Hoe een gasfornuis installeren ?

Hieronder vindt u enkele tips van professionals voor een optimale werking van uw fornuis. Zo haalt u meteen het beste uit uw nieuwe aankoop. Raadpleeg ook de handleiding voor gerichte informatie. Als hulp bij het lezen kunt u op de visuals klikken.

Uw gasinrichting

Bestaande gasinrichtingen moeten voldoen aan alle geldende normen. Nieuwe gas- en elektriciteitsaansluitingen, indienststelling en onderhoud van uw toestel moeten worden uitgevoerd door een professional.

De omgeving rond uw fornuis

Plaats uw fornuis in een goed verluchte keuken op voldoende afstand van gordijnen.
Verse lucht moet vanuit 1 of meerdere luchtgaten in de muur komen zodat de zuurstof kan ververst worden en de verbrandingsgassen kunnen worden afgevoerd.
Om het meubilair naast uw fornuis te beschermen moet een speelruimte van 2 cm tussen het fornuis en het meubilair worden gelaten. Het aangrenzende meubilair mag ook niet hoger zijn dan het kookvlak van het fornuis en moet voorzien zijn van hittebestendige wanden.

燚e juiste hoogte instellen

Als uw fornuis beschikt over verstelbare voetsteunen, kunt u de hoogte van het kookvlak aanpassen aan het aangrenzende meubilair.

Elektrische aansluiting

De elektrische aansluiting moet worden uitgevoerd volgens het specificatieplaatje achteraan op uw oven. Fornuizen zijn meestal uitgerust met een flexibele kabel zonder stekker. Gebruik een genormaliseerde stekker voor de spanning die wordt aangegeven op het specificatieplaatje.

Elektrische voeding

De kabel bevat drie geleiders.
De aarding is geel/groen.
De voedingskabel van het toestel moet lang genoeg zijn, zodat het ingebouwde toestel kan worden aangesloten op het stopcontact.
Sluit uw toestel steeds aan op een geaard stopcontact en gebruik geen verlengkabels of stekkerdozen.

Veiligheidsnormen

Sluit uw fornuis aan op uw gasinstallatie; zorg er wel voor dat het fornuis is ingesteld op het gastype dat u zal gebruiken (aardgas of butaan of propaan uit flessen).

Eerste gebruik

Voordat u uw oven in gebruik neemt, moet u hem 15 minuten op volle kracht laten opwarmen. De mineraalwol rond de ovenruimte kan een specifieke geur afgeven.
Gebruik kookpotten met een platte bodem die zijn aangepast aan de brander die u gebruikt. De vlammen mogen niet onder de kookpot uit komen, zoniet kan de handgreep verbranden.

Kan ik je helpen ?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters