Herbeleef je herinneringen

Heb jij ook zo’n doos op zolder met oude cassettes of foto’s die je om de 5 jaar nog eens van onder het stof haalt? Of laat jij alles op je laptop staan zonder nog maar één keer je bestanden te openen en te bekijken? Wij geven je enkele tips om beter te genieten van al je mooie herinneringen die je soms zou kunnen vergeten...

Al je foto抯 netjes op z抧 plaats

Heb je veel foto’s liggen bij jou thuis? Da’s leuk! Maar ze makkelijk terugvinden, is natuurlijk nog leuker! Wij stellen je voor om je foto’s per thema of datum te sorteren.

  • Op je computer kan je eenvoudig je foto’s filteren op datum of naam. Nadien moet je zo gewoon in het juiste bestand slepen en… klaar is kees!
  • De meeste smartphones maken tegenwoordig slimme albums afhankelijk van de locatie en/of datum van je foto’s.
  • En je gedrukte foto’s? Verzamel ze alvast op dezelfde plek. In een schoenendoos, een mapje, een fotoalbum … Je hebt keuze genoeg, je moet gewoon goed onthouden waar je ze gelegd hebt.

Tijd om te sorteren

Even serieus nu: heb je nu echt 3 foto’s nodig van je lekkere pastaschotel tijdens je laatste trip in Italië? ;-) Haal bijvoorbeeld de dubbele en wazige foto’s eruit. Met een smartphone hebben we vaak de neiging om dezelfde foto’s te bewaren…

Kan je moeilijk afscheid nemen van je waardevolle foto’s in papierformaat? Denk eraan om ze te laten digitaliseren zodat je ze altijd bij jou hebt. Zo creëer je ook meer plaats en leven je herinneringen altijd voort.

Zet je foto抯 in de picture

Je mooiste kiekjes verdienen een betere plek dan een doos of een bestand op je pc. Toch? Laat je foto’s dus niet langer ‘rondslingeren’ op je smartphone: print er enkele af en laat je creativiteit de vrije loop.

Kaders en fotoalbums blijven natuurlijk een leuke oplossing. Maar je mag ook wat meer out of the box denken: een collage op een kurkbord, scrapbooking of een volledige wand beplakt met al je foto’s … Dat is misschien ook de gelegenheid om er heel je gezin bij te betrekken.

Behoud een kopie

Hoeveel keer hebben we geen ‘Ah verdorie, mijn smartphone is in het toilet gevallen, ik ben al mijn foto’s kwijt’ al gehoord? ;-) Beter voorkomen dan genezen, wordt er gezegd. Wees daarom goed uitgerust met een goede externe harde schijf om altijd een kopie van je bestanden bij de hand te hebben.

  • Klassieke externe harde schijf: moet je thuis hebben! De allerkleinsten beginnen aan 500 GB, al goed om kleine documenten te bewaren. Maar om genoeg ruimte te hebben, raden we je aan om het groots aan het pakken dankzij een schijf van 1 TB of meer ;-)
  • SSD harde schijf: klein maar krachtig! Zo’n model is razendsnel, compact en shockbestendig. Perfect om overal mee te nemen!
  • Netwerk harde schijf (NAS): de schijf met alles erop en eraan. Hoe werkt het? Je harde schijf dient als cloud. Zelfs zonder pc, heb je toegang tot al je gegevens. Ideaal voor gezinnen of voor je werk.
En voor je fysieke herinneringen? Voor je foto’s is een goede scanner meer dan genoeg. Geniet er ook van om de tekeningen van je kinderen te digitaliseren. En laat je cassettes et dia’s niet verkommeren in een hoekje: wij bieden je nu de mogelijkheid om je foto’s te laten digitaliseren. Zo kan je ze allemaal terugvinden in digitale vorm.

Sorteer je foto抯 om de zoveel tijd

Denk eraan om je foto’s 1 of 2 keer per jaar te sorteren zodat je ze niet blijft opstapelen. Want het kan zijn dat je sommige herinneringen van enkele maanden geleden nu niet meer zo belangrijk vindt.

Harde schijven

Ontdek onze selectie

Netwerk harde schijven

Ontdek onze selectie
Een vraag over een product?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters