Hoe ontkalk je een volautomatische espressomachine van DeíLonghi?

Regelmatig ontkalken is een belangrijk onderdeel van het onderhoud en zorgt ervoor dat je espressotoestel langer meegaat. Hoe je precies tewerk gaat bij de ontkalking van je De’Longhi volautomatische espressomachine vertellen we je hieronder!
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg

Je espressomachine ontkalken in 6 stappen

1. Giet 100 ml De'Longhi-ontkalker in het waterreservoir en voeg 1 liter water toe.
2. Plaats het waterreservoir in de machine en zet een opvangbak onder het stoompijpje.
3. Draai de stoomknop open om ontkalkingsoplossing door het stoompijpje te laten lopen. Draai de stoomknop na ongeveer 10 seconden dicht en laat de oplossing circa 5 minuten in de machine inwerken. Herhaal deze procedure tot het waterreservoir leeg is.
4. Draai de stoomknop dicht.
5. Vul het waterreservoir met vers water en draai de stoomknop open. Laat al het water doorlopen om de machine goed te spoelen.
6. Vul het waterreservoir opnieuw en laat een beetje water uit het koffiegedeelte lopen. De machine is nu weer klaar voor gebruik.

Goed om weten: woon je in een gebied met zeer hard water? Dan moet je, afhankelijk van je gebruik, maandelijks of elke 2 maanden een ontkalkingsprocedure uitvoeren. In gebieden met zacht water is ontkalken elke drie tot zes maanden voldoende.

Het ontkalkingslampje blijft branden na de ontkalking

Je hebt je volautomatische espressomachine ontkalkt, maar het ontkalkingslampje blijft branden of knippert. Hoe kan dat? De ontkalkingsprocedure is niet correct uitgevoerd. Het kan zijn dat je een stap bent vergeten of dat je het waterreservoir niet voldoende hebt gevuld. 

Het is belangrijk dat je je bij het ontkalken van je toestel houdt aan de hoeveelheden water die in de handleiding worden beschreven. Tijdens fase 2 en 3 moet de tank met vers water worden gevuld tot het MAX-niveau dat op de tank is aangegeven. Zo niet, dan gaat het ontkalkingslampje niet uit, dit is normaal! In dit geval, voer je gewoon een derde spoeling uit door de tank te vullen tot het MAX-niveau.

Het lampje gaat uit en je wordt opnieuw gewaarschuwd wanneer de volgende ontkalkingsbeurt noodzakelijk is.

20231207_delonghi_small_3.jpg

De accessoires voor het onderhoud van je DeíLonghi-koffiemachine

Ecodecalk van De'Longhi  is speciaal ontwikkeld voor je espressomachine. Het middel verwijdert de kalkafzetting maximaal en tast de materialen van je toestel niet aan. Gebruik nooit een ander ontkalkingsproduct.

Opgelet: als het verzachtingsfilter is geïnstalleerd, moet dit worden verwijderd voordat de ontkalkoplossing wordt toegevoegd. Plaats het filter vóór de tweede spoeling terug.

Bekijk alle antikalkmiddelen voor je DeíLonghi-espressomachine

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters