Welke broodrooster kiezen?

Verse broodjes of toasts of brood die net uit de diepvriezer komt? Met een broodrooster smaken ze altijd lekker krokant. Maar welke broodrooster is geschikt voor jou en je gezin? Wij helpen je graag de juiste broodrooster kiezen. Volg onze tips en vrolijk je ontbijt op!
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
blok2_TIPK_grille_pain.jpg

De trendy toaster

Elke moderne, trendy toaster is uitgerust met 4 handige functies:

  • Een ontdooifunctie: je kan ingevroren brood opwarmen, toch blijft de smaak vers.
  • Een stokbroodfunctie: zodat je broodjes van de avond voordien weer knapperig worden.
  • Een bagelfunctie: om en sneetje brood of bagel aan één kant te roosteren, terwijl de andere kant warm blijft.
  • Een broodjesverwarmer: voor overheerlijke croissants, pistolets en chocoladekoeken!

blok3_TIPK_grille_pain.jpg

Het aantal sleuven

Meer sleuven, dat betekent toast voor iedereen op hetzelfde moment. Ideaal voor gezinnen, maar ook praktisch voor mensen met weinig tijd. Met drie of zelfs vier sleuven, duurt het wachten minder lang en is iedereen tevreden.
De grootte van de sleuven varieert: klein (voor kleine en normale broodsneden) of groot (voor extra grote sneden brood of twee kleine sneden tegelijk).

blok4_TIPK_grille_pain.jpg

De koude wanden

Voorkom brandwonden! De meeste broodroosters zijn tegenwoordig uitgerust met koude wanden. Ze zorgen ervoor dat je je niet verbrandt wanneer je de behuizing van het toestel aanraakt.

blok5_TIPK_grille_pain.jpg

Een kleine extra, een groot comfort

Sommige broodroosters bieden dat tikkeltje meer. Bepaalde modellen laten je broodsnede automatisch zakken in de sleuf en als de bruiningsgraad bereikt is, komt de snede weer langzaam naar omhoog. En als je broodrooster voorzien is van een automatische warmhoudfunctie, blijft je broodje perfect warm, zonder dat je je verbrandt. Handig als je ’s morgens nog niet goed wakker bent.

blok6_TIPK_grille_pain.jpg

Broodjesverwarmer

Sommige broodroosters zijn uitgerust met een ingebouwde broodjesverwarmer. Het voordeel? Je kan broodjes enkele cm boven de broodrooster plaatsen. Ideaal om warme croissants en pistolets te realiseren met een heerlijke, krokante korst.

blok7_TIPK_grille_pain.jpg

Een vintage design

Veel fabrikanten hebben hun broodroosters in het zwart of in inox ontworpen. Maar wat dacht je van een vintage model? Er bestaan heel wat broodroosters in andere kleuren die je keuken opfleuren!

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters