Welke haardroger kiezen?

Je haar ‘s ochtends in model brengen? Of snel stylen voor een avondje uit? Daar heb je een haardroger voor nodig. Maar welke haardroger kiezen? Aantal temperaturen, type motor, koude luchttoets... Volg de tips!

De ideale temperatuur

Te veel warmte kan je haar beschadigen. Daarom zijn de meeste haardrogers voorzien van een regelbare temperatuur. Om je haar nog beter te beschermen, bestaan er zelfs toestellen met een digitale motor en een sensor. Het voordeel? Ze houden de temperatuur onder controle en voorkomen schadelijke temperatuurpieken.

Een haardroger met meerdere warmtestanden is handig. Wil je nat haar drogen? Kies dan voor een lage temperatuur. Wil je je haar stylen? Kies voor een hogere temperatuur.

Aantal snelheden

Wil je de snelheid en de temperatuur apart instellen? Dat kan tegenwoordig bij de meeste haardrogers. Let wel, sommige toestellen beschikken dan weer maar over één knop waardoor je de temperatuur en de snelheid niet apart kan instellen.

Het type motor


De standaard motor van haardrogers is een DC-motor. Haardrogers met een AC-motor zijn van professionele kwaliteit en geschikt voor een intensief gebruik. Daarnaast bestaan er ook haardrogers met een digitale motor. Dit zijn inductiemotoren zonder koolborstels. Ze zijn even professioneel als AC-motoren, maar bieden je ook een 10 keer langere levensduur.

Ga te werk als een pro

De meer professionele apparaten onderscheiden zich van gewone haardrogers door hun langere vorm. Hierdoor wordt de warme lucht nauwkeuriger gericht, zelfs bij lage snelheid.

De koude luchttoets


Ideaal om je haar na het drogen te fixeren. Steeds meer modellen zijn dan ook voorzien van zo’n koude luchttoets.

Ik ga op reis en ik neem mee...

 

Mijn haardroger natuurlijk! Maar dan wel eentje die ik makkelijk kan opbergen. Wil je dat ook? Kies dan voor een inklapbaar model. Veel reishaardrogers werken zelfs op verschillende voltages, zodat jouw toestel ook perfect werkt buiten Europa.

Handige accessoires

Een luchtconcentrator en een diffuser zijn twee praktische accessoires voor je haardroger. De eerste zorgt voor een smalle, nauwkeurig gerichte luchtstroom. Ideaal om je haar te steilen en te brushen. Wil je extra volume aan je haar geven of beschadigd haar voorzichtig drogen? Kies dan voor een model met een bijgeleverde diffuser. Dit accessoire verdeelt de luchtstroom en de warmte van je haardroger over een groter oppervlak.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters