Hoe een naaimachine kiezen?

Je jurk omzomen, de broeken van je kinderen inkorten, je eigen gordijnen maken… Het is tijd voor creativiteit! Het geheim van een goede naaier/naaister? Enkele ideeën, passie én een trouwe bondgenoot: de naaimachine. Mechanisch of elektronisch, aangepast aan je behoeftes, voorzien van voldoende accessoires: volg onze tips en vind de naaimachine die het beste bij je past... Of je nu beginner of expert bent!
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
bloc1_mťcanique.jpg

Mechanisch of elektronisch

Er zijn twee soorten naaimachines: mechanische en elektronische. De mechanische naaimachines zijn iets budgetvriendelijker.

De elektronische modellen zijn dan weer populair door hun gebruiksgemak: een lcd-scherm om op ieder moment info op te vragen, een elektronisch bedieningspedaal voor een preciezere controle van de snelheid en een constante kracht, een voorgeprogrammeerde steekbreedte en -lengte in functie van de stof die je wil naaien. Aan jou de keuze!

bloc2_rťglage_automatique.jpg

Automatische steekregeling

Jeans, jersey, katoen of lycra… Om je textiel optimaal te kunnen naaien, kies je best een machine waarop de breedte en de lengte van de steek voorgeprogrammeerd zijn. Kies gewoon de geschikte steek en de machine past automatisch de spanning van de draad aan.

En om je slaagkansen nog te verhogen, kan je ongeacht de stof de lengte en de breedte nog manueel aanpassen. Gedaan met creaties die bij de minste beweging doorscheuren!

Aantal steken

Het type stof dat je bewerkt, je creativiteit of je expertise: het aantal beschikbare steken op de naaimachine is een belangrijke factor. Onderschat jezelf niet: hoe meer steken op je machine, hoe meer mogelijkheden en hoe beter het resultaat!

Met meer steken kan je alle textielen bewerken (elastische, dikke, fijne stoffen, …). Sommige machines hebben tot wel duizenden steken: van de basissteken (rechte steek, zigzagsteek) tot de meer gevorderde.

bloc4_boutonniŤre.jpg

Knoopsgat

Een cruciale stap bij de creatie van kleren is het maken van het knoopsgat. Wil je graag snel bevredigende resultaten krijgen? Kies dan voor een machine met een automatische knoopsfunctie (in 1 fase) . Daarmee maakt je naaimachine zelfstandig een geschikt knoopsgat voor een gekozen knoop.

Gedaan met aftekenen en berekenen, de machine neemt alles voor z’n rekening! Ideaal voor het maken van zelfgemaakte bloesjes met identieke knoopsgaten.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters