Hoe vind je de beste stofzuiger voor bij jou thuis?

Omdat een schone, frisse omgeving essentieel is voor een harmonieus leven, heb je de keuze uit verschillende soorten stofzuigers: klassieke stofzuigers voor grote oppervlakken, steelstofzuigers voor een snel gebruik, robotstofzuigers voor een automatische reiniging en stoomreinigers voor een maximale controle over het vuil.

Al deze toestellen vormen een complementair geheel met unieke functies voor grondige en efficiënte reiniginsgbeurten. Wij helpen je graag het juiste model kiezen.

Een vrouw stofzuigt gemalen koffie die op het tapijt ligt

Krachtige keuze: de sledestofzuiger

Stel je een superheld van het schoonmaken voor: de sledestofzuiger! Met zijn kracht zuigt hij alles op wat hij op zijn pad tegenkomt, in grote speelruimtes tot in lange gangen. Sommige modellen hebben een zak om het stof op te vangen, andere een stofbak. Enig nadeel: ze kunnen wat zwaar zijn om voort te trekken.

Wist je dat er meer komt kijken bij het kiezen van een stofzuiger dan alleen de zuigkracht? Denk ook aan de borstels! Een kwaliteitsborstel kan net zoveel invloed hebben op de efficiëntie van je stofzuiger als het vermogen zelf.

Bekijk de sledestofzuigers

Een vrouw met een hippe outfit reinigt de vloer met een steelstofzuiger

De flexibele bondgenoot: de steelstofzuiger

Een steelstofzuiger is de flexibele oplossing voor dagelijkse schoonmaakbeurten. Hij is licht en wendbaar en vangt makkelijk kruimels onder de tafel of stof in hoeken op. Perfect voor kleine ruimtes. Maar hij heeft een beperkte autonomie, dus je hebt misschien een tweede batterij nodig.

Onze blogster Mélissa kreeg de kans om de drie Nilfisk S1 serie stofzuigers te testen. Lees ook onze test van de Samsung Jet serie stofzuigers.

 
Bekijk de steelstofzuigers

Een kat wil met de robotstofzuiger spelen die kruimels aan het stofzuigen is

De zelfstandige reiniger: de robotstofzuiger

Maak kennis met de autonome schoonmaakrobotDe robotstofzuiger werkt zelfstandig, navigeert door het huis en ontwijkt obstakels dankzij zijn sensoren en gepersonaliseerd parcours. Hij houdt je huis stofvrij en sommige robots laden zichzelf automatisch op. Soms heeft een robotstofzuiger het wel moeilijk om langs dikkere tapijten te komen of botst hij tegen rondliggend speelgoed aan.

Robotreinigers bieden een praktische oplossing met water. Ze zijn ideaal voor een snelle, efficiënte reiniging. Voor nog meer schitterende vloeren kan je ze gebruiken naast het dweilen. Eenvoud en prestaties worden zo optimaal gecombineerd.

Onze blogster Nele kreeg de kans om de Rowenta-robotreiniger te testen in haar appartement. Benieuwd naar haar verdict?

Bekijk de robotstofzuigers

Een man zit op z'n knieŽn en reiningt het tapijt met een stoomreiniger

De multifunctionele oplossing: de stofzuiger met dweilfunctie

Stoomreinigers staan bekend om hun vermogen om vloeren en stoffen schoon te maken en bacteriën te verwijderen. Als je thuis huisdieren hebt, zijn stoomreinigers een echte aanwinst. Ze sporen vuil, vlekken en geurtjes op, maar hun grootste troef is dat je er veel tijd mee bespaart.

Het is echter belangrijk om het juiste model te kiezen voor jouw type vloer en rekening te houden met de aanwezigheid van huisdieren.

Uiterst gebruiksvriendelijk: dat is wat onze blogger Timo te zeggen had toen hij de Bissell 3-in-1 reiniger had getest. Ontdek zijn bevindingen. De Black+Decker BHSMP2008-QS reinigt zowel de vloer als badkamertegels en spiegels. Ook deze hebben we getest. Lees onze ongezouten mening..

Bekijk de reinigers

Een vrouw bukt zich tijdens het stofzuigen om rond de bak met planten te reinigen

Advies voor het leven

Tip 1: om optimale prestaties te garanderen en de levensduur van je toestel te verlengen, raden we je aan om de filter één keer per maand te wassen. Overweeg daarnaast om de filter één keer per jaar te vervangen. Dit eenvoudige gebaar helpt een goede zuigkracht te behouden en zorgt ervoor dat je stofzuiger lang efficiënt blijft werken.

 

Tip 2: maak borstels en rollers regelmatig schoon. Haren, draden en ander vuil kunnen zich rond borstels en rollers wikkelen, waardoor ze minder efficiënt zijn. Regelmatig onderhoud van de borstels rollers verbetert niet alleen de reinigingsprestaties, maar verlengt ook de levensduur van het toestel. Een kleine schoonmaakbeurt na elk gebruik of op z'n minst een grondige controle om de paar weken kan een groot verschil maken.

Een man met een bril, een gele trui en een jeansbroek bedient z'n robotstofzuiger

Advies voor het leven

Tip 3: kies een stofzuiger die duurzaam en gemakkelijk te herstellen is. Een toestel dat langer meegaat, betekent dat je het minder vaak hoeft te vervangen, waardoor je minder afval hebt. Bij Vanden Borre bieden we trouwens een herstellingsdienst aan.

 

Tip 4: met een sledestofzuiger zonder zak hoef je geen wegwerpzakken te gebruiken en verminder je je afval. Zorg er dan voor dat je stof en afval in de daarvoor bestemde afvalbak gooit.

 

Tip 5: kies een stofzuiger die past bij je behoeften. Als je bv. in een kleine ruimte woont, kan een groot, krachtig model onnodig en minder energiezuinig zijn. Overweeg ook modellen met regelbare zuigkracht om energie te besparen als maximale zuigkracht niet nodig is.

Het belang van de accessoires

Een vrouw met een blauwe trui stofzuigt haar godrijnen met een handstofzuiger

Denk ook aan de accessoires die je schoonmaakbeurt aanzienlijk verbeteren: borstels, mondstukken, filters, etc. De verschillende stofzuigeraccessoires zijn zeer nuttig en hebben elk als doel specifieke delen van je huis schoon te maken.

Goed om te weten over stofzuigers

Een vrouw die haar tapijt stofzuigt

Hoe gebruik ik mijn stofzuiger op de juiste manier?

Als je eenmaal je keuze hebt gemaakt, denk er dan aan dat een goed gebruik en een regelmatig onderhoud essentieel zijn om de levensduur van je toestel te verlengen. Volg onze nuttige tips voor het optimaal gebruik en onderhoud.Volg de tips

Een vrouw leest een boek in haar zetel, naast haar speelt een Yorkshire en is een robotstofzuiger aan het werk

Hoe kies ik de juiste robotstofzuiger?

Als je op zoek bent naar een robotstofzuiger, hou dan rekening met je budget, het soort vloer in huis en je specifieke behoeften. Heb je een lange autonomie nodig, een dweilfunctie of de mogelijkheid om haren van huisdieren op te zuigen? Deze functies variëren afhankelijk van het model en de serie stofzuigers.


Help me kiezen

Een Vanden Borre medewerker hertselt een toestel in het atelier

Service Plus Garantie

Gedurende 2 jaar bieden we je een exclusieve dienst in het kader van de wettelijke consumentengarantie. Deze garantie, die van toepassing is op een brede selectie huishoudtoestellen, kan bij aankoop tegen een meerprijs worden verlengd van 2 tot 5 jaar. Met de Service Plus-garantie geniet je 5 jaar lang zorgeloos van je toestel en van een uitgebreide Vanden Borre-service.

Meer weten

Heb je je ideale stofzuiger gevonden? Onthou dat de beste stofzuiger degene is die bij jouw huis en levensstijl past. Denk eraan dat de verschillende soorten stofzuigers - robot, slede, steel en stoom - elkaar kunnen aanvullen en samen een complete schoonmaakoplossing bieden voor elk deel van je huis.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters