Hoe een IP camera kiezen?

Schuilt er een Columbo in jou en wil je je huis in de gaten houden, zelfs vanop het strand of je hotelkamer? Wij hebben de perfecte oplossing! IP-cameraís waarschuwen je meteen als er ongewenste bezoekers over de vloer komen. Sommige IP-camera’s kan je ook als babyfoon gebruiken om toezicht te houden als je kind ligt te slapen. Wij leggen je uit welke punten belangrijk zijn bij het kiezen van een IP-camera.
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
bloc1_binnen_of_buiten.jpg

Voor binnen of voor buiten?

IP-camera's voor buiten  zijn altijd waterdicht en stofdicht. Plaats ze tegen je buitengevel, je tuinhuisje of een boom. Zo hou je een oogje in het zeil in de directe omgeving van je huis.

IP-cameraís voor binnen plaats je best in je woonkamer. Bijvoorbeeld op je kast of op tafel of hang de camera vast aan de muur. Maar dan zal je wel moeten boren… Let op: gebruik deze IP-camera enkel om binnen te filmen. De lens naar buiten richten heeft geen zin, het beeld zal te wazig zijn.

bloc2_met_wifi_of_kabelnetwerk.jpg

Wifi of kabelnetwerk?

Het voordeel van een IP-camera met wifi? Je hebt geen uitgebreid kabelnetwerk nodig.

Ethernet-aansluitingen blijven tot op de dag van vandaag wel nog steeds sneller dan wifi en het internet is stabieler. Staat je wifimodem ver van de kamer waar je je bevindt? Dan kan het signaal trager zijn. Een goede wifi-ontvangst is dus noodzakelijk. Of gebruik je IP-camera met een Powerline. Deze oplossing is heel nuttig als je router en camera zich te ver van elkaar bevinden.

Hoe hoger de resolutie, hoe beter

De resolutie van de lens is belangrijk om een scherp beeld te krijgen. Vandaag bieden de meeste modellen een resolutie van 640 x 840 pixels. Hoe hoger de resolutie, hoe beter de gezichtsherkenning.

bloc4_een_beweging.jpg

Een beweging? Je IP-camera neemt alles op!

De IP-camera’s die uitgerust zijn met een bewegingssensor registreren automatisch bewegingen in de ruimte. Natuurlijk kan je altijd de gevoeligheid van de sensor instellen zodat de camera niet opneemt wanneer bijvoorbeeld je huisdier gewoon rondwandelt. Daarna ontvang je een bericht (sms of e-mail) met eventueel een foto in bijlage. Super handig!

Kan je inzoomen op een bewegend voorwerp? Ja, tuurlijk! Sommige IP-camera’s zoomen automatisch in op een bewegend voorwerp in de ruimte. Maar de draaihoek hangt natuurlijk af van het model. Verschillende IP-camera’s bewegen horizontaal en verticaal. Als je camera uitgerust is met draaibare lenzen, dan kan je deze vanop afstand besturen via kleine motoren.

bloc5_'snachts_beelden_opnemen.jpg

Wil je Ďs nachts beelden opnemen?

Geen probleem! Kies dan voor een IP-camera met nachtzicht. Ledlampjes zorgen namelijk voor een infrarood nachtzicht waardoor je ook in het donker een goed beeld krijgt. Een infraroodcamera zal binnen altijd betere beelden vastleggen dankzij de meerdere reflectiemogelijkheden.

bloc6_een_handige_app.jpg

Een handige app bij de hand

Meestal heeft elke camera ook een mobiele app. Let wel altijd op dat de app compatibel is met je besturingssysteem: Android, iOS of Windows Phone. Zo hou je je huis in de gaten en bekijk je de beelden op je tablet of smartphone waar je ook bent, overal ter wereld. In sommige gevallen is het ook mogelijk om achteraf te bekijken wat er is gebeurd.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters