijn. De betrokkenen moeten op voorhand worden geÔnformeerd en hun toestemming geven als je boven hen wil vliegen.

Categorie A1: laat toe om boven personen te vliegen. Met een drone C0 mag je boven mensen vliegen die niet bij de vlucht betrokken zijn. Met een drone C1 mag je niet boven mensen vliegen die er niet bij betrokken zijn.

Categorie A2: laat toe om in de buurt van mensen te vliegen, maar uitsluitend met een drone C2. Je mag nooit boven mensen vliegen die niet bij de vlucht betrokken zijn. Hou zeker 30m afstand horizontaal van mensen die niet betrokken zijn of 5 m als je aan lage snelheid vliegt.

Categorie A3: hierin moet je uit de buurt van mensen blijven met een drone C0, C1, C2, C3 of C4. Toegestaan als er geen niet-betrokken personen in gevaar zijn. Hou minstens 150 m afstand van woon-, winkel- of industriezones. En minstens 30 m van alle toeschouwers.

Wil je meer info over de wetgeving rond drones? Lees het hier!

Kan ik je helpen?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters

Kan ik je helpen?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters