Welke HDMI-kabel kiezen?

Op zoek naar een HDMI-kabel? Kies de ideale kabel om beelden te projecteren, een blu-rayschijf af te spelen of je homecinema aan te sluiten. Ook de beeldkwaliteit van je tv speelt een rol. Een technologie als 4K blijft alleen overeind als je je beeld via een premiumkabel doorstuurt. Tijd om de lengte, snelheid en compatibiliteit van de verschillende HDMI-kabels onder de loep te nemen.
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg

HDMI: de beste videokabel voor je nieuwe tv

HDMI (High Definition Multimedia Interface) is 100% digitaal en brengt audio- en videosignalen perfect over. Dit type videokabel is bovendien noodzakelijk om high definition content te bekijken op je tv. Heb je dus een hd, full hd of 4K ultra hd-tv? Dan heb je een HDMI-kabel nodig voor de beste beeldkwaliteit.

bloc2_good_better_best.jpg

Good, better, best

Fiere eigenaar van een 4K- of oled-tv? Super! Maar om te genieten van die superieure beeldkwaliteit volstaat een gewone videokabel niet. Sluit je Xbox One, PS4 of 4K-blu-rayspeler op je tv aan via een HDMI-kabel met een voldoende hoog debiet. Kijk naar beelden die van het scherm spatten en geef je gamingervaring een boost!

Heb je geen 4K-tv? Dan heb je natuurlijk geen kabel nodig die 4K-beelden weergeeft. Kies eerder een model dat budgetvriendelijk en toch voldoende snel is om hd-beelden door te sturen. PS3, Xbox 360, 3D blu-rayspeler... sluit ze aan via je HDMI-kabel en geniet van een zeer goede kwaliteit. Ben je van plan om op termijn toch een 4K-tv te kopen? Speel het slim en kies meteen ook voor de juiste HDMI-kabel.

Toch nog een oudere televisie in huis? Dan kan je kiezen voor budgetvriendelijke kabels en binnen een paar jaar overschakelen naar de allernieuwste HDMI-kabels.

bloc3_lengte_speelt_een_rol.jpg

Lengte speelt een rol

De meeste HDMI-kabels zijn 1,5 m lang. Hangt je televisie omhoog via een muurbeugel? Dan heb je een langere videokabel nodig. Kijk vooraf altijd hoeveel afstand er zit tussen je tv en het toestel waarmee je het wil verbinden. Met een kabel van 3 m of meer kom je meestal toe.

Let wel op: hoe langer je kabel, hoe zwakker het signaal wordt. Een lange kabel van 10 m is dus vooral ideaal voor gebruik op lange afstanden, bijvoorbeeld bij projectoren.

bloc5_stabiliteitenstevigheid.jpg

De Usain Bolt onder de kabels

Hoe sneller de signaaloverdracht tussen je tv en andere apparaten (spelconsole, blu-rayspeler, homecinema...), hoe sneller het beeld ververst wordt. En dus hoe beter de beeldkwaliteit. De overdrachtssnelheid wordt uitgedrukt in Gbps (Gigabit per seconde). Met een HDMI-kabel van 18 Gbps of meer geniet je optimaal van sportwedstrijden of actiefilms op je 4K-tv.

Stabiliteit en stevigheid


Kabels met V-Grip connectoren blijven altijd perfect op hun plaats. Ideaal voor aan de muur gemonteerde tv's. De verbinding tussen je televisie en je HDMI-kabel komt nooit in het gedrang.

Monster-garanties

Digitale bronnen en schermen worden steeds beter. Er bestaan zelfs al 8K-schermen. Hierdoor heb je ook een betere bandbreedte nodig. Door een Monster Platinum ou Black Platinum kabel te kiezen, geniet je niet alleen van levenslange garantie op je kabel. Ook wanneer je hdmi-kabel de nieuwste technologieën niet meer ondersteunt, kan je hem gratis omruilen.

bloc7_geenstandaardhdmipoort.jpg

Geen standaard HDMI-poort?

Check altijd ook welke poorten je toestel heeft. Sommige dunne laptops hebben bijvoorbeeld alleen een compactere versie van HDMI. Dan haal je een mini HDMI- of micro HDMI-kabel in huis. Of gebruik je een HDMI-adapter om het HDMI-signaal door te sturen.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters