Een man met zijn draadloze oortjes

Koptelefoon of oortjes: wat kiezen?

Een koptelefoon of oortjes? Geen gemakkelijke keuze. Zijn muziek en films een belangrijk onderdeel van je leven? Of wil je tijdens je trainingen naar podcasts luisteren? Hoe je je oortjes of koptelefoon ook gebruikt, Vanden Borre heeft een model dat bij je past. In deze koopwijzer zetten we onze toestellen met noise cancelling en True Wireless-technologie op een rijtje.

Alle hoofdtelefoons en oortjes van het moment

Koptelefoon voor studenten

Voor een optimale focus in de bibliotheek of op kantoor is een koptelefoon met noise cancelling de ideale oplossing. Dankzij de ingebouwde microfoon neem je bovendien probleemloos deel aan vergaderingen en webinars. 

Een man met zijn draadloze oortjes

De Sony WH-1000XM4 koptelefoon herkent waar je bent en analyseert het omgevingsgeluid rondom jou. Vervolgens worden het geluid en de mate van ruisonderdrukking automatisch aangepast. Daarnaast houdt deze koptelefoon rekening met veranderingen in de luchtdruk als je met het vliegtuig reist. 
 
Naast adaptieve ruisonderdrukking is de JBL Tour One M2 koptelefoon uitgerust met Smart Ambient-technologie. Daarmee kan je het omgevingsgeluid dempen of net doorlaten. Ideaal om je volledig te focussen, om de gesprekken om je heen te kunnen volgen of het verkeer te horen als je op straat loopt. 
 
Deze slimme koptelefoons hebben ook een optie die je muziek pauzeert wanneer je begint te praten, zodat je rustig een gesprek kan voeren.
 

Een man met zijn koptelefoon wandelend op straat

Wat is de technologie ‘noise cancelling’?

Ben je van plan om in een luidruchtige omgeving te werken? Een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking, ‘noise cancelling’ in het Engels, kan je helpen. De technologie voorkomt dat omgevingsgeluid je muziek verstoort door het geluid weg te filteren voordat het je oren bereikt.

Hoe het werkt? De technologie maakt gebruik van ingebouwde microfoons die omgevingsgeluiden opvangen en deze ongedaan maken door omgekeerde geluidsgolven te creëren. Zo worden achtergrondgeluiden zoals stemmen of verkeerslawaai weggefilterd en kan jij genieten van een meer meeslepende en plezierige luisterervaring.

Oortjes voor sportievelingen

Onderzoek heeft aangetoond dat je sportprestaties erop vooruitgaan als je naar een inspirerende podcast of muziek luistert. Je weet dus wat je te doen staat voor een extra portie motivatie tijdens je volgende training: oortjes in en gaan!
 
Draadloze oortjes zijn beter bestand tegen transpiratie en makkelijker schoon te maken dan koptelefoons. Houd bij je keuze dus zeker rekening met de sport die je beoefent. Over het algemeen opteren mensen die vooral aan cardio doen, zoals hardlopen, het best voor lichte, discrete in-ear oortjes.

Een vrouw die sport met haar draadloze oortjes

De JBL Endurance Peak III earphones zijn de perfecte keuze voor sporters dankzij hun ergonomische en waterbestendige ontwerp (IPX7 standaard). Je kan ze gebruiken voor lange trainingen, want ze hebben een batterijduur tot 30 uur, met de mogelijkheid tot snel opladen. Deze hoofdtelefoon beschikt ook over Twistlock- en Flexsoft-technologies waarmee hij stevig om het oor kan worden bevestigd, zodat hij niet uitvalt tijdens fysieke activiteiten.
 
Mensen die krachttraining of vergelijkbare activiteiten doen zijn dan weer meer gebaat bij traditionele over-ear oortjes. Die zitten steviger rond de oren en onderdrukken ruis beter.

Een man met zijn draadloze oortjes en zijn surfplank

Wat is het verschil tussen True Wireless- en draadloze oortjes?

Draadloze oortjes zijn vaak met elkaar verbonden met een snoer of hoofdband, die meestal achter de nek of boven op het hoofd wordt geplaatst. Ze hangen fysiek dus nog steeds aan elkaar, ook al is er geen kabelverbinding met het brontoestel. Deze oortjes zijn doorgaans iets groter en zwaarder dan True Wireless-oortjes.
 
True Wireless-oortjes hebben geen snoer dat beide oortjes verbindt. Ze zijn volledig autonoom en maken rechtstreeks verbinding met je toestel via bluetooth. Deze oortjes zijn vaak kleiner en lichter dan hun draadloze tegenhangers, waardoor ze handiger zijn voor gebruik onderweg.

Koptelefoon voor filmfans

Serie- en filmfanaten hebben goed materiaal nodig om zich volledig onder te dompelen in de actie en te genieten van alle geluidseffecten die de filmwereld te bieden heeft. Met een koptelefoon met noise cancelling bekijk je in alle rust je film, zonder de mensen om je heen te storen.

Een vrouw met haar koptelefoon buiten

De Bose Quietcomfort 45 biedt een superieure geluidskwaliteit en ruisonderdrukking. Met de regelbare equalizer kan je zelf het geluid aanpassen en de lage, midden- en hoge tonen naar wens instellen. Bovendien is hij ongelooflijk licht en gaat de batterij 22 uur mee, zodat je urenlang van series kan genieten.
 
De Sony WH-1000XM5 past zich aan de vorm van je oren aan voor de beste akoestiek, dankzij de 360 Reality Audio-technologie. Bovendien heb je aan 3 minuten oplaadtijd genoeg om 3 uur te genieten van je favoriete deuntjes.

Oortjes voor nomaden

Neem je vaak het openbaar vervoer of ben je veel onderweg? Dan zijn oortjes wellicht de beste keuze voor jou. Ze zijn licht, draadloos en steeds slimmer – de ideale oplossing voor de perfecte audio-ervaring, waar je ook bent.

Een vrouw die oortjes in haar handen houdt

De slimme oortjes JBL Tour Pro 2 passen zich realtime aan je omgeving aan dankzij de 4 microfoons met ruisdetectie. Om optimaal te genieten van je muziek kan je kiezen uit verschillende standen: koffie, onderweg, vliegtuig of metro. Stop de oortjes 15 minuten in de snellaadcase en je kan weer 4 uur ongestoord luisteren.
 
Een goede optie zijn de draadloze oortjes Bose QC Earbuds II. Ze produceren geweldig, puur geluid, hebben aanraakbediening en zijn compatibel met de spraakassistent

Goed om te weten over oortjes en hoofdtelefoons

Een man met zijn true wireless oortjes

De wereld van True Wireless-oortjes

True Wireless-oortjes geven je bewegingsvrijheid en zijn over het algemeen zweetbestendig. Deze technologische pareltjes zijn stijlvol en modern.
Meer info

Een verkoopster en een klant in een Van Borre-winkel

Click&Collect: je toestel na 30 min. in de winkel

Bestel op vandenborre.be en haal je toestel gratis na 30 min. af in de winkel van je keuze.

Meer info

Een bezorger in een Vandenborre-bestelwagen

Gratis levering voor kleine toestellen

Maak je het leven gemakkelijker. Bestel op vandenborre.be en ontvang je koptelefoon of oortjes de volgende dag gratis bij je thuis.
Meer info

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters