Een droogkast kopen

Alle droogkasten bekijken en vergelijken

Vergelijk hier alle droogkasten
Verfijn de productenlijst aan de hand van de filters of gebruik onze vergelijkingstool.

 • De technische fiche van elke droogkast bekijken

 • Bekijk hier het oude gamma van de droogkasten

 • droogkast - Droogkast kopen - Vanden Borre

  U kan een droogkast kopen in één van onze winkels of online via de website. Daarnaast kan u dankzij onze gratis Click&Collect service een droogkast online bestellen en afhalen in een winkel. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zo is er voor iedereen een aangepaste oplossing.

  Een droogkast online kopen via internet en betalen kan op volgende manieren:

  * droogkast aankopen via rechtstreekse betaling (in streng beveiligde omgeving) met de volgende betaalkaarten / credit cards: VISA – MASTERCARD – AMERICAN EXPRESS via internetbankieren: Belfius Direct Net, KBC Online, ING Homepay, CBC Online

  * droogkast betalen via klassieke overschrijving op ons rekeningnummer 432-401-0042-11 (niet mogelijk bij Click&Collect). In dit geval wordt de droogkast gedurende 5 dagen gereserveerd, in afwachting van betaling.

  Bij een reservatie van een droogkast via “Click&Collect” kunt u steeds via een rechtstreekse betaling een voorschot betalen. Hierna krijgt u een bevestigingsmail of sms waarmee u in de winkel van uw keuze terecht kan.


  Natuurlijk kan u ook in elke Vanden Borre vestiging terecht voor de aankoop van een droogkast. Zoek een winkel in uw buurt.

 • Hoe een droogkast kiezen ?

  • Doeltreffend, tijdwinst en geldwinst!

   Bcasl_096.jpg :

   Vergeet de eindeloze uren was ophangen… Vergeet de was die bij het minste zuchtje wind wegwaait… Vergeet ook de ergernis als uw baby zijn laatste schone pyjama vuil maakt! De droogkast is DE oplossing. Het gaat snel: u steekt de natte was in de trommel en duwt op een knop. Eén à twee uur later is de was klaar om op te bergen of te dragen!

  • Weg met de vooroordelen!

   Bcasl_097.jpg :

   De droogkast is allesbehalve vijand nummer 1 van uw kleerkast. Uw kleren slijten namelijk vooral door ze te dragen. Voor 5 kg wasgoed die in de droogkast gedroogd werd, zit er na afloop van de cyclus minder dan 1 gram pluisjes in de filter, even veel als bij opgehangen was. Ja, zelfs in de buitenlucht komen vezels en pluisjes los die wegvliegen! De was uit de droogkast is ook zachter dankzij de warme lucht die gedurende een aangepaste tijd circuleert. Gedaan met stug textiel!

  • Luchtafvoer of condensatie?

   Bcasl_091.jpg :

   Een afvoerdroogkast laat de vochtige lucht vrij in de ruimte. De vochtige, warme lucht wordt dan naar buiten geloodst via een afvoerbuis, die geplaatst wordt tussen het toestel en het ventilatieluik.
   De condensatiedroogkast is eenvoudiger te installeren (u heeft enkel een stopcontact nodig) en is een goed alternatief als u geen opening naar buiten heeft. Dit systeem zit in een gesloten circuit zodat de afgekoelde damp in water wordt omgezet. Het water zit dan in een reservoir of kan worden afgevoerd.

   Bekijk alle afvoerdroogkasten
   Bekijk alle condensatiedroogkasten

  • Elektronische nauwkeurigheid

   Bcasl_092.jpg :

   Dankzij elektronische programma's zorgt de droogkast voor een nauwkeurig en constant droogproces. Zo is uw was noch te droog, noch te vochtig om te strijken… of nog beter, om in de kast te leggen. Dit allemaal dankzij een elektronische sensor die de vochtigheidsgraad meet gedurende de hele cyclus en zo de droogtijd automatisch aanpast. Slim en zuinig!

   Bekijk de modellen met een elektronische sensor

  • Steeds zuiniger

   Bcasl_093.jpg :

   Tien jaar geleden waren droogkasten echte energievreters (de meeste modellen hadden energieklasse F). Vandaag staan er steeds meer A-modellen (en zelfs nog zuiniger) in de rekken die uw energiefactuur tot 66% kunnen verminderen. De zuinigste droogkasten zijn uitgerust met een warmtepomp. Deze pomp perst lucht samen waardoor warme lucht ontstaat die het wasgoed droogt. De warmtepomp werkt wel op elektriciteit, maar verbruikt 50% minder dan een conventionele droger die werkt met weerstanden.
   Bovendien zijn er veel technologische innovaties zoals de komst van de "intelligente" elektronica die alle parameters gedurende het hele droogproces analyseert, regelt en aanpast. Ook het startuitstel is praktisch en zorgt ervoor dat u uw droogkast kunt laten draaien op het zuinigere nachttarief.

   Bekijk de modellen met A-label of nog zuiniger
   Bekijk de modellen met startuitstel

  • De oplossing voor uw ruimteprobleem

   Bcasl_094.jpg :

   U zou graag een droogkast hebben, maar u heeft er de plaats niet voor? Geen enkel probleem, er bestaat een oplossing. U kunt uw droogkast bovenop uw wasmachine plaatsen. Voor zo'n verticale plaatsing kiest u best 2 toestellen van hetzelfde merk en gebruikt u best een stapelkit.

   Bekijk de stapelkit

 • Hoe een droogkast gebruiken ?

  • Waar plaats ik mijn droogkast ?

   20151028_sèche_linge_07.jpg :

   De omgevingstemperatuur heeft een invloed op de werking van uw droogkast. Voor een optimale werking mag de omgevingstemperatuur van de droogkast niet lager liggen dan +5°C en niet hoger dan +35°C (zie uw handleiding).

  • Het juiste programma

   20151028_sèche_linge_11.jpg :

   Wat als uw droogkast 10 verschillende droogprogramma’s heeft ? Maak er gebruik van! Kies het juiste droogprogramma en u zal merken dat het strijken achteraf veel sneller gaat.

   Bijvoorbeeld het droogprogramma ‘overhemden’ : de hemden komen nog lichtjes vochtig uit de droogkast. Hang ze onmiddellijk op een kapstok en laat ze zo verder drogen. De kreuken verdwijnen vanzelf door het gewicht van het nog aanwezige vocht.

  • Lees aandachtig de symbolen op de kledingetiketten

   20151028_sèche_linge_14.jpg :

   1. Drogen in de droogkast is toegelaten


   2. Drogen op normale temperatuur/snelheid

   3. Niet drogen in de droogkast

  • Wat moet ik doen als het droogprogramma gedaan is ?

   20151028_sèche_linge_06.jpg :

   Drie eenvoudige handelingen volstaan:

   > Haal het wasgoed uit de droogkast: als het wasgoed te lang in de droogkast blijft zitten, zal het wasgoed het restvocht absorberen. Hierdoor kan uw wasgoed onfris beginnen ruiken.

   > Reinig de filters: verwijder de pluisjes na elk gebruik en spoel de filters 1x per maand uit met water om verstoppingen te vermijden.

   > Maak het waterreservoir leeg : als uw droogkast een condensreservoir heeft, maakt u dit best systematisch leeg na elk gebruik. Zo vermijdt u dat een programma onderbroken wordt omdat het reservoir vol is.

   Laat de deur van de droogkast na gebruik altijd open staan zodat de resterende vochtige lucht kan ontsnappen en eventuele kwalijke geurtjes verdwijnen.

 • Hoe een droogkast installeren ?

  • Uw elektriciteitsinrichting

   Bestaande inrichtingen moeten voldoen aan alle geldende normen. Nieuwe aansluitingen (water en elektriciteit, afvoer al naargelang het model), indienststelling en onderhoud moeten worden uitgevoerd door een professional (we verwijzen naar onze installatiedienst).

  • De omgeving van uw toestel

   Plaats uw droogkast in een goed verluchte vorstvrije kamer van ongeveer 9 m².
   De lucht rond het toestel moet geregeld ververst worden voor een doeltreffend droogproces: het is het verschil tussen de kamertemperatuur en de temperatuur in de trommel dat zorgt voor een goed droogresultaat.
   Indien u uw droogkast in de badkamer plaatst, moet ze voor alle veiligheid meer dan 60 cm van kranen verwijderd zijn.
   Zet uw droogkast waterpas op een vlakke en harde ondergrond. Plaats het toestel niet op tapijten . Hierdoor wordt de luchtcirculatie via de verluchtingsspleten belemmerd. Geef de voorkeur aan een betonnen ondergrond of een tegelvloer.

  • Elektriciteit

   VEtiquette-Asl.jpg :

   Controleer of de op het specificatieplaatje aangegeven spanning overeenstemt met de netspanning in uw woning voordat u de stekker van het toestel in het stopcontact steekt. Sluit uw toestel steeds aan op een geaard stopcontact. Gebruik geen verlengkabels of stekkerdozen. Zorg ervoor dat het netsnoer niet onder het toestel geklemd zit.

  • Een droogkast met een condensatiesysteem

   Vcondensation_NL.jpg :

   Indien u een droogkast hebt met een condensatiesysteem, pas dan de verstelbare voetsteunen aan zodat het toestel niet wankelt. Indien de ondergrond niet egaal is, kan het lampje voor een "vol reservoir" oplichten aangezien dit met een vlotter werkt.

  • Een droogkast met luchtafvoersysteem

   Vevacuation_NL.jpg :

   Indien uw droogkast werkt met een luchtafvoersysteem, moet u een afvoerkoker aansluiten zodat de stoom uit de woning kan worden afgevoerd. Sommige droogkasten beschikken over 3 uitgangen (rechts, links en achteraan het toestel) voor een makkelijke installatie. De afvoerkoker moet minder dan 2 meter lang zijn om te vermijden dat de warme vochtige lucht condenseert. De koker mag maximum één meter hoog liggen om te vermijden dat stoom erin terugkeert.

  • Een geschikte afvoer

   Gebruik voor uw eigen veiligheid en gezondheid de mechanische ventilatie van uw woning niet en sluit het toestel ook niet aan op een schoorsteenpijp. Om de goede werking van uw droogkast met luchtafvoersysteem te garanderen, is het niet aangeraden 2 of meer bochten in de koker aan te brengen of de kokerdiameter te verkleinen.

  • Niet te vergeten voor de installatie

   Om te vermijden dat lucht van buitenaf terugstroomt in de koker van uw droogkast met een luchtafvoersysteem, kunt u op de buitenmuur een terugslagklep plaatsen. Dit voorkomt bovendien dat kleine dieren binnensluipen en uw installatie beschadigen.

 • Hoe een droogkast onderhouden?

  • De condensor reinigen

   20151028_sèche_linge_12.jpg :

   Enkel condensatiedroogkasten hebben een condensor. De condensor heeft aluminium wanden. Hij ontvochtigt de warme lucht die uit de trommel komt.  U vindt hem meestal onderaan links op uw toestel, achter een klepje.


   Zorg ervoor dat de lucht vrij kan circuleren langs de wanden van de condensor. Reinig de condensor regelmatig (ongeveer na 5 droogprogramma’s).


   Hoe de condensor verwijderen?
   > Haal de stekker uit het stopcontact
   > Open de droogkast
   > Druk op de knop in het midden om het klepje van de condensor te openen
   > Draai de knop in de aangegeven richting
   > Trek aan het hendeltje om de condensor eruit te halen
   Opgelet, deze kan water bevatten.

   Hoe de condensor reinigen?
   > Verwijder de meest zichtbare pluisjes met een zachte doek
   > Spoel de condensor uit onder de kraan, rekening houdend met de richting waarin het water wegloopt (zie handleiding)
   > Laat de condensor volledig opdrogen
   > Reinig ook het klepje van de condensor met een zachte doek

    

  • De filters reinigen

   20151028_sèche_linge_13.jpg :

   De filters vangen de stofdeeltjes en pluisjes op die afkomstig zijn van de kledingstukken. Na elk droogprogramma moet u de filters reinigen.

   > Verwijder manueel de grootste pluizen
   > Spoel de filters uit onder de kraan. Om te weten of ze voldoende proper zijn, kijkt u na of het water vlot door de filter loopt.
   > Laat de filter drogen

    

  • De trommel reinigen

   20151028_sèche_linge_01.jpg :

   U kunt makkelijk de binnenkant van uw droogkast en de elektronische sensoren met inox cleaner reinigen.

  • Wat moet ik doen als het droogprogramma gedaan is ?

   20151028_sèche_linge_06.jpg :

   Drie eenvoudige handelingen volstaan:


   > Haal het wasgoed uit de droogkast: als het wasgoed te lang in de droogkast blijft zitten, zal het wasgoed het restvocht absorberen. Hierdoor kan uw wasgoed onfris beginnen ruiken.

   > Reinig de filters: verwijder de pluisjes na elk gebruik en spoel de filters 1x per maand uit met water om verstoppingen te vermijden.

   > Maak het waterreservoir leeg : als uw droogkast een condensreservoir heeft, maakt u dit best systematisch leeg na elk gebruik. Zo vermijdt u dat een programma onderbroken wordt omdat het reservoir vol is.

   Laat de deur van de droogkast na gebruik altijd open staan zodat de resterende vochtige lucht kan ontsnappen en eventuele kwalijke geurtjes verdwijnen.

 • Een probleem met uw droogkast? Onze oplossingen

  • Mijn droogkast start niet

   20151028_sèche_linge_04.jpg :

   De mogelijke oorzaken:

   > De omgevingstemperatuur is te koud
   > Het kinderslot is geactiveerd
   > De startuitstelfunctie is ingesteld

   Nog niet opgelost? Contacteer ons

    

  • Sommige kledingstukken zijn niet droog

   20151028_sèche_linge_05.jpg :

   > Sorteer het wasgoed vooraleer het in de droogkast te steken. Sommige stoffen droger nl. sneller dan andere. Stop daarom alle katoenen kledij samen in de droogkast, alle synthetische stoffen samen, enz...

   > Stop niet te veel wasgoed in de trommel. Als de trommel overvol zit, zal het wasgoed niet gelijkmatig drogen. Hou rekening met de maximale capaciteit voor elk droogprogramma.


   > Gebruik het juiste droogprogramma volgens het type stof. Als u voor katoenen kledij het programma “synthetisch » gebruikt, zal het wasgoed niet droog genoeg zijn.


   > Controleer of de omgevingstemperatuur niet te koud is. Bij een omgevingstemperatuur onder de 15°C zal de droogkast het wasgoed niet volledig droog krijgen. Boven de 25°C zal de droogkast onvoldoende koude lucht binnen krijgen om de condensor af te koelen en kan hij oververhit raken.

    

  • Mijn wasgoed ruikt niet fris

   20151028_sèche_linge_06.jpg :

   Heeft u de was eruit gehaald na afloop van het programma?
   Het is belangrijk dat u het wasgoed niet te lang in de droogkast laat zitten als het programma gedaan is. Het wasgoed zal nl. het restvocht absorberen en daardoor kan het onfris gaan ruiken. Haal de was er best onmiddelijk uit of open de deur van de droogkast.


   De oplossing? Was het wasgoed opnieuw op een kort programma.

   Een luchtverfrisser kan altijd helpen

  • De binnenkant van mijn droogkast ruikt niet fris

   20151028_sèche_linge_01.jpg :

   Laat de deur van de droogkast na gebruik altijd open staan zodat de resterende vochtige lucht kan ontsnappen en eventuele kwalijke geurtjes verdwijnen.

  • De filters zijn verstopt

   20151028_sèche_linge_13.jpg :

   Een goed onderhoud van de filters is essentieel voor de levensduur van uw droogkast. Reinig de filters na elk gebruik. Spoel ze regelmatig af onder de kraan om fijne stofdeeltjes en pluisjes te verwijderen.

   Nog niet opgelost? Contacteer ons

    

  • Mijn wasgoed is verstrengeld

   Dit probleem kan zich voordoen als u lakens in de droogkast stopt. Deze wikkelen zich rond het andere wasgoed zodat dit onvoldoende kan drogen. In plaats van de lakens opgerold in de droogkast te proppen, vouwt u ze beter eerst op alvorens ze in de droogkast te steken.

   In kussenslopen vindt u op het einde van het droogprogramma vaak washandjes en kousen terug.

    

  • Er is een oververhittingmelding

   20151028_sèche_linge_12.jpg :

   Mogelijk zijn de filters verstopt. In dat geval kan de lucht onvoldoende ciruculeren in de trommel en wordt de lucht in de trommel te warm.

   De oplossing : spoel de filters uit onder de kraan


   Waar vind ik de filters?
   > Twee filters onder/in de deur (afhankelijk van het model)
   > Condensor : bevindt zich onderaan de droogkast achter een klepje 

 • Eco advies

  • Eco kiezen

   Er bestaan tegenwoordig droogkasten met energielabel A of nog zuiniger. Dankzij de warmtepomp waarmee deze toestellen uitgerust zijn, ligt het energieverbruik 50 % lager dan bij een klassieke droogkast.

   Bekijk alle droogkasten met warmtepomp

   Droogkasten met een elektronische bediening beschikken over sensoren die het vochtigheidsgehalte meten. Hierdoor blijft de droogkast enkel werken tot het wasgoed droog is en geen seconde langer.
   Bekijk alle droogkasten met elektronische bediening

  • Eco gebruiken

   Om uw droogkast goed te onderhouden en het verbruik onder controle te houden volstaan enkele simpele maatregelen:

   • Gebruik de startuitstelfunctie en verlaag uw energiekosten door uw wasgoed te drogen tijdens de daluren.
   • Centrifugeer uw was op een zo hoog mogelijk toerental. Uw was moet dan minder lang in de droogkast.
   • Vul de droogkast volledig, maar overschrijd het maximumgewicht niet. Droog zwaar wasgoed zoals jeanskledij en handdoeken afzonderlijk.
   • Koop een droogkast met dezelfde inhoud als uw wasmachine. Zo kan de hele was tegelijk in de droogkast.
   • Vul de droogkast met grote en kleine stukken. De warme lucht kan dan beter bij het wasgoed.
   • Maak de condensor en de uitblaasfilter regelmatig schoon. De droogkast moet dan minder lang werken om het gewenste droogresultaat te bekomen.

  • Eco recycleren

   U kan uw oude toestel in alle Vanden Borre winkels afgeven bij aankoop van een nieuw toestel. Indien u het wenst, neemt Vanden Borre bij levering van uw nieuwe toestel uw oude toestel gratis mee. Recupel zorgt ervoor dat het op een milieuvriendelijke manier wordt gerecycleerd.

   Meer info op : www.recupel.be

 • Overzicht merken voor droogkast