Hoe een computermuis kiezen?

Ben je toe aan een nieuwe muis voor je desktop of laptop? Dan vraag je jezelf waarschijnlijk af hoe een computermuis te kiezen. Het ding moet gewoon werken, niet? Klopt, maar toch loont het de moeite om muizen te vergelijken. We maken je graag wegwijs in draadloze muizen, muizen voor gamers en muizen voor linkshandigen.
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
bloc1_draadloze_muis.jpg

Draadloze muis of niet?

Dit is je belangrijkste keuze: ga je voor een draadloze muis of niet? Exemplaren zonder draad zijn populair omdat ze je werkplek netjes houden (er ligt een draad minder op je bureau) en omdat je ze kunt gebruiken tot op enkele meters afstand van je computer.

Hoe het werkt? Ofwel maakt je draadloze muis verbinding via bluetooth, ofwel via een zendertje (een ‘dongle’) dat je in een USB-poort stopt. In beide gevallen is de verbinding beveiligd. Ze wordt nooit verstoord door andere signalen. Met een multidevice-muis schakel je zelfs vlot tussen 3 toestellen.

Bekijk alle draadloze muizen met bluetooth of de varianten met een dongle.

bloc2_waar_haalt_je_muis_zijn_energie.jpg

Waar haalt je muis zijn energie?

Een muis met een draad hoef je niet op te laden. Hij krijgt voortdurend energie van je computer. Draadloze muizen werken met traditionele batterijen of met een ingebouwde herlaadbare batterij. Dat type laad je op via de meegeleverde kabel.

Gelukkig hoef je niet vaak te herladen. Een draadloze muis schakelt over naar een slaapstand zodra je hem loslaat. En bij de minste beweging wordt hij weer wakker. Zo gaat je muis maanden mee na één herlaadbeurt. Zelfs bij dagelijks gebruik.

Toon de muizen met herlaadbare batterij.

bloc3_muizen_voor_gamers.jpg

Muizen voor gamers vergelijken

Gamers weten wat ze willen van hun computermuis: reactievermogen! Want een ‘trage’ muis zet je voortdurend op achterstand in vergelijking met andere spelers. Hoe snel je muis reageert, hangt af van allerlei factoren:
  • Bewegingsdetectie: een optische sensor is doorgaans meer dan voldoende, maar gamers en grafici zweren bij de nauwkeurigheid van muizen met lasertechnologie.
  • Resolutie: hoe hoger de resolutie, hoe nauwkeuriger de sensor. Vanaf 1000 ppp (punt per duim) zit je goed.
  • Overige: ook via je type draadloze verbinding en je instellingen kun je snelheid winnen of verliezen ten opzichte van je gamende tegenstanders.

Kies een muis om te gamen.

bloc4_muis_voor_linkshandigen_0.jpg

Muis voor linkshandigen

Tot slot moet je muis goed in de hand liggen. Voor de één voelt een lang model beter aan, iemand anders werkt liever met een bolvormige variant.

Ben je linkshandig? Dan kies je uit de Ďtweehandigeí computermuizen.

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters