Een man in een overhemd naast een koelkast

Jouw ideale koelkast vinden : van welke koelkast word jij warm?

In de keuken is de koelkast een essentieel hulpmiddel bij het optimaal bewaren van je eten en dranken. Het kiezen van de perfecte koelkast die helemaal aan jouw eisen voldoet is daarom dan ook noodzakelijk. Wij helpen jullie graag door jullie doorheen het keuzeproces met raad en daad bij te staan, zodat jullie de koelkast vinden die helemaal bij jullie past.

Elk huishouden zijn koelkast

Een mini-koelkast geopend

Voor kleine ruimtes : de mini-koelkast

Wanneer je enkel over een beperkte ruimte beschikt, kies je het best voor een mini-koelkast. Heb je een koelkast nodig die enkele flessen en wat boodschappen moet koelen, maar is de ruimte in je keuken beperkt? Dan is een kleine koelkast de ideale oplossing voor jou. Door zijn compacte en efficiënte vormgeving past hij perfect op je kot, in je garage of je tuinhuisje.

Om ervoor te zorgen dat je koelkast optimaal en zo lang mogelijk werkt, kan je je best het ijs uit je koelkast verwijderen en de rubberen deurafsluitingen regelmatig poetsen. Op die manier vermijd je dat de koude lucht uit je koelkast ontsnapt.

De mini-koelkasten bekijken

Een man die een zwarte Amerikaanse koelkast in zijn keuken gaat openen

Voor grote gezinnen : De Amerikaanse koelkast et French Doors

Heb je een groot gezin thuis of kook jij mee voor de hele familie? Dan zijn de Amerikaanse koelkasten of French Doors iets voor jou. Deze koelkasten bieden namelijk een groot opbergvolume aan, meestal tot 550 liter of meer ! Er bestaan natuurlijk ook kleinere modellen die tussen de 400 en 500 liter aan opbergruimte bieden.

De Amerikaanse koelkast herken je aan de twee grote deuren naast elkaar : één voor het koelvak en één voor het vriesvak. Bij de French Doors bevindt het koelvak zich boven het vriesvak.

Sommige van deze koelkasten beschikken ook over enkele handige functies : een dispenser voor ijsblokjes, personaliseerbare lades en compartimenten, geävanceerde bewaringstechnologieën of een systeem om de temperatuur te controleren.De Amerikaanse koelkast et French Doors bekijken

Een ingebouwde zwarte koelkast geopend

De inbouwkoelkast: voor specifieke afmetingen

Met een inbouwkoelkast die perfect in je keuken past, kies je voor een elegante, gestructureerde keuken zonder in te boeten aan stijl. Ingebouwde koelkasten zijn er in verschillende afmetingen en modellen, zodat jij het model kan kiezen die het best bij je keuken past.

Hou bij het kiezen van je inbouwkoelkast rekening met de hoogte van de nis, zodat de koelkast helemaal in jouw keuken past. Houd ook rekening met de exacte breedte en diepte voor een optimale integratie in je keuken Heb je hulp nodig met de het opmeten van de ruimte voor je nieuwe koelkast ? Vraag dan een voorbezoek aan. We sturen een specialist op die de exacte maten komt opmeten.

De inbouwkoelkasten bekijken

Een persoon die een lade van zijn koelkast opent

Nooit meer iets weggooien : een koelkast met anti-verspillingstechnologie

Koelkasten met anti-verspillingstechnologie bewaren jouw boodschappen langer met behulp van verschillende functies, zoals :

Aparte zones met een vochtigheids- of temperatuurregelaar : ideaal om vis, vlees, fruit en groenten te bewaren.
Bio-Fresh-zone van 0°C om alle vitamines en smaak in je voeding te bewaren
BluPerformance-technologie voor meer ruimte en besparingen. Sommige modellen bieden connectiviteit voor intelligent beheer.
Verbinding en artificiële intelligentie: sommige modellen kunnen je voedsel wegen en bijhouden, zodat je vanaf je smartphone kunt zien wat er in je koelkast ligt.

De inbouwkoelkasten bekijken

Een een-deurs Smeg koelkast in zeegroen in een keuken

Voor een kleurrijke keuken: design-koelkasten

Wanneer we over een design-koelkast spreken, denken we meteen aan Smeg. Dit Italiaanse merk is gekend om zijn huishoudelijke apparaten, en vooral om zijn koelkasten. Smeg-koelkasten hebben een iconisch ontwerp dat je meteen naar 1950 terugkatapulteert. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, gaande van pastelblauw naar roze tot crème en roestvrij staal.

Deze koelkasten zullen een unieke touch aan jouw keuken geven.
De design-koelkasten bekijken

Dit moet je weten over koelkasten

20230503_froid_Bloc_16.jpg

Voor duurzaam om te gaan met energie: energielabels

Koelkasten werken 24/7. Ze nemen een énorme hap uit ons dagelijkse energieverbruik en kunnen soms tot hogere energiekosten leiden. Daarom vermelden we altijd duidelijk het energielabel, verbruik en energiekost van iedere koelkast.

Energielabels worden gerangschikt van A tot G en geven de energie-efficiëntie aan. Hoe meer de koelkast het A-label benadert, hoe minder energie ze verbruikt. En dat is dan weer beter voor het milieu.

Een doordachte keuze kan hier het verschil maken : moderne koelkasten zijn ontworpen voor optimale energie-efficiëntie en verkleinen jouw ecologische voetafdruk en energiefactuur.

Tips voor ‘t leven

Tip n°1 : Poets jouw koelkast regelmatig: Verleng de levensduur van je koelkast door regelmatig de binnen- en buitenkant van je koelkast te reinigen. Gebruik een zachte doek, water en zeep voor de binnenkant en een zachte allesreiniger voor de buitenkant. Een nette koelkast werkt efficiënter en gaat langer mee. Vind meer tips over het onderhoud van je koelkast op onze website.

Tip n°2 : controleer de rubberen afsluitingen: de rubberen afsluitingen aan de deur kunnen na een tijd verslijten, wat leidt tot een hoger energieverbruik. Kijk deze daarom regelmatig na en vervang ze indien nodig.

Tip n°3 : organiseer efficiënt: een goed georganiseerde koelkast zorgt ervoor dat de lucht in je koelkast optimaal circuleert. Daardoor kan je koelkast een constante temperatuur aanhouden en kan zij zo energieverbruik verminderen.

Tip n°4 : Vermijd overbelasting: je koelkast overbelasten kan leiden tot een verstopping van de ventilatie en ijsvorming, wat een bedreiging voor de efficiëntie en levensduur van je koelkast kan vormen. Probeer niet om meer dan de aanbevolen inhoud in je koelkast te stoppen.

Tip n°5 : controleer de temperatuur: Stel de temperatuur van jouw koelkast in op het aanbevolen bereik om jouw boodschappen optimaal te bewaren zonder een overbodige hoeveelheid energie te verbruiken. Stel de temperatuur niet te laag in, aangezien dit onnodig energieverbruik tot gevolg kan hebben. Gebruik ook de eco-modus als je koelkast hiermee is uitgerust, voor een nog efficiënter energieverbruik.

Een geopende koelkast

Ecocheques

Bij Vanden Borre moedigen wij steeds de meest milieuvriendelijke keuze aan. Daarom kan je bij ons de aankoop van bepaalde koelkasten met ecocheques betalen. Dit kan zowel voor betalingen in de winkel als bij thuisleveringen (enkel voor elektronische ecocheques). Op deze manier kunnen wij jou duurzame oplossingen voor bij jouw thuis aanbieden.Meer info

Een moeder en haar zoon die in de keuken spelen

Levering en aansluiting

Je hebt de koelkast gevonden die bij je past? Top! Je kan je toestel aan huis laten leveren en aansluiten door onze specialisten.

En indien gewenst, nemen we je oude toestel mee voor recyclage.


Meer info

Een moeder en haar zoon die in de keuken spelen

Vanden Borre Life

Wil je je koelkast zo lang mogelijk houden en op beide oren slapen, ook als hij in panne zou vallen? Dankzij onze abonnementsservice Vanden Borre Life begeleiden onze experts je bij alle noodzakelijke onderhoudsstappen om de levensduur van je koelkast te verlengen.

En raakt je koelkast toch defect, dan kan je hem snel laten repareren, zo vaak als nodig en zonder extra kosten.


Meer info

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters