Welke elektrische tandenborstel kopen?

Rotaties, pulsaties, sonische technologie: zegt het je niets? Wij vertellen je alles over de werking van elektrische tandenborstels. Benieuwd naar de voordelen van geconnecteerde tandenborstels? Lees dan zeker onze tips en vind de ideale elektrische tandenborstel voor jouw gebit. Keep on smiling!
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
bloc1_verschillende_technologiieen.jpg

Een rond of langwerpig borsteltje?

Een elektrische tandenborstel heeft een ronde of een langwerpige borstelkop en werkt volgens één van onderstaande 3 technologieën:

  • Rotaties: het kleine ronde borsteltje laat je toe om grondig rondom elke tand apart te poetsen. Aangezien de borstel kleiner is, bereik je ook eenvoudig moeilijk bereikbare zones zoals je kiezen.
  • Rotaties en pulsaties: de borstelkop draait rond en trilt tegelijkertijd. Daardoor wordt nog meer tandplak verwijderd.
  • Sonische technologie: de borstelkop beweegt vibrerend van links naar rechts. De manier van poetsen is vergelijkbaar met die van een manuele tandenborstel. Door de dynamische vloeistofwerking wordt de tandpasta tot diep tussen de tanden geduwd voor een grondige reiniging van je gebit.
Goed om weten: het ene poetssysteem is niet beter of slechter dan het andere. De kunst zit 'm in het kiezen van de poetstechnologie waar jij je het beste bij voelt.

Elektrische tandenborstel versus manuele tandenborstel

Met een elektrische tandenborstel kan je op je twee oren slapen. Dit toestel verwijdert meer tandplak, reinigt beter tussen de tanden en helpt het tandvlees beter te verzorgen dan een manueel model. Bovendien kan je de gewenste poetsmodus kiezen en dankzij de poetsdruksensor en de timer poets je je tanden op een efficiëntere manier.

bloc2_talrijke_poetsmodi.jpg

Talrijke poetsmodi

Voor een gezonde mondhygiëne heeft je gebit en/of je tandvlees soms nood aan een aangepaste verzorging. Daarom bieden sommige elektrische tandenborstels je diverse modi:

  • Dagelijkse reiniging: dit is de meest gebruikte modus, ideaal voor een dagelijkse poetsbeurt. 
  • Sensitive: ervaar je pijn of een tintelend gevoel als je iets koud of iets warm eet? Dan heb je last van gevoelige tanden en is de Sensitive-modus aangeraden. 
  • Polijsten/Whitening: rook je of drink je vaak koffie, thee of rode wijn? Gebruik deze modus om verkleuringen te voorkomen. En zelfs om je tanden witter te maken. 
  • Tandvleesverzorgingdeze stand draagt extra veel zorg voor je tandvlees. 
  • Grondige reiniging: deze elektrische tandenborstels laten je toe om wat langer te poetsen dan twee minuten. Zo ervaar je hetzelfde schone gevoel als wanneer je net van bij de tandarts komt.
Verschillende van deze modi gebruiken een aangepast opzetborsteltje voor een nog beter resultaat. Sommige hebben zachtere haren, een polijstkop, een tongreiniger enz.

bloc3_niet_te_hard_drukken_aub.jpg

Niet te hard drukken a.u.b.!

We hebben de neiging om tot twee keer te veel druk uit te oefenen tijdens het tanden poetsen. Het gevolg? Je beschadigt je tandvlees en vermindert de efficiëntie van de tandenborstel omdat de haartjes platgedrukt worden. Een elektrische tandenborstel met poetsdruksensor is daarom zeer handig. Poets je te hard? De sensor verwittigt je via een signaal, bijvoorbeeld licht of trillingen, zodat je de druk kan aanpassen. Op die manier is je tandvlees beschermd!

bloc4_hoelang_tanden_poetsen.jpg

Hoelang moet ik mijn tanden poetsen?

Volgens specialisten is dat minimum 2 minuten, maar gemiddeld zijn we het veel sneller beu. Een elektrische tandenborstel met een ingebouwde timer helpt je om elke zone lang genoeg en even lang te poetsen. Sommige toestellen worden geleverd met een speciaal accessoire om de tijd op te volgen, of bieden de mogelijkheid om dit via een app te doen.

bloc4_en_wat_met_kindertandjes.jpg

En wat met de kindertandjes?

Heb je kinderen, dan weet je het wel: tanden poetsen is vaak een heel gedoe :-) Daar hebben de fabrikanten van elektrische tandenborstels een oplossing voor. Er bestaan talrijke modellen die ideaal zijn voor kinderen. Zowel het toestel als de opzetborsteltjes zorgen voor een zachte, maar grondige reiniging. Bovendien hebben ze een mooi ontwerp, wat het tanden poetsen aantrekkelijker maakt. En met een muziekje als timer vinden kinderen het zelfs leuk om hun tanden gedurende 2 minuten te poetsen. Sommige modellen beschikken over een compatibele app, waarmee je kind beloningen kan verdienen. Top!

bloc5_slimme_en_geconnecteerde.jpg

Slimme en geconnecteerde elektrische tandenborstels

Elektrische tandenborstels die over bluetooth beschikken, kan je verbinden met een app op je smartphone. Deze app begeleidt je tijdens het poetsen door bijvoorbeeld de resterende poetstijd weer te geven. Zo blijf je gemotiveerd om voldoende lang te poetsen. Extra voordeel van de app: hij biedt je ook een overzicht van je poetsprestaties en tips. Sommige modellen houden zelfs in de gaten of je bepaalde zones minder grondig poetst, en wijzen je hierop.

Wist je dit al? Sommige geconnecteerde elektrische tandenborstels kan je draadloos opladen in het glas. Handig!

bloc6_het_nut_van_monddouche.jpg

Het nut van een monddouche?

Een monddouche kan je vergelijken met flossen, maar is veel efficiënter. Dit toestel creëert een krachtige waterstraal die de ruimte tussen je tanden en kiezen schoonmaakt. Ze helpen om tandvleesontsteking, tandvleesbloeden en parodontitis te voorkomen.

bloc7_accessoires.jpg

Accessoires voor je elektrische tandenborstel

Is de opzetborstel van je elektrische tandenborstel versleten? Check ons gamma opzetborstels. Ze passen op al onze elektrische tandenborstels (afhankelijk van het merk). Vind er makkelijk eentje die geschikt is voor jouw toestel.

Tip: je vervangt het opzetborsteltje best om de 2 maanden. Wanneer de kleur van de borstelharen vervaagt, weet je ook dat het tijd is om de opzetborstel te vervangen. En sommige opzetborstels beschikken over een indicator die aangeeft wanneer het tijd is om je hem te vervangen.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters