Hoe een USB-stick kiezen ?

Het is de snelste weg om uw bestanden mee te nemen. Vastgemaakt aan uw bos sleutels, of verstopt in één van uw zakken, ... de USB-stick bevat uw foto's, belangrijke documenten... maar ook uw software!

Nooit zonder mijn USB-stick

U verplaatst zich nooit zonder uw gsm... en ook niet meer zonder USB-stick! Het is de gemakkelijkste manier om onverwachte zaken op te slaan. Of het nu dient om foto's op te slaan, MP3 bestanden of belangrijke documenten (adreskaartjes, uw CV, modelbrieven, ...), de USB-stick is de ideale oplossing.
Voor sommigen zal de USB-stick zelfs het mobiele geheugen bij uitstek worden!

Onmiddellijk en overal toegang

Sluit de USB-stick aan op om het even welke computer, de gegevens zijn onmiddellijk beschikbaar. De stick wordt direct herkend door alle systemen (Windows of MAC OS) en vereist geen enkele installatie. Dat is het principe van Plug and Play (Aansluiten en gebruiken). Een USB-stick is bovendien niet enkel leesbaar op een computer: steeds meer toestellen (televisies, digitale fotokaders, ...) zijn voorzien van een USB-poort. Moeilijk om nog compatibeler te zijn!

Software om mee te nemen

Uw multimedia bestanden meenemen is ťťn ding. Maar uw software en werkruimte meenemen is nog beter! Dit is mogelijk met de norm U3, die toelaat om software in draagbare versie te gebruiken. Hoe werkt dit? De software wordt niet geÔnstalleerd op de computer, maar autonoom gelanceerd vanaf de USB-stick. Ideaal om te profiteren van Internetnavigatie op de computer van een vriend met uw eigen instellingen (favorieten, paswoord, ...).

Capaciteit

De huidige modellen hebben een capaciteit van†4 tot†64 Gb, dat komt overeen met 6 tot 94 cd-roms. Als u multimedia bestanden wilt opslaan (JPEG, MP3, AVI, ...), kies dan voor een model van minstens†16 Gb. Zelfs voor het opslaan van documenten kies je best een USB-stick met voldoende capaciteit. Durf het groot te bekijken!

Snelheid

De snelheid wordt belangrijker naarmate de capaciteit groter is. Als u grote hoeveelheden foto's of video's overzet, kies dan voor een model met hoge schrijf- en leessnelheid. De snelheid wordt uitgedrukt in Mb per seconde.

Software en veiligheid

Als u persoonlijke documenten opslaat, wil u natuurlijk niet dat ze in om het even welke handen kunnen vallen. Sommige modellen zijn uitgerust met een beschermingssysteem via een paswoord. Op die manier kan u uw bestanden in alle veiligheid overal mee naartoe nemen.
En als u ook uw software wil meenemen op een veilige manier, kies dan voor een stick die U3 compatibel is.

Opslag op maat

Durf te kiezen voor een USB-stick met grote opslagcapaciteit. Al snel zul je de voordelen ervan ontdekken: je kan niet alleen documenten opslaan, maar ook foto's of korte beeldfragmenten. Altijd bij de hand en onmiddellijk beschikbaar op elke computer!

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters