Welke draadloze luidspreker kiezen?

Met vrienden een chalet gehuurd in de Ardennen? Of geef je thuis een spetterend feest? Laat je playlists horen! Dankzij draadloze verbindingen zoals bluetooth en wifi, weerklinken je favoriete hits op kleine en grote speakers met elk hun specifieke voordelen. Bluetoothspeaker of wifispeaker? We vertellen je wat het verschil is en welke types draadloze luidsprekers bestaan, zodat jij een exemplaar kiest dat perfect bij je past.
20200427_telesales_hp_desk_nl.jpg
bloc2_speakers.jpg

De bluetoothspeaker: je mobiele oplossing

Je hebt ze ongetwijfeld al eens gezien op een camping, een barbecue of aan het skateplein: bluetoothspeakers zijn supertrendy. Je hebt geen wifinetwerk nodig om muziek af te spelen en ze werken met een batterij. Het voordeel? Je kan je playlists overal afspelen, zowel thuis als op reis, op het strand of bij vrienden.

Feestje bouwen aan het zwembad

Sommige bluetooth-speakers zijn (spat)waterdicht. Bestand tegen spatjes water of kan je ze helemaal onderdompelen in het water, dat hangt van de IP-waarde van het toestel. Met (spat)waterdichte modellen speel je zonder zorgen muziek af bij vrienden aan het zwembad. Op reis? Leg je handdoek klaar op de relaxstoelen van het hotel en trakteer de andere hotelgasten op je lievelingsnummers (de meesten zullen het wel leuk vinden :-)). Of wat dacht je van een beetje muziek op het strand?


Genieten... de hele dag

Zin om uren te ontspannen of de hele nacht te feesten, maar helemaal geen zin om je draadloze luidspreker constant te moeten opladen. Geen paniek: sommige bluetoothspeakers laten je toe om minstens 10 uur lang muziek af te spelen. Geniet de hele dag van je playlists, zonder je zorgen te maken over de batterij van je apparaat.

 

bloc3_speakers.jpg

Wat als... je smartphone het laat afweten?


Dan is de pret over natuurlijk. Je mag dan wel een bluetoothspeaker hebben die urenlang meegaat, maar als de batterij van je smartphone het opgeeft, heb je dikke pech. Daarom zijn sommige bluetoothluidsprekers voorzien van een powerbank-functie voor smartphones voor smartphones. Sluit je smartphone aan op de USB-poort van je draadloze luidspreker en hij wordt opgeladen. En jij bent weer safe voor enkele uren ;)

Oh nee! Ons ma belt...


Stel je even voor: je bent lekker aan het chillen op de tonen van je favoriete hit tot... je beltoon het overneemt! Als iemand je opbelt tijdens het luisteren naar muziek en je een model hebt met een ingebouwde microfoon, dan neem je gewoon op en bel je handsfree via je luidspreker. Handig!

bloc4_speakers.jpg

Wifispeakers: thuis genieten van je muziek

Ben je van plan om enkel thuis naar muziek te luisteren, kies dan voor een draadloze luidspreker die je met je wifinetwerk verbindt. Je bedient deze speakers via een app op je smartphone of tablet.

Ambiance in elke kamer


De meeste wifispeakers hebben een multiroomfunctie. Extra troef: plaats de luidsprekers in verschillende kamers en verbind ze via je wifinetwerk. Via de app kan je de compatibele speakers groeperen en bedienen. Laat overal in huis dezelfde muziek afspelen of kies een genre per kamer. Ed Sheeran in de woonkamer, K3 in de kinderkamer en Dua Lipa in de badkamer? Jij kiest!


 

 

Hoe stream je muziek naar je draadloze luidspreker

Er bestaan verschillende mogelijkheden om je muziek naar je luidsprekers te sturen. De meeste speakers hebben een eigen compatibele app. Deze kan je gebruiken om je eigen muziekcollectie naar de speakers te streamen, of muziek te streamen via populaire streamingdiensten zoals Spotify en Deezer. En via internetradio heb je toegang tot een breed gamma radiozenders. Daarnaast ondersteunen sommige modellen ook Spotify Connect, Chromecast en AirPlay.

 

bloc5_speakers.jpg

Spotify Connect

Een eerste optie is Spotify Connect. Je bedient de muziek via de app op bijvoorbeeld je smartphone, maar de muziek wordt via wifi rechtstreeks naar je luidspreker gestreamd. De voordelen ten opzichte van bluetooth?

  • Je hoeft je smartphone niet in de buurt te hebben. 
  • De batterij van je smartphone loopt niet zo snel leeg als wanneer je streamt via bluetooth. 
  • Je kan zonder probleem bellen met je smartphone, zonder dat de muziek onderbroken wordt. 
  • Streamen via bluetooth kan de geluidskwaliteit beïnvloeden. Via Spotify Connect behoud je de originele kwaliteit.
Bekijk alle toestellen met Spotify Connect

bloc6_speakers.jpg

Chromecast

Een tweede optie is Chromecast. Met één druk op de knop van je smartphone of tablet stuur je muziek door naar je draadloze luidspreker. Verschillende apps ondersteunen Chromecast. Zo kan je bijvoorbeeld de audio van een YouTube-video afspelen op de luidspreker in plaats van op je smartphone.

Bekijk alle toestellen met Chromecast

bloc7_speakers.jpg

AirPlay

En ten slotte kan je ook kiezen voor AirPlay, de streaming standaard van Apple. Met AirPlay stream je draadloos muziek vanaf je smartphone of tablet naar je wifispeaker. Het werkt met alle compatibele Apple-toestellen: iPod touch, iPhone, iPad, ... Je muziek wordt vanop je toestel en via het netwerk naar je draadloze luidsprekers gestuurd.

Bekijk alle speakers met AirPlay

bloc8_speakers.jpg

Spraakassistent

Sommige wifispeakers hebben een ingebouwde microfoon voor persoonlijke assisenten zoals Google Assistant. Jij vraagt iets aan de assistent en hij probeert je op je wenken te bedienen.

  • Wat staat er vandaag op mijn agenda? Welke route neem ik best om files te vermijden? Wordt het mooi weer? 
  • Vraag hem om een herinnering te noteren, iets toe te voegen aan je boodschappenlijstje of een timer te zetten. 
  • Bedien slimme lampen (zoals Philips Hue) via je stem. Vraag om de lichten te dimmen of een bepaalde kleur of scène te activeren. 
  • Vraag om je favoriete serie of playlist af te spelen op een compatibele tv, geluidsinstallatie of je speaker zelf. 
  • Bedien slimme huishoudtoestellen zoals je robotstofzuiger via spraak.

bloc9_speakers.jpg

Boomboxen en soundtowers: ready to party?

Geef je af en toe een knallend feestje? Ga dan voor een draadloze luidspreker die extra veel power biedt : een boombox of sound tower zijn hiervoor de ideale oplossing. Ze zijn perfect om een spetterend feestje te bouwen en je kan ze meenemen op locatie, bijvoorbeeld om zelf je playlists te laten afspelen op je verjaardagsfeest. Veel boomboxen beschikken over ingebouwde feestverlichting die reageert op de afgespeelde muziek. Of je kan er effecten aan toevoegen via bedieningsknoppen op het toestel zelf of via een smartphone-app. Top!

Kan ik je helpen?
E-mail ons
Neem contact met ons op

Nog karakters