Hoe een gaskookplaat installeren?

Hieronder vindt u enkele tips van professionals voor een optimale werking van uw gaskookplaat. Zo haalt u meteen het beste uit uw nieuwe aankoop. Raadpleeg ook de handleiding voor gerichte informatie. Als hulp bij het lezen kunt u op de visuals klikken.

Uw gasinrichting

Bestaande gasinrichtingen moeten voldoen aan alle geldende normen. Nieuwe gas- en elektriciteitsaansluitingen, indienststelling en onderhoud van uw toestel moeten worden uitgevoerd door een professional.

De omgeving rond uw gaskookplaat

De meubels die grenzen aan uw kookplaat mogen niet hoger komen dan de kookplaat zelf en moeten op minstens 10 cm van de kookplaat staan. Voor uw veiligheid moeten opgehangen meubels of een dampkap minstens 70 cm boven de kookplaat bevestigd zijn.

Elektriciteit

De elektrische aansluiting moet worden uitgevoerd volgens het specificatieplaatje achteraan op uw kookplaat.

Gasslangen met schroefdraad

Sluit de kookplaat aan op uw gasinstallatie; zorg er wel voor dat ze is ingesteld op het gastype dat u zal gebruiken (aardgas of butaan of propaan uit flessen).

Inbouwen in een keukenblad

Gaskookplaten moeten worden ingebouwd. In uw keukenblad moet bijgevolg een opening voorzien zijn die overeenkomt met de afmetingen die op het installatieschema worden aangegeven.

Breng de geleverde dichting aan en plaats vervolgens de kookplaat mooi centraal in de opening. Maak ze daarna vast met de bevestiging die met het toestel werd meegeleverd.

Een kooktafel kan alleen maar boven een vaatwasser, koelkast, diepvriezer, oven of wasmachine worden geïnstalleerd indien dit vermeld staat in de gebruiksaanwijzing.

Installatie boven een meubel

Indien u uw kookplaat boven een meubel installeert, mag de plaat niet in aanraking komen met metalen onderdelen die warm kunnen worden. Laat een afstand van 2 cm tussen de onderzijde van uw kookplaat en de bovenzijde van het meubel.

Installatie boven een oven

Indien u uw kookplaat boven een oven installeert, moet u zowel onder de oven als onder de kookplaat luchtcirculatie voorzien.

Kan ik je helpen?
Chat
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters