Hoe je gaskookplaat installeren?

Hieronder vind je enkele tips van professionals voor een optimale installatie van je gaskookplaat. Zo haal je meteen het beste uit je nieuwe aankoop. Raadpleeg ook de handleiding voor gerichte informatie.
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg

Uw gasinrichting

Bestaande gasinrichtingen moeten voldoen aan alle geldende normen. Nieuwe gas- en elektriciteitsaansluitingen, indienststelling en onderhoud van je toestel moeten worden uitgevoerd door een professional.

De omgeving rond je gaskookplaat

De meubels die grenzen aan je kookplaat mogen niet hoger komen dan de kookplaat zelf en moeten op minstens 10 cm van de kookplaat staan. Voor je veiligheid moeten opgehangen meubels of een dampkap minstens 70 cm boven de kookplaat bevestigd zijn.

Elektriciteit

De elektrische aansluiting moet worden uitgevoerd volgens het specificatieplaatje achteraan op je kookplaat.

Gasslangen met schroefdraad

Sluit de kookplaat aan op je gasinstallatie; zorg er wel voor dat ze is ingesteld op het gastype dat je zal gebruiken (aardgas of butaan of propaan uit flessen).

Vschematcg.jpg+ZOOM

Inbouwen in een keukenblad

Gaskookplaten moeten worden ingebouwd. In je keukenblad moet bijgevolg een opening voorzien zijn die overeenkomt met de afmetingen die op het installatieschema worden aangegeven.

Breng de geleverde dichting aan en plaats vervolgens de kookplaat mooi centraal in de opening. Maak ze daarna vast met de bevestiging die met het toestel werd meegeleverd.

Vtcgmeuble.jpg+ZOOM

Installatie boven een meubel of een ander elektrotoestel

Zin om je gaskookplaat boven een ander elektrotoestel te installeren? Een kooktafel kan alleen maar boven een vaatwasser, koelkast, diepvriezer, oven of wasmachine worden geïnstalleerd indien dit vermeld staat in de gebruiksaanwijzing.

Indien je je kookplaat boven een meubel installeert, mag de plaat niet in aanraking komen met metalen onderdelen die warm kunnen worden. Laat een afstand van 2 cm tussen de onderzijde van je kookplaat en de bovenzijde van het meubel.

Indien je je kookplaat boven een oven installeert, moet je zowel onder de oven als onder de kookplaat luchtcirculatie voorzien.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters