Wat is Windows 10?

Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, Windows 10, is er! Deze opvolger van Windows 8 staat garant voor meer gebruiksgemak en sneller werken.

Het Startmenu: persoonlijker en in een modern kleedje

Windows 10 combineert het beste van alle Windows-versies. Zo voelt het systeem meteen vertrouwd aan vanaf het eerste gebruik. Je apps en programma’s staan weer op hun vertrouwde plek dankzij de terugkeer van het Startmenu. Je vindt ze snel terug en kan onmiddellijk aan de slag.

Snel, toegankelijk en veilig

Met Windows 10 start je pc nog sneller op en gaat de batterij langer mee. Surf veilig op het internet dankzij het standaard ingebouwde beveiligingssysteem van Microsoft tegen virussen, phishing en malware.

De meest persoonlijke Windows

Dankzij de feedback van miljoenen gebruikers heeft Windows een besturingssysteem gecreëerd dat je de best mogelijke ervaring garandeert. Zo bepaalt jij zelf hoe je het liefst met je pc of tablet wilt werken: touch, muis, toetsenbord of pen? De keuze is aan jou! Creëer gemakkelijk je eigen omgeving met je favoriete apps en programma’s. Voeg toepassingen, contactpersonen, playlists of je meest gebruikte programma’s toe in het Startmenu om ze snel te kunnen openen.

…ťn en dezelfde ervaring op al uw toestellen

Windows 10 biedt je één en dezelfde ervaring, of je nu vanop je computer, tablet, smartphone of smart device speelt of werkt. Dit betekent eenzelfde besturingssysteem dat zich aanpast aan het type scherm dat je gebruikt. Zo kan je bijvoorbeeld het scherm van je 2-in-1 pc optimaliseren om zowel met touch als met toetsenbord en muis te werken. Geniet van dezelfde applicatie op al je toestellen dankzij een geüniformiseerde Windows Store, toegankelijk vanaf elk Windows 10-toestel. Je hebt bovendien altijd toegang tot je meest recente bestanden via OneDrive, de Cloud van Microsoft.

Het web zoals jij het wilt

De Microsoft Edge-browser is strakker, slimmer en beter afgestemd op wat je wil doen op het internet:


 - Maak rechtstreeks aantekeningen op webpagina’s.
 - Bewaar je favoriete pagina’s in een leeslijst om deze later te raadplegen, zelfs offline.
 - Breng de informatie die jij belangrijk vindt naar voor. Met één handige knop kan je namelijk zaken die je niet nodig hebt verbergen.

De magie van Xbox op je Windows-toestel

Ben je een gamer? Goed nieuws! Je krijgt toegang tot de Xbox en Xbox Live-franchise. Neem je gameplay op en speel tegen andere gamers. Stream je games vanaf je Xbox One op je Windows 10-pc of -tablet via je lokale wifi-netwerk.

Bekijk alle desktop pc's met Windows 10
Bekijk alle laptops, tablets en 2-in-1 toestellen met Windows 10

Maak kennis met Windows 11

Op het einde van 2021*, komt Microsoft op de proppen met een nieuwe versie van Windows: Windows 11. Volg je passies en maximaliseer je productiviteit met het nieuwe Windows 11. Dit besturingssysteem bevat tools om je te helpen multitasken, nadenken, creëren en verbinden, allemaal ontworpen op basis van eenvoud en intuïtie. Benieuwd naar meer? Ontdek alles over Windows 11 in ons dossier!

*Het schema voor het uitbrengen van de upgrade wordt afgerond en begint volgens de planning eind 2021 en gaat door in 2022. De specifieke timing zal van het apparaat afhangen. Voor bepaalde functies is specifieke hardware nodig, zie https://www.microsoft.com/en-us/windows/windows-11-specifications.
Gratis upgrade naar Windows 11 van zodra beschikbaar. Pre-released product getoond, wijzigingen voorbehouden.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters