Welke elektrische tandenborstel kopen?

Oscillaties, pulsaties, sonische technologie: zegt het je niets? Wij vertellen je alles over de werking van elektrische tandenborstels. Benieuwd naar de voordelen van geconnecteerde tandenborstels? Lees dan zeker onze tips en vind de ideale elektrische tandenborstel voor jouw gebit. Keep on smiling!

Verschillende technologieŽn

Met een elektrische tandenborstel kan je op je twee oren slapen. Dit toestel verwijdert meer tandplak, reinigt beter tussen de tanden en helpt het tandvlees beter te verzorgen dan een manueel model. Hoe ze dat doen? We leggen je de drie technologieën kort uit:

  • Via oscillaties en rotaties: het ronde borsteltje van de elektrische tandenborstel laat je toe om rondom elke tand grondig te poetsen.
  • Via oscillaties, rotaties en pulsaties: de borstelkop draait rond en trilt tegelijkertijd. Daardoor wordt nog meer tandplak verwijderd.
  • Via een sonische technologie: de borstelkop beweegt vibrerend van links naar rechts. De manier van poetsen is vergelijkbaar met een handtandenborstel. Zo stap je makkelijk over op elektrisch poetsen. En door de dynamische vloeistofwerking wordt de tandpasta tot diep tussen de tanden geduwd voor een grondige reiniging van je gebit.
Bekijk alle tandenborstels met oscillaties en rotaties
Bekijk alle tandenborstels met oscillaties, rotaties en pulsaties
Bekijk alle tandenborstels met sonische technologie

Talrijke poetsmodi

Belangrijk om weten: voor een gezonde mondhygiëne, heeft je gebit en/of je tandvlees soms nood aan een aangepaste verzorging. Daarom bieden sommige elektrische tandenborstels je diverse modi:

  • Dagelijkse reiniging: dit is de meest gebruikte modus, ideaal voor een dagelijkse poetsbeurt. 
  • Sensitive: ervaar je pijn of een tintelend gevoel als je iets koud of iets warm eet? Dan heb je last van gevoelige tanden en is  de Sensitive-modus aangeraden. 
  • Polijsten/Whitening: rook je of drink je vaak koffie, thee of rode wijn? Gebruik deze modus om verkleuringen te voorkomen. En zelfs om je tanden witter te maken. 
  • Tandvleesverzorgingdeze stand draagt extra veel zorg voor je tandvlees. 
  • Grondige reiniging: deze elektrische tandenborstels laten je toe om wat langer te poetsen dan twee minuten. Zo ervaar je hetzelfde schone gevoel als wanneer je net van bij de tandarts komt. 
  • Tongreiniging: pak een slechte adem aan door je tong te reinigen met deze modus.
Verschillende van deze modi gebruiken een aangepast opzetborsteltje voor een nog beter resultaat. Sommige hebben zachtere haren, een polijstkop, een tongreiniger enz.

Niet te hard drukken a.u.b.!

We hebben de neiging om tot twee keer te veel druk uit te oefenen tijdens het tanden poetsen. Het gevolg? Je beschadigt je tandvlees en vermindert de efficiëntie van de tandenborstel omdat de haartjes platgedrukt worden. Een elektrische tandenborstel met poetsdruksensor is daarom zeer handig. Poets je te hard? De sensor verwittigt je via een signaal, bijvoorbeeld licht of trillingen, zodat je de druk kan aanpassen. Op die manier is je tandvlees beschermd!

Hoelang moet ik mijn tanden poetsen?

Volgens specialisten is dat minimum twee minuten, maar gemiddeld zijn we het veel sneller beu. Een elektrische tandenborstel met een ingebouwde timer helpt je om, elke zone lang genoeg en even lang, te poetsen. Sommige toestellen worden geleverd met een speciaal accessoire om de tijd op te volgen, of bieden de mogelijkheid om dit via een app te doen.

En wat met de kindertandjes?

Heb je kinderen, dan weet je het wel: tanden poetsen is vaak een heel gedoe :-) Daar hebben de fabrikanten van elektrische tandenborstels een oplossing voor. Er bestaan talrijke modellen die ideaal zijn voor kinderen. Zowel het toestel als de opzetborsteltjes zorgen voor een zachte, maar grondige reiniging. Bovendien hebben ze een mooi ontwerp, wat het tanden poetsen aantrekkelijker maakt. En met een muziekje als timer vinden kinderen het zelfs leuk om hun tanden gedurende twee minuten te poetsen. Sommige modellen beschikken over een compatibele app, waarmee je kind beloningen kan verdienen. Top!

Slimme en geconnecteerde elektrische tandenborstels

Elektrische tandenborstels die over bluetooth beschikken, kan je verbinden met een app op je smartphone. Deze app begeleidt je tijdens het poetsen door bijvoorbeeld de resterende poetstijd weer te geven. Zo blijf je gemotiveerd om voldoende lang te poetsen. Extra voordeel van de app: hij biedt je ook een overzicht van je poetsprestaties en tips. Sommige modellen houden zelfs in de gaten of je bepaalde zones minder grondig poetst, en wijzen je hierop.

Wist je dat? Sommige geconnecteerde elektrische tandenborstels kan je draadloos opladen in het glas. Handig!

Het nut van een monddouche?

Een monddouche kan je vergelijken met flossen, maar is veel efficiënter. Dit toestel creëert een krachtige waterstraal die de ruimte tussen je tanden en kiezen schoonmaakt. Ze helpen om tandvleesontsteking, tandvleesbloeden en parodontitis te voorkomen.

Accessoires voor je elektrische tandenborstel

Is de opzetborstel van je elektrische tandenborstel versleten? Check ons gamma opzetborstels. Ze passen op al onze elektrische tandenborstels (afhankelijk van het merk). Vind er makkelijk eentje die geschikt is voor jouw toestel.

Tip: je vervangt het opzetborsteltje best om de twee maanden. De groene of blauwe kleur van de borstelharen vervaagt bij het gebruik van een opzetborstel. Wacht niet tot de kleur helemaal verdwenen is.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters