Hoe je miniketen kiezen?

De huidige generatie miniketens zijn een lust voor het oog en het oor dankzij de verschillende manieren om je muziek af te spelen. Wij helpen je graag om de ideale miniketen te kiezen. Samen kijken we onder andere naar de verbindingsmogelijkheden, het design en het vermogen van hifiketens.
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg

Muziek afspelen: opties te over

Zo goed als elke stereoketen is uitgerust met een cd-speler en een radio, maar de kans is groot dat je ook muziek wilt afspelen via je smartphone.

Daarnaast zijn er heel wat andere manieren om muziek af te spelen, zoals (micro-) USB, een mini-jack-ingang of bluetoothbluetooth.

bloc2_stijlvolle_en_doordachte.jpg

Stijlvolle en doordachte designs

Dankzij hun compacte afmetingen kunnen hifiketens in zowat elke kamer geïntegreerd worden. Veel plaats heb je niet nodig. En ze mogen zeker gezien worden: metalen voorkant, aanraaktoetsen, retrolook, gekleurde of gelakte luidsprekers… aan jou de keuze.

De geluidskwaliteit is bovendien subliem: hoogwaardige luidsprekers zorgen voor een puur en vol basgeluid en heldere stemmen.

Naast de traditionele miniketens met aparte luidsprekers, bestaan er ook flat hifi-systemen, die vaak aan de muur kunnen worden bevestigd. Zo win je nog meer plaats. Leun achterover en geniet van je favoriete muziek.

bloc3_gebruik_van_je_miniketen3.jpg

Gebruik van je miniketen: 3 scenarioís

1. Als achtergrondgeluid

Speel je meestal muziek af op de achtergrond? Ga voor een miniketen met een laag vermogen. 20 Watt is ruim voldoende. Speel je ook graag een cd of luister je geregeld naar de radio? Dat komt goed uit, want alle miniketens zijn uitgerust met een FM-tuner en een cd-speler.

2. Op kot of in de kinderkamer

Jongeren luisteren vaak graag naar muziek die wat harder staat dan de gemiddelde persoon. Als dat jou geval is, kies dan voor een miniketen met een vermogen van 100 Watt en meer, maar veroorzaak geen geluidsoverlast bij je buren of kotgenoten... ;-)

Al aan ingebouwde ledverlichting gedacht? De ledlichten geïntegreerd in je luidsprekers zorgen voor sfeer en gezelligheid! Je speelt ook makkelijk muziek af dankzij de USB-ingang, bluetooth of NFC en brengt zo je favoriete artiesten tot leven.

3. Intensief gebruik

Wil je urenlang naar de radio luisteren of muziek streamen? Geen probleem! Een miniketen met zeer hoog vermogen is niet nodig maar internetradio of DAB+ en bluetooth zijn wel belangrijke opties voor jouw miniketen.

bloc4_waarominternetradio.jpg

Waarom internetradio of DAB+?

Wel, het antwoord is heel simpel. Internetradio of DAB+ biedt je een stabiele frequentie en zorgt altijd voor een helder geluid zonder ruis en een uitstekende ontvangst. Wist je dat het met internetradio (niet voor DAB+) mogelijk is om duizenden zenders van over de hele wereld te ontvangen?  Ontdek alle voordelen van DAB+ in ons dossier!

Goed nieuws: als je de voordelen van een miniketen wilt combineren met die van een internet- of DAB+-radio, zijn er ook miniketens met ingebouwde internet- of DAB+-radio.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters