Welke haardroger kiezen?

Een haardroger of fŲhn is een onmisbaar toestel om snel je haar te drogen of om het in model te brengen. Maar welke haardroger heb je nodig voor jouw haartype en hoe vaak wens je hem te gebruiken? We vertellen je alles wat je moet weten om de haardroger te kiezen die helemaal bij je past.
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
20230323_bien_choisir_sechecheveux_1.jpg

Welk haartype heb je?

De eerste vraag die je je moet stellen bij de aankoop van een nieuwe haardroger is welke type haar jij hebt. Is je haar dik, dan heb je bijvoorbeeld andere behoeften dan als je haar dun is. Zeker voor geverfd of beschadigd haar zijn er enkele aandachtspunten.

1. Droog, beschadigd of geverfd haar

Is je haar droog, beschadigd of geverfd, dan heb je nood aan een haardroger met extra functies om je haar te beschermen. Een haardroger met een keramische technologie en/of een ionische technologie zijn geen overbodige luxe. Door een zachte en homogene warmte te verdelen over je haar, beschermen haardrogers met een keramische technologie je haar optimaal.

En om die vervelende statische elektriciteit te voorkomen, is een haardroger met ionische technologie de perfecte oplossing. Door negatieve ionen af te geven, ontladen deze föhns je haar van statische elektriciteit. En ze voorkomen ook dat je haar uitdroogt. Je haar droogt makkelijker voor een glanzend resultaat!

Bekijk de haardrogers voor beschadigd haar

bloc4_tipt_scheveux3.jpg

2. Weinig en dun haar

Voor mensen met weinig en/of fijn haar volstaat een haardroger met een laag vermogen. Het belangrijkste is dat je kiest voor een haardroger met een keramische functie. Door de gelijkmatige verdeling van de warmte worden je dunne haarlokken prima beschermd.
Bekijk de haardrogers voor dun haar.

3. Veel en dik haar

Heb je veel en/of dik haar, hou dan zeker rekening met het vermogen van een haardroger. Hoe hoger het vermogen, hoe krachtig de uitgeblazen lucht. Het vermogen varieert tussen zo’n 1400 en 2400 Watt. Kies voor een föhn met een vermogen van minstens 1800 Watt. Als je haar vaak pluist, opteer dan ook voor een model met ionische technologie om statische elektriciteit te voorkomen.
Bekijk de haardrogers voor dik haar.

4. Normaal haar

Heb je geen dik of geen dun haar? Is het niet beschadigd of geverfd? Dan heb je geen specifieke noden, behalve het vermogen. Voor normaal haar raden we je een haardroger met vermogen van minstens 1400 Watt aan.

20230323_bien_choisir_sechecheveux_2.jpg

Je haar enkel drogen of ook stylen?

Ben je van plan om ja haar enkel te drogen met je föhn, dan heb je voldoende aan de meegeleverde blaasmond als accessoire. Maar wil je het ook in model brengen of meer volume creëren, dan zijn een een diffuser of een luchtconcentrator onmisbaar.


1. Een diffuser voor extra volume

Wil je extra volume aan je haar geven of je mooie krullen drogen? Kies dan voor een model met een diffuser. Dit is een breed opzetstuk met pinnen die de luchtstroom en de warmte verdeelt over een groter oppervlak.

2. Een luchtconcentrator om je haar te brushen

Wil je je haar in model brengen of er extra volume aan geven? Een fŲhn met een luchtconcentrator zorgt voor een smalle, gerichte luchtstroom. Ideaal om je haar nauwkeurig te brushen.


3. Koude lucht om je haar te fixeren

Om ervoor te zorgen dat je knappe kapsel langer in model blijft, raden we je aan om aan het einde van je styling de koude lucht-toets van je haardroger te gebruiken. De koude lucht heeft een dubbele functie: het sluit je haarschubben voor extra glans en het fixeert je brushing.

20230323_bien_choisir_sechecheveux_3.jpg

De motor van je haardroger

Er bestaan verschillende soorten motors voor haardrogers. De motor speelt een belangrijke rol op het vlak van gewicht, geluid en levensduur.

  • DC-motor: standaard motor. Haardrogers met een DC-motor zijn enkel geschikt om je haar te drogen en wegen meer dan föhns met een ander type motor.
  • AC-motor: kwaliteitsvolle motor. Ideaal voor het drogen en in model brengen van je haar. Haardrogers met een AC-motor zijn geschikt voor een intensief gebruik, maar zijn wel vrij zwaar.
  • Digitale motor: motor van professionele kwaliteit. Haardrogers met een digitale motor laten je toe om je haar te drogen en te stylen. Ze zijn lichter, maken minder geluid en bieden een langere levensduur.
  • BLDC-motor (Bushless Direct Current): deze motor heeft geen koolborstels waardoor geen interne wrijving ontstaat. Hierdoor heeft hij een langere levensduur en maakt hij minder geluid. Haardrogers met een BLDC-motor zijn compacter en lichter. Hun motor verbruikt ook minder stroom dan een klassieke motor met koolborstels.

20230323_bien_choisir_sechecheveux_4.jpg

Een professionele fŲhn?

De professionele fŲhn onderscheidt zich door z’n langere vorm die de lucht nauwkeurig richt, ook bij een lagere snelheid. Hun professionele motor biedt een lange levensduur en garandeert een krachtige luchtstroom die snel in het haar dringt om het nog sneller te drogen.

Je gebruikt je haardroger ook lange tijd zonder dat het toestel oververhit raakt.

20230323_bien_choisir_sechecheveux_5.jpg

Haardroger met verschillende temperaturen

Je haar drogen kan het na verloop van tijd beschadigen. Haardrogers met een instelbare temperatuur vormen daarom een ideale oplossing. Ze kunnen zich aanpassen aan jouw haartype en aan het gewenste kapsel.

Ben je van plan om je haardroger te gebruiken om je haar te drogen, maar ook om het in model te brengen? Dan is zo’n fŲhn met meerdere warmtestanden ideaal. Als je je haar wil drogen, kies je voor een lage temperatuur en als je het in model wil brengen kies je voor een hogere temperatuur. Handig!

bloc2_TIPK_s_cheveux.jpg

De blaassnelheid van je haardroger

Föhns met een hoge blaassnelheid van 120 km/u of meer hebben een lagere temperatuur. Het voordeel? Ze beschadigen je haar niet door een te hoge temperatuur, zelfs niet bij een intensief gebruik. Ze drogen je haar niet uit en je haar droogt (bijna) even snel dan bij standaard haardrogers met hetzelfde vermogen.

20230323_bien_choisir_sechecheveux_6.jpg

Plooibare haardrogers: ideaal voor op reis

Een feestje op vakantie of een zakendiner in het buitenland. Ga jij nooit op reis zonder je haardroger voor een piekfijn kapsel? Met hun plooibare ontwerp passen sommige haardrogers perfect in je koffer. Reis je veel naar het buitenland, opteer dan zeker voor een plooibare haardroger en neem een elektrische adapter mee die aangepast is aan het land waar je naartoe reist.

20230323_bien_choisir_sechecheveux_7.jpg

Ons gamma haardrogers

Haartype, motor, aantal warmtestanden, plooibaar model, … Je weet nu waarop je moet letten bij de keuze van je nieuwe föhn. Een haardroger van Babyliss, een föhn van Remington, een Philips-haardroger? Of liever een ander merk? Ontdek ons hele gamma en kies je favoriet binnen ons uitgebreide aanbod haardrogers!

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters