Welk semidefinitief epileerapparaat kiezen?

Het hele jaar door gladde benen? Dat kan met een semidefinitief epileerapparaat. Dankzij de technologie met lichtimpulsen hoef je je minder vaak te ontharen. Maar welk model is geschikt voor jouw huidtype en wat is het voordeel van slimme semidefinitieve epileerapparaten? Volg de gids!
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
bloc3_TIPK_semidef.jpg

Hoe werkt een semidefinitief epileerapparaat?

Via Intensed Pulsed Light of IPL. Een krachtige lichtflits wordt geprojecteerd op de haartjes. Revolutionair? Ja, want deze technologie brengt de haarzakjes in ruststand en voorkomt dat haartjes snel teruggroeien. Bovendien zijn de nieuwe haartjes dunner en minder talrijk.

Tip: gebruik je semidefinitieve epilator regelmatig en geniet nadien langer van gladde benen. Afhankelijk van je huidtype en het apparaat dat je gebruikt, vertraagt de haargroei merkbaar na 2 maanden en stopt die definitief binnen de 4 à 8 maanden, met sessies om de 15 dagen. Hierna moet je het maandelijks 1 keer onderhouden.

 


 

Ook voor jouw haarkleur en huidtype?

Haarkleur

IPL-technologie werkt niet goed op witte of grijze haartjes, en wordt in dit geval dus afgeraden. Ook lichtblonde en rode haartjes kan je niet verwijderen met de meeste semidefinitieve epileerapparaten.

Bekijk de toestellen geschikt voor lichtblond en rood haar.

20150414_semi_epil_3.png

Huidskleur

 • Zeer lichte huidskleur: mensen met een zeer lichte huidskleur, met lichtblond of rood haar en lichte ogen hebben meestal huidtype I. 
 • Lichte huidskleur: personen met een lichte huid, blond haar en grijze, groene of blauwe ogen hebben meestal huidtype II. 
 • Licht getinte huid: heb je een licht getinte huid, donkerblond of bruin haar en donkere ogen? Dan heb je huidtype III. 
 • Mediterraans huidtype: mensen met donker haar en donkere ogen hebben huidtype IV. 
 • Aziatisch huidtype: personen met een donker getinte huid hebben huidtype V. 
 • Afrikaans huidtype: heb je een donker gepigmenteerde of zwarte huid? Dan behoor je tot de mensen met huidtype VI.

Opgelet: heb je huidtype V of VI? Veel IPL-apparaten zijn niet geschikt voor een donkere huid.

Bekijk onze toestellen voor huidtype V.

bloc4_TIPK_semidef.jpg

Veilig gebruik

Sommige modellen zijn uitgerust met een huidskleursensor. Praktisch! Deze semidefinitieve epileerapparaten bepalen je huidtype en passen zich er automatisch aan aan. Zo ben je zeker van een adequaat en veilig gebruik.


Automatische flitsstand


Heeft je toestel een automatische flitsstand? Dan hoef je de flitsknop niet telkens opnieuw in te drukken. Hou hem ingedrukt terwijl je het toestel over je lichaam laat glijden. Zo win je tijd!

bloc7_TIPK_semidef.jpg

Doís and doníts

 • Gebruik je IPL-toestel niet op tatoeages, moedervlekjes, enz.
 • Scheer eerst de zones die je wil epileren. 
  Vóór je aan de slag gaat met je semidefinitief epileerapparaat is het aangeraden de zones eerst met een scheermesje of ladyshave te scheren. 
 • Kies het juiste model.
  Wil je bijvoorbeeld de haartjes van je gezicht ook ontharen met IPL? Kies dan een semidefinitieve epilator die hiervoor geschikt is en zeker geen andere.
 • Epileer niet tussendoor.
  Het is sterk afgeraden om zich te epileren met was of pincetjes tijdens de behandeling omdat het effect van de Intense Pulsed Light-technologie dan sterk afneemt. 
 • Gebruik geen crèmes.
  Breng vooraf geen crème, lotion of deodorant aan op de te ontharen huid. Het is wel aangeraden om, tijdens de twee weken die volgen op een behandeling, je huid in te smeren met zonnecrème met een hoge beschermingsfactor.
Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters