Ontdek onze selectie koffiemachines

's Ochtends gaat er niets boven de geur van verse koffie die je keuken vult. Wil je graag een koffiemachine kopen, maar zie je door de bomen het bos niet meer als je de catalogus doorbladert? Of je nu 's ochtends jezelf wakker schudt met een intense espresso of in het weekend ontspant met een lekkere cappuccino, met onze tips vind je de machine die jou op het lijf geschreven is.

De eenvoud van een volautomatische machine 

Een volautomatische machine doet al het werk voor jou. Met 1 druk op de knop zet je een latte macchiato, cappuccino of ristretto, helemaal naar jouw smaak. Op sommige volautomatische machines zit zelfs een melkopschuimer.

5 voordelen van een volautomatische machine: 

5 voordelen van een volautomatische machine: 

  • Geïntegreerde koffiemolen
  • Op sommige modellen vind je ook een melkopschuimer.
  • De waterfilter bespaart je de moeite van het ontkalken.
  • Groot gezin? De veelzijdigheid van een volautomatische machine is een groot pluspunt.
  • Mogelijkheid om gebruikersprofielen te creëren op sommige toestellen

In elke prijsklasse vind je wel een van deze innovatieve machines op jouw maat. Een geweldig geschenkidee voor Kerstmis!

De veelzijdigheid van een capsulemachine 

Oké, eenvoud is belangrijk, maar hoe zit het met de keuzemogelijkheden? Voor wie graag varieert met verschillende intensiteiten, aroma's en kopgroottes, is een capsule- of koffiepadmachine de ideale oplossing. Deze machines zijn erg gebruiksvriendelijk en perfect voor wie slechts 1 kopje koffie per dag drinkt.

💡 Welke capsule- of koffiepadmachine kies ik?

💡 Welke capsule- of koffiepadmachine kies ik?

Alles hangt af van wat jij belangrijk vindt. Wil je je koffievoorraad makkelijk kunnen aanvullen? De Senseo-filterpads vind je in zowat elke winkel. Moet je koffie vooral vers zijn? De Nespresso-capsules, gemaakt van aluminium, zijn ideaal. Ze zijn verkrijgbaar in de Nespresso-winkels of op hun website.

Hou je van afwisseling? Met de Dolce Gusto-capsules zet je niet alleen koffie, maar ook verschillende melkrecepten, koude drankjes en thee. Andere machines zijn bovendien uitgerust met een melkreservoir of een melkopschuimer.

Maak je het jezelf graag gemakkelijk? Bij tal van merken bestel je koffiecapsules gewoon via de website, waarna die snel bij jou thuis worden geleverd.

De authenticiteit van een espressomachine

Zweer je bij traditionele Italiaanse koffie? Dan is een espressomachine wat je zoekt. Die zet je kopje volgens de regels van de kunst: de machine stuwt warm water door de gemalen koffie met een druk van minstens 9 bar. Van straffe koffie gesproken!

💡 Welke espressomachine kies ik?

💡 Welke espressomachine kies ik?

Stel jezelf de volgende 2 vragen:

Automatisch of manueel? Wil je een machine die al het werk voor jou doet of kies je liever zelf je hoeveelheid koffie?

Koffiebonen of gemalen koffie? De optie die je kiest, bepaalt de intensiteit van je koffie. Hoe fijner de koffie is gemalen, hoe intenser de smaak. Aan jou de keuze!

 
Met geïntegreerde molen of niet? Alles is mogelijk om in jouw keuken te passen.

De rijke smaak van een filterkoffiemachine 

Ja, het is leuk om de smaken te variëren en te goochelen met macchiato en americano. Maar liefhebbers van grote koffietassen zullen graag een grote hoeveelheid maken om de dag door te komen of hun koffiezetter willen delen met alle collega’s. Koffiezetters zijn zeer onderhoudsvriendelijk en bieden ook een ruime keuze aan gemalen koffie.

Wat dacht je van een Italiaanse koffiezetter?

Wat dacht je van een Italiaanse koffiezetter?

Een traditionele en authentieke koffie uit een Italiaanse koffiezetter bevat minder cafeïne dan een koffie uit een percolator.

De koffiezetter, die geen elektronica heeft, gaat ook heel lang mee. En omdat je gemalen koffie gebruikt, kan je kiezen uit talloze smaken en soorten koffie. Het is wel raadzaam om een Italiaanse koffiezetter tussen het gebruik door volledig te laten afkoelen, omdat de buitenkant van het toestel heet is.

   Volautomatische machine  Capsule- of koffiepadmachine  Espressomachine  Percolator 
 Variatie in koffiesoorte  Ja  Ja  Ja  Ja
 Cappuccino, macchiato …   Ja  Ja  Ja  Nee
 Koffiebonen of gemalen koffie  Bonen / gemalen   Capsules / pads   Bonen / gemalen   Gemalen
 Snel  Ja  Ja  Ja, maar werkt iets technischer  5 minuten 
 Kopjesvolume  Gepersonaliseerd  Variabel  Klein  Grote hoeveelheid 
 Reiniging  Automatisch  Eenvoudig  Eenvoudig  Eenvoudig
 Duurzaamheid  Geen afval om weg te gooien en herbruikbaar koffiegruis   Sommige pads zijn biologisch afbreekbaar of recycleerbaar   Herbruikbaar koffiegruis   Herbruikbaar koffiegruis 
 Unieke troef (bij bepaalde modellen)   Melkschuim, personaliseerbaar   Pads voor melkrecepten, personaliseerbaar, verschillende designs   Stoompijpje, touchscreen, melkreservoir   Met isoleerkan, programmeerbaar, verwarmde basis om de koffie warm te houden 

Dit moet je weten over koffiemachines

Hergebruik je koffiegruis.

Koffiegruis heeft tal van goede eigenschappen. Voor je huid, voor je potten en pannen, voor de tuin … Gooi het dus niet zomaar weg! Wij geven je tekst en uitleg.

Meer info

Hoe onderhoud je je koffiemachine?

Of je nu elke dag of slechts af en toe koffie drinkt, alleen met een perfect schone machine is je kopje koffie telkens weer overheerlijk. Dankzij onze onderhoudstips gaat jouw koffiemachine langer mee. 

 Meer info

Click&Collect: binnen 30 minuten in de winkel.

Bestel op vandenborre.be en haal je apparaat 30 minuten later kosteloos op in de winkel. 

Meer info

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters