Ontdek het AEG EcoLine-gamma

AEG EcoLine, wat is dat? Kort gezegd: een gamma toestellen waarbij duurzaamheid voorop staat. Ze zijn speciaal ontworpen om jou te helpen milieuvriendelijker te leven én minder energie te verbruiken, dag na dag. Tot nu toe heeft AEG 3 EcoLine-productgamma’s ontwikkeld: EcoLine Care, EcoLine Taste en EcoLine Well-being. Benieuwd wat ze precies te bieden hebben? Dat lees je hier.

Een AEG EcoLine wasmachine en wasdroger in een kamer

EcoLine Care

In het EcoLine Care-gamma ontdek je wasmachines, droogkasten en was-droogcombinaties.

Dankzij de PowerClean-technologie die zelfs bij 30 °C alle vlekken volledig verwijdert, verbruik je met een EcoLine-wasmachine tot 30 % minder energie. En dat is niet alles: als je voor de stoomfunctie in plaats van een klassieke wasbeurt kiest, heb je tot maar liefst 96 % minder water nodig. Daarnaast zijn deze toestellen uitgerust met de AutoDose-technologie, die precies berekent hoeveel wasmiddel en wasverzachter je nodig hebt naargelang de lading. Zo verbruik je ook nog eens tot 60 % minder wasproduct. Ook met de was-droogcombinaties in het EcoLine-gamma bespaar je tot 55 % energie, want deze toestellen zijn uitgerust met een warmtepomp. En als je voor een EcoLine-droogkast kiest om je was te drogen, verbruik je tot 68 % energie minder dan met een klassiek exemplaar. Bovendien zorgt de AbsoluteCare®️-technologie ervoor dat je wasgoed niet krimpt.

EcoLine Taste

In het EcoLine Taste-gamma vind je alles terug wat je in de keuken nodig hebt, van vaatwassers tot ovens, koelkasten, dampkappen en kookplaten.

Een EcoLine vaatwasser in een rode keuken

Vaatwassers

Met een EcoLine-vaatwasser verbruik je tot 20 % minder energie. Dat heeft het toestel te danken aan de QuickSelect-technologie, een unieke schuifregelaar waarmee je moeiteloos de gewenste cyclustijd selecteert, en de Ecometer, die aanduidt welk programma het duurzaamst is om water en energie te besparen.

En dat is nog niet alles: dankzij de SatelliteClean-technologie heeft de sproeiarm met zijn roterende kop een bereik dat maar liefst 3 keer groter is dan bij een klassiek toestel. En dat zonder extra waterverbruik! Tot slot is er de AirDry-technologie, die je vaat 3 keer sneller droogt zonder meer energie te verbruiken. Handig, toch?

Twee EcoLine ovens in een rode keuken

Ovens

De stoomfunctie van de EcoLine-ovens helpt je tot 20 % energie te besparen. Want een bereiding stomen, dat kan perfect bij een lagere temperatuur. Ook de stoomreiniging verbruikt tot 95 % minder energie dan pyrolyse. Als dat niet interessant is!

Een EcoLine koelkast in een rode keuken

Koelkasten

De EcoLine-koelkasten scoren met een 20 % lagere CO2-uitstoot. Niet alleen is hun interieur tot 70 % gemaakt van gerecycleerd plastic, ze zijn ook uitgerust met de GreenZone-technologie. Die zorgt ervoor dat tot 95 % van de vitaminen bewaard blijven, zelfs na 11 dagen. Bovendien helpen deze koelkasten je in de strijd tegen voedselverspilling dankzij de Cooling360°-technologie. Die laat de temperatuur en de luchtvochtigheid via meerdere circuits gelijkmatig door de koelkast circuleren, waardoor er tot 28 % minder voedsel verloren gaat. Tot slot zijn ze uitgerust met ColdSense-sensoren die de binnentemperatuur tot 40 % sneller optimaliseren dan een standaardkoelkast.

Een zwarte EcoLine dampkap in een rode keuken

Dampkappen

Dankzij de EcoLine-dampkappen is de lucht in je keuken altijd lekker fris. Ze behoren allemaal tot energieklasse A of beter én zijn voorzien van AutoSense-sensoren. Die laten de dampkap automatisch optimaal werken door de deeltjes te detecteren die tijdens het koken vrijkomen. Zo bespaar jij zonder enige moeite tot wel 48 % energie.

Een kookplaat met geÔntegreerde dampkap in een rode keuken

Kookplaten

De kookplaten danken hun energiezuinigheid aan de Sense-functies. Met behulp van sensoren zorgen ze ervoor dat de kookplaat precies de juiste temperatuur bereikt voor een optimale bereiding.

- Breng water 2 keer sneller aan de kook en verbruik tot 18 % minder energie dankzij de inductietechnologie.
- SenseBoil® voorkomt dat je potten overkoken.
- SenseFry® bepaalt precies welke temperatuur je nodig hebt, waardoor je minder energie verbruikt.
- Steeds op de juiste temperatuur koken én niet meer energie verbruiken dan nodig? Daarvoor zorgt SensePro®.

Het EcoLine-gamma omvat ook kookplaten met ingebouwde afzuiging en gaskookplaten. De modellen met afzuiging hebben energieklasse A+, zijn voorzien van een tot 8 keer regenereerbare koolstoffilter en vertrouwen op energiezuinige inductietechnologie. De pitten van de gaskookplaten werken met verticale vlammen en verbruiken daardoor tot 20 % minder energie.

3 stofzuigers, een luchtreiniger en een EcoLine luchtbevochtiger in een rode keuken

EcoLine Well-being

In het gamma EcoLine Well-being vind je onder meer stofzuigers die deels van gerecycleerd plastic zijn gemaakt en luchtreinigers. Met de sledestofzuigers bespaar je energie in de Auto-modus (die je ook bij de steelstofzuigers terugvindt) en de Smart-modus (die ook de luchtreinigers hebben).

De luchtreinigers zijn bovendien uitgerust met een HEPA-filter die 99,5 % van de fijnste deeltjes uit de lucht zuivert. Gedaan met allergische reacties, dus!

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters