Hoe software kiezen ?

Het internet maakt steeds meer deel uit van ons dagelijks leven. Gewoon al door te surfen op internet stelt u uw computer bloot aan risico's. Verontrustend? Neen! U kunt uw computer gemakkelijk beschermen en in alle gemoedsrust genieten van al het goede van internet. Er is heel wat op de markt om uw computer te beschermen tegen de gevaren van het internet: antivirus, firewall, anti-spyware en… zelf kunt u ook voorzorgsmaatregelen nemen!

20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
20160905_beveilingsoftware_03.jpg

Bureautoepassingen

Afhankelijk van je Office-software kan je gebruik maken van verschillende toepassingen:

Word
: maak, bewerk en deel documenten.
Excel: analyseer en presenter je gegevens op een intuïtieve manier.
Powerpoint: crëer ideeën, werk er samen naan met vrienden of collega’s en maak er een mooie presentatie van.OneNote: breng je gedachten bij elkaar in je eigen digitale notitieblok.
Outlook: organiseer je e-mails, coördineer agenda’s en blijf up-to-date met je contactpersonen.
Publisher: print en deel professioneel ogende publicaties met gebruiksvriendelijke hulpmiddelen. Enkel voor pc’s.
Access: maak snel database-apps.
OneDrive: geniet van cloudopslagruimte en bewaar je bestanden op een veilige manier online.

20160905_beveilingsoftware_04.jpg

Besturingssysteem

Ook besturingssystemen behoren tot de software-familie. Een besturingsssyteem is een programma dat de hardware aanstuurt. Hij vormt de link tussen de computergebruiker en de hardware. Het besturingssysteem laat je toe om programma’s op een efficiënte manier uit te voeren.

Lees alles over Windows 10

F-Secure Freedome

Ken je F-secure Freedome? Deze software laat je toe om anoniem te surfen op het internet zodat je steeds alle content kan zien, ook al is die niet voor België bestemd. Je wifi-verbinding wordt ook steeds beveiligd zodat niemand kan zien welke gegevens je doorstuurt.

20160905_beveilingsoftware_05.jpg

Antivirus

  • Dit programma neutraliseert virussen. Virussen zijn programma’s die je computer beschadigen (gegevens wissen, de werking vertragen…) en die zich snel verspreiden.

    Een antivirusprogramma werkt permanent en ook preventief: het analyseert bestanden, bewaakt de berichtendienst, bewaakt het systeem, haalt updates binnen om je computer beter te kunnen beveiligen. sporen van virussen... Bovendien zorgt hij met zijn firewall dat er van buitenaf niemand je systeem kan binnendringen. Een antivirusprogramma is absoluut noodzakelijk voor elke pc of Mac.

    Sommige antivirussen voorkomen identiteitsdiefstal en beschermen zo extra je privacy. Andere bieden je ook een programma om al je paswoorden op een heel gebruiksvriendelijke manier te beheren.

    Bekijk de antivirusprogrammaís met ID-bescherming

  • Ook smartphones en tablets die op Windows, iOS of Android draaien, zijn geregeld slachtoffer van virussen en andere bedreigingen. Vind je je persoonlijke gegevens belangrijk? Bewaar je veel foto’s op je mobiele apparaten of betaal je via je smartphone of tablet? Beveilig deze toestellen ook met een antivirus. Sommige antivirusprogramma’s bieden de mogelijkheid om foto’s en andere bestanden extra te beveiligen.

    Bekijk de antivirussen met (extra) beveiliging van opgeslagen bestanden

20160905_beveilingsoftware_02.jpg

Antivirus op een USB-sleutel

De FixMeStick is een externe antivirus die werkt via een USB-sleutel. Hij laat je toe om je computer te redden van hardnekkige virussen. De grote voordelen?

• Je hoeft geen software te installeren.
• Hij detecteert en verwijdert heel makkelijk virussen, spyware en trojans.
• Start je computer op en hij downloadt de meest recente updates.

De stick heeft een eigen besturingssysteem waardoor het zelf niet besmet is door het virus. waardoor virussen zich minder goed kunnen ‘verstoppen’ in het besturingssysteem van je computer.

Lees alles over de FixMeStick

Firewall

Een firewall is zeer nuttig voor wie een internet- of netwerkverbinding heeft. Bij binnenkomende communicatie detecteert een firewall pogingen tot indringen en voorkomt dat een piraat de controle van je toestel overneemt. Bij uitgaande communicatie zal een firewall de toegang tot het internet toelaten of verbieden. Het programma verhindert zo dat gegevens die spywares buiten je medeweten verzameld hebben, worden verstuurd via internet. Het controleert ook het soort uitgaande gegevens. Een firewall is heel belangrijk voor wie een ADSL-verbinding heeft of online koopt.

Voorzorgsmaatregelen

Naast het installeren van beveiligingssoftware kunt u zelf ook een gezonde dosis voorzichtigheid aan de dag leggen. Update regelmatig uw antivirus, firewall en anti-spyware en vergeet daarbij ook het besturingssysteem niet.

Sta updates toe

Naast het installeren van beveiligingssoftware kan je zelf ook een gezonde dosis voorzichtigheid aan de dag leggen. Je antivirusprogramma zal zelf voortdurend naar updates zoeken. Ook je besturingssysteem geeft aan dat er updates gedownload werden en dat ze bij een volgende opstart geïnstalleerd zullen worden. Stel deze niet uit want het gaat vaak om updates in verband met de beveiliging van je toestel.

Wees voorzichtig met het openen van e-mails

Open nooit een raadselachtige bijlage, zelfs niet wanneer je de afzender kent. Laat niet overal je e-mailadres achter op internet en maak webmail adressen aan (Gmail, Hotmail ...) voor advertenties, nieuwsbrieven...

Ouderlijk toezicht

Ook je kinderen gebruiken vaak de computer? Om hen te beschermen kan je kiezen voor software met ouderlijk toezicht:

• Kies welke programma’s ze mogen gebruiken.
• Bepaal zelf welke spelletjes ze mogen spelen of welke internetsites ze mogen bezoeken.
• Stel tijdslimieten in zodat ze enkel tijdens de door jou gekozen periode de computer kunnen gebruiken.

Multimedia Service Pack

Hulp nodig? Het Multimedia Service Pack van Vanden Borre biedt je een eenvoudige en veilige oplossing voor al je multimediatoestellen. Geniet van drie uitzonderlijke voordelen:

• Contacteer onze specialisten als je vragen of problemen hebt. Onze telefonische helpdesk helpt je vanop afstand om bv een antivirusprogramma te installeren. Indien nodig neemt onze helpdesk contact met je op om tijdelijk de controle te kunnen krijgen over je computer.
Bescherm tot 10 toestellen met een complete beveiligingssoftware die je op je toestellen kan installeren.
• Indien je voor de optie My Care Services kiest, geniet je in geval van panne van een premium service voor één toestel tot 3 jaar na aankoop. Je defecte toestel wordt binnen de 10 dagen hersteld en je ontvangt een vervangtoestel tijdens deze periode.

Ontdek alle packs

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters