Hoe een action cam kiezen?

Liefhebber van extreme sporten? Dan is een action cam onmisbaar tijdens al je avonturen. Met dit toestel bewaar je leuke herinneringen aan je tochten en activiteiten. Maar welke action cam kiezen? Met onze handige tips helpen wij je je zoektocht verlichten.
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
bloc1_maximale_breedhoek.jpg

Maximale breedhoek

Sommige action cams hebben een breedhoekfunctie. De breedte van de hoek wordt in graden tussen 80 en 190į uitgedrukt. Breedhoekcamera’s bieden een breder beeld. Daarmee heb je een groter bereik hebben zonder je camera te moeten draaien. Wist je dat er ook speciale action cams bestaan die 360į-opnames maken? Met zo’n camera realiseer je video’s waarin je helemaal rondom je heen filmt.

bloc2_wat_je_moet_weten_over_de_resolutie.jpg

Wat je moet weten over de resolutie

Hd, full hd of 4K? Het antwoord op deze vraag hangt af van de beeldkwaliteit die je verwacht van je camera. Full hd-cameraís leveren adembenemende prestaties, maar een hd-camera maakt ook video’s van zeer goede kwaliteit. Er bestaan zelfs action cams met 4K-resolutie. Die zijn 4 keer scherper dan full hd-beelden.

bloc3_uitstekende foto-opnames.jpg

Uitstekende foto-opnames

Met je action cam maak je prachtige video’s, sommige modellen zijn zelfs voorzien van een fotomodus. Daarmee neem je scherpe foto’s met meer dan een miljoen pixels. Je hoeft je fototoestel dus niet meer overal mee te nemen wanneer je op een avontuur vertrekt: een action cam is ultralicht en heeft een compacter design! Super handig om in je tas te stoppen bijvoorbeeld.

En met vrijwel alle action cams kan je kan ook in slowmotion filmen! Hoe hoger de opnamesnelheid (aantal beelden per seconde) die de camera levert, hoe sterker het slowmotion-effect.

bloc4_altijd_zuivere_foto's.jpg

Altijd zuivere fotoís

Om altijd scherpe beelden te bekomen in extreme situaties kies je best voor een action cam met beeldstabilisatie. Waarom? Deze technologie compenseert de bewegingen van je camera zodat het beeld steeds recht blijft en je foto’s en video’s scherp zijn.

Met of zonder scherm?

Bekijk je beelden onmiddellijk nadat je ze hebt gemaakt dankzij een action cam met ingebouwd scherm. Action cams zonder scherm zijn dan weer lichter en kleiner. Aan jou de keuze!

bloc6_contact_andere_apperaten.jpg

Verbinding met andere apparaten

Een camera met wifi maakt het mogelijk om filmpjes draadloos op je smartphone of tablet te bekijken of op te slaan. Post de video ook meteen op social media. Wat kan je nog doen? Met bluetooth  of NFC  kan je je action cam besturen, live meekijken of instellingen aanpassen dankzij de bijhorende app. Wist je dat sommige action cams over een gps-functie beschikken? Zo film je terwijl de coördinaten aan de video gekoppeld worden en zie je altijd welke video waar opgenomen werd.

bloc7_onder_water_duiken.jpg

Duik onder water

Ben je een echte waterrat en hou je van duiken? Sommige action cams zijn waterdicht tot meters onder water. Film verbluffende landschappen op de zeebodem filmen en deel ze met al je vrienden. Is je action cam niet waterdicht? Geen paniek, er bestaan ook accessoires zoals hoesjes om ze waterdicht te maken. Laat die likes maar komen!

Benieuwd naar onze accessoires?

We hebben een aantal leuke accessoires ter beschikking om je action cam vast te klikken op je helm of op je auto. Super handig!

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters