De voordelen van een robotstofzuiger

Heb je een hekel aan stofzuigen? Laat de robotstofzuiger het vuile werk doen! Hij detecteert obstakels, trappen en virtuele muren. En er is meer. Hieronder leggen we je stap voor stap alle voordelen van een robotstofzuiger uit.

Gedaan met stofzuigen

Het grootste voordeel van een robotstofzuiger? Dat is natuurlijk dat hij het werk uit je handen neemt. Sommigen doen het zelfs wanneer je niet thuis bent. Deze modellen zijn uitgerust met een startuitstelfunctie. Ze stofzuigen in jouw plaats, wanneer jij het wil! Andere robotstofzuigers keren zelfs automatisch terug naar hun laadstation wanneer hun batterij bijna leeg is. En voor nog meer gebruiksgemak kan je zelfs voor toestellen met automatische vuilafvoer. Zo hoef je enkel het reservoir aan het laadstation af en toe te ledigen.

Programmeer zijn parcours

Een robotstofzuiger is superslim! Hij is uitgerust met sensoren en soms met een camera. Zo brengt hij je ruimte in kaart en vermijdt hij alle obstakels. Een meubel of tafelpoot in zicht? De robotstofzuiger vertraagt of keert op zijn stappen terug. Dankzij zijn software merkt de robotstofzuiger ook niveauverschillen op. Wees dus niet bang: hij valt nooit van de trap!

Heb je liever dat hij bepaalde zones mijdt? Je kan je robotstofzuiger instellen zodat hij binnen zijn virtuele muren blijft. Dergelijke modellen laten je toe om een virtuele barrière te creëren die je toestel nooit zal overschrijden. De actiezone wordt beperkt tot de te reinigen plaatsen. Zo kan je hem verbieden om onder je bureau (een wirwar aan kabels), voor de schouw of in de buurt van je slapende hond te komen. Handig!

Voor elk type vloer

Ander voordeel van een robotstofzuiger? Hij stofzuigt elk type vloer: van parket tot tegels en tapijten. Voor een optimaal resultaat rijdt hij meermaals over de meest vuile zones. En omdat hij niet groot is, bereikt hij makkelijk moeilijk bereikbare plaatsen zoals onder meubels of onder bedden. Robotstofzuigers zijn uitgerust met een laterale draaiborstel: zo stofzuigen ze makkelijk langs lange muren.

Even dweilen? Hoeft niet meer!

Sommige robotstofzuigers zijn ook robotreinigers. Ze borstelen, stofzuigen en dweilen de vloer. Parket, tegels of linoleum: ze passen zich aan elk type vloer aan. Een goede oplossing om van een kraaknette vloer te genieten zonder zelf de handen uit de mouwen te steken!

Zet je stofzuiger in actie

Je robotstofzuiger voert al je bevelen uit. Bepaalde modellen beschikken zelfs over een afstandsbediening. Stel hem handmatig in of programmeer hem vanop afstand, vanuit je luie zetel.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters