Hoe je stijltang gebruiken?

Mooie gladde haren… daar droomt toch elke vrouw van? Met een stijltang is dat zo geregeld! Maar hoe gebruik je je stijltang op een correcte manier? Op welke temperatuur? En wat is een stijltang met stoomfunctie? Vind een antwoord op al je vragen dankzij het advies van onze experts.

Welke temperatuur moet ik gebruiken?

Bij sommige stijltangen kan je de temperatuur instellen, bij anderen niet. Kies de temperatuur naargelang je haartype:

• Fijn, ontkleurd of gevoelig haar: 140° tot 160°
• Normaal, gekleurd of golvend haar: 160° tot 180°
• Dik of gefriseerd haar: 180° tot 230°

Een stijltang met digitale temperatuurregeling werkt natuurlijk het meest nauwkeurig. Want als je een te hoge temperatuur selecteert, kan dit je haar beschadigen. Heb je gevoelig haar? Dan kan je ook vooraf een speciaal product gebruiken om het haar te beschermen tegen hoge temperaturen.

Let op! Zorg ervoor dat je je stijltang steeds correct vastneemt aan het handvat. Zo voorkom je dat je je handen verbrandt. Wees extra aandachtig bij 2-in-1 stijltangen, omdat hier ook de platen aan de buitenzijde van het toestel heet kunnen zijn.

De juiste voorbereiding

1) Kam de conditioner door je haren voor je ze uitspoelt.

- Droog je haren nadien met de handdoek. Ga je niet te wild te werk, maar dep of knijp je je haar droog met de handdoek. Of droog ze met de haardroger zodat je haren in dezelfde richting liggen.
- Zorg ervoor dat je haar echt volledig droog is. Als je een sissend geluid hoort tijdens het steilen is je haar nog niet helemaal droog. Indien mogelijk wacht je enkele uren na het wassen, zodat de haren helemaal droog zijn.

2) Gebruik een hittebestendige spray of product om je haar te beschermen. Zorg dat ook het product genoeg ingetrokken (of gedroogd) is voordat je je haar begint te steilen.

3) Verdeel je haar! Je kan bijvoorbeeld een deel van de haren opsteken, zodat het gemakkelijker is om kleine lokken te nemen om te steilen.

Het is veiliger voor je haar om elke lok slechts eenmaal langzaam te steilen, dan meermaals snel over dezelfde lok te gaan met de hete stijltang.

Stoomfunctie

Sommige stijltangen hebben een stoomfunctie en zijn voorzien van een waterreservoir. Dankzij de stoom kan je vlotter je haren steilen, zonder dat je de temperatuur van de stijltang te hoog moet instellen. Zo voorkom je beschadiging aan je haren, en krijgt je haar extra glans.

Zorg ervoor dat de stijltang uitgeschakeld is als je het reservoir vult en in de stijltang terugplaatst. Wacht vervolgens tot de stijltang volledig is opgewarmd alvorens de stoomfunctie te gebruiken.

Als je de stijltang voor het eerst gebruikt of als je ze lange tijd niet gebruikt hebt, raden wij je aan om de stoomfunctie eerst te activeren door de stijltang 7 à 8 keer te openen en te sluiten.

Advies: Voor een langere levensduur van je stijltang maak je best het reservoir leeg na elk gebruik.

Met handige accessoires

Misschien zat er een accessoire bij je stijltang (of ook niet)? Dat kan, de accessoires kunnen variëren naargelang het model en type. Wij geven een woordje uitleg bij elk accessoire dat kan meegeleverd worden met je stijltang.

Kam
In sommige stijltangen zit een verwijderbare kam om je haarlokken gelijkmatig te verdelen tussen de platen.

Hittebestendig matje
Het hittebestendige matje dient om je stijltang veilig op neer te leggen. Gebruik het matje om tijdens het stijlen je badkamermeubel niet te beschadigen.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters