Hoe je droogkast kiezen?

Met een droogkast is je wasgoed in een recordtempo droog. Stop je natte wasgoed in de trommel, druk op de knop en een paar uurtjes later is alles netjes droog. Klaar om te strijken, in de kast te leggen of meteen aan te trekken! Maar welke droogkast kies je het best? Eentje met natuurlijke condensatie, met warmtepomp of met luchtafvoer ? En verbruikt een droogkast veel? Lees onze tips en maak de juiste keuze.
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
bloc2_ťvacuation_ou_condensation.jpg

Condensatie of luchtafvoer?

Om de juiste droogkast te kiezen, is het goed om te weten dat er 4 soorten droogkasten bestaan:
  • De droogkast met warmtepomp: deze werkt zoals een gewone condensatiedroogkast, maar ze is veel zuiniger. Hoe kan dit? Het wasgoed wordt op een lagere temperatuur gedroogd. Dit betekent ook dat het wel langer duurt voor je kledij droog is. Plaats je droogkast in een ruimte met een omgevingstemperatuur van 10°C tot 32°C.
  • Hybride droogkasten: condensatiedroogkasten die met een warmtepomp werken en dus zeer energiezuinig kunnen werken, maar die, wanneer je gehaast bent, de warmtepomptechnologie combineren met een ondersteunende elektrische weerstand. Zo wordt extra warmte gegenereerd en droogt je wasgoed veel sneller.
  • De condensatiedroogkast: dit type droogkast is heel makkelijk te installeren, want je hebt enkel een stopcontact nodig. Ideaal als je de lucht niet rechtstreeks naar buiten kan afvoeren. Dit type droogkast werkt in een gesloten circuit. De afgekoelde damp uit de droogkast wordt omgezet in water, dat opgevangen wordt in een reservoir of afgevoerd wordt. Het voordeel van deze droogkast is dat ze sneller drogen, maar ze zijn minder energiezuinig.
  • De droogkast met luchtafvoer: dit type droogkast heeft een opening achteraan of langs de zijkant om de vrijgekomen warme lucht af te voeren. Via een afvoerbuis gaat de warme lucht naar buiten door een opening in de buitenmuur. Je kan de buis ook door een open raam of deur steken om de warme lucht af te voeren. Ze zorgen voor een kortere droogtijd.

bloc4_toujours_plus_ťconomiques.jpg

Gebruikt een droogkast veel energie?

10 jaar geleden waren droogkasten nog echte energieverslinders. Vandaag zijn er toestellen te koop met energieklasse A en zelfs nog zuiniger. Wil je een echt zuinige droogkast? Kies dan een condensatiedroogkast met warmtepomp: de pomp perst de lucht samen zodat er warme lucht ontstaat die je wasgoed droogt. Dit type toestel verbruikt maar liefst 50 % minder energie.

Ook intelligente programma’s zorgen ervoor dat een droogkast minder energie verbruikt: de temperatuur wordt bijvoorbeeld automatisch aangepast. Of de droogkast stopt vanzelf als de was droog genoeg is.
 

bloc3_un_sťchage_tout_en_prťcision.jpg

Droog tot in de puntjes

Natuurlijk wil je dat je wasgoed perfect droog is. Bekijk daarom ook de verschillende elektronische programma’s als je een droogkast kiest. Gedaan met broeken die nog klam aanvoelen of linnen bloesjes die veel te droog zijn. Je wasgoed moet het liefst van al strijkklaar uit de droogkast komen. Of beter nog: klaar om aan te trekken.

Kies daarom een droogkast met programma’s die in de eerste plaats nuttig zijn voor jou. Moet je bijvoorbeeld veel hemden strijken? Zorg dan dat je droogkast een antikreukprogramma met stoom heeft. Stoom verlucht, verfrist en ontgeurt en je wasgoed komt minder gekreukt uit de droogkast.

bloc6_problŤme_de_place.jpg

Weinig ruimte?

Je wil graag een droogkast, maar hebt geen plaats genoeg in je studio of flat? Geen probleem: zet je droogkast bovenop je wasmachine. Het enige wat je nodig hebt is een stapelkit om beide toestellen veilig aan elkaar te bevestigen.

bloc4_tous_nos_seche_linge.jpg

Al onze droogkasten

Binnen ons ruime aanbod heb je keuze uit verschillende types droogkasten. Er is voor elk wat wils:

  • Droogkasten met evacuatie
  • Droogkasten met condensatie
  • Drooglasten met een warmtepomp
  • Hybride droogkasten
  • Professionele wasdrogers
Ontdek ons hele gamma.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters